Affald
Fra september 2024 skal vi alle til at sortere på en ny måde. Læs om sorteringen og de nye beholdere
I Horsens Kommune skal du sortere dit affald i 10 forskellige typer: restaffald, madaffald, plast, mad- og drikkekartoner, glas, metal, papir, pap, tekstilaffald og farligt affald.
I den nye app 'Affald Horsens' får du overblik over dine tømmedage, og du finder information om sortering direkte på mobilen. 'Affald Horsens' erstatter SMS og e-mailservice, der automatisk udgår den 1. februar 2025.
Bestil ny affaldsbeholder eller fortæl os, at din nuværende beholder er i stykker. Du kan også se priser og størrelser på affaldsbeholdere - og se, hvordan du får flere grønne og røde poser.
Hvis du skal til at nedrive, renovere eller vedligeholde dine bygninger, skal du huske at anmelde dit byggeaffald. Den 1. januar 2025 træder autorisationsordningen for nedrivning af asbest i kraft. Ordningen betyder, at private ikke selv må nedrive asbest, men vi kan fortsat afhente dit asbestholdige affald.
Læs alt om Endelaves forskellige affaldsordninger. Ordningerne gælder for dig, hvad enten du er fastboende endelavit eller sommerhusejer på øen.
Hvad skal du betale for at komme af med dit affald? Læs om vores gebyrer for renovation.
Brug vores genbrugspladser til affald, som svarer til en almindelig husholdning og som ikke er rest- og madaffald. Sorteringen er ikke den samme på alle pladser. Læs, hvordan du sorterer her på siden.
Har du ikke fået hentet affald?
Se, om du skal benytte offentlige nedgravede affaldsbeholdere, eller læs om muligheden for at etableret nedgravede affaldsbeholdere på din grund.
Du kan gratis få hentet dit storskrald, der hvor du bor.
Byggeri og ejendom
Vi sætter fokus på arkitektur under festivalen Horsens Holder. Vil du med?
Mangler du tegninger, oplysninger fra byggesager eller andet materiale om din ejendom? Se hvilke sager vi har liggende i vores byggesagsarkiv på FilArkiv.dk
Du har som grundejer selv ansvar for at forholdene omkring din ejendom er korrekt registreret i BBR.
Hvis du skal til at nedrive, renovere eller vedligeholde dine bygninger, skal du huske at anmelde dit byggeaffald. Husk også, at du gratis kan få hentet affald med asbest.
Går du i byggetanker? Så er det vigtigt, du sætter dig ind i de regler der gælder. Find svar på de fleste spørgsmål om byggeri og tilladelser her på siden.
Her kan du læse om dine muligheder for at søge støtte eller tilskud i forbindelse med din ejendom. Læs også hvad du skal gøre, hvis du har skimmelsvamp i din bolig.
Ejer du en bolig? Så skal du vedligeholde fortove og stier, der er ud for din ejendom. Det gælder både sne, snavs og grene.
Find standardvedtægter, registrér jeres grundejerforening og se, hvilken rolle vi spiller i forhold til jeres grundejerforening.
Kan du og dine naboer ikke kan blive enige om jeres fælles hegn, eller hvordan I vil vedligeholde jeres private fællesvej? Så kan hegnssynet eller vi være med til at afgøre jeres konflikt.
Kend reglerne for jordflytning, hvis du skal skille dig af med jord fra din ejendom. Eller hvis du vil bygge på en forurenet grund.
Hvis du ønsker at opføre ny bebyggelse, foretage udstykning eller ændre anvendelsen af et areal i landzonen, kan det kræve en landzonetilladelse.
Kloak, vand og miljø
Læs om afbrænding af haveaffald, markafbrænding og Sankt Hans-bål.
80 % af Horsens Kommune har nu adgang til fjernvarme.
Hvordan kan du være med til at beskytte grundvandet? Hvordan kan du forbedre din drikkevandsboring? Har du fået sløjfet din gamle brønd eller boring? Kræver det tilladelse at indvinde vand? Hvilket vandværk kan du få vand fra?
Hvis du vil etablere et jordvarmeanlæg, skal du først anmelde det eller søge tilladelse hos os via Byg og Miljø.
Som ejer af en olietank er du forpligtet til både at anmelde og afmelde din olietank til os. Du har også selv ansvaret for at holde øje med, hvornår din olietank bliver for gammel.
Få information om oversvømmelse fra skybrud, stormflod, vandløb og grundvand på terræn. Få varsel om ekstremt vejr via sms. Læs hvordan vi arbejder med klimatilpasning.
Søg tilladelse til at nedsive eller udlede regnvandet på din grund.
Er du generet af røg, støj, lugt og støv? Læs mere om, hvad du selv kan gøre, og hvornår du kan klage til os. Tjek også om dine støjende og støvende midlertidige aktiviteter kan overholde reglerne i vores Bygge- og anlægsregulativ.
Bor du på landet, og skal du forbedre rensningen af dit spildevand eller tilsluttes offentlig kloak? Eller bor du i byen, og skal du til at have separeret din kloak? Har du fået et påbud fra os? Læs om separatkloakering, kloaktilslutning, private spildevandsanlæg og spildevandsplaner.
Lejeboliger
Almene boliger kaldes også støttet byggeri, fordi der er givet offentlig støtte til byggeriet. Den typer boliger opføres for at sikre boliger til en husleje, som alle borgere kan betale.
Som lejer eller udlejer i almene boliger i Horsens Kommune kan du få behandlet sager i Beboerklagenævnet.
Du kan måske få økonomisk tilskud til flytning, hvis du opfylder kravene til personligt tillæg eller til enkeltydelse.
Huslejenævnet behandler sager for udlejere og lejere i private beboelseslejemål.
Hvis du flytter til en almennyttig bolig, kan du søge kommunen om lån eller garanti for lån til indskud.
Vi hjælper dig med at blive boende længst muligt i egen bolig, men vi kan også hjælpe dig, hvis det ikke længere er muligt.
Hvis du bor til leje, kan du måske få boligstøtte. Det er Udbetaling Danmark, der behandler din ansøgning og udbetaler boligstøtte.
3D, Lokal-, sektor- og kommuneplan
Hvor i Horsens Kommune skal det være muligt at opstille solceller, vindmøller og plante skov? Vi er i gang med den indledende planlægning og vil gerne have dine ideer og forslag
Helhedsplaner.
I kommuneplanen kan du orientere dig om Byrådets mål og bestemmelser for, hvad arealerne i kommunen skal bruges til.
Se vores detaljerede lokalplaner med de bestemmelser, der gælder for bestemte områder i kommunen.
Se vores planer for trafikken, spildevand, affaldshåndtering, fjernvarme mv.
Vores digitale 3D-bymodel giver rumlige og retvisende data, der kan bruges i 3D-programmer. Modellen kan bruges til at visualisere projekter, før de realiseres - og på den måde skabe et billede af, hvordan planlagte byggeprojekter påvirker by og land.
Skadedyr
Sådan bekæmper du dræbersnegle.
Få information om, hvad du kan gøre ved sølvmågerne.
Meld det til os, hvis du opdager rotter.
Regulering af råger kræver tilladelse fra Naturstyrelsen
Vildkatte kan skabe problemer, hvor de færdes. Se hvem du skal kontakte, hvis du er generet af vilde katte, eller hvis katten er i nød.
Indtast din adresse og se, hvornår vi tømmer din affaldsbeholder.
Alle digitale services fra A-Å. Betjen dig selv døgnet rundt.
Byg dit nye hjem i Horsens - se byggegrunde til salg.