Ældre
En akutplads er for dig med intensivt behov for pleje og behandling ved akut opstået sygdom.
Oplever du symptomer på demens hos dig selv eller andre i din nærhed, har du mulighed for hjælp og støtte.
I et hjemmebesøg kommer en forebyggende medarbejder i ca. 1 time, hvor du selv bestemmer indholdet af samtalen.
Du kan søge om hjemmepleje, hvis du er handicappet, ældre eller har været syg. Du kan også få en samtale med pårørendekonsulenten, hvis du har en pårørende, der er syg mm.
Hvis du eller dit barn har en varig sygdom eller et handicap, kan I søge om et hjælpemiddel eller hjælp til boligindretning.
Hvis du som ægtefælle eller anden nær pårørende passer et familiemedlem, der bor hjemme og har behov for pleje, kan du søge om aflastning eller afløsning.
Omsorgstandplejen er et tilbud til dig, der har et varigt fysisk eller psykisk handicap og har brug for hjælp til daglig pleje.
Du kan få sygepleje, hvis du har behov for pleje og behandling ifm. et vanskeligt sygdomsforløb eller kronisk sygdom.
Du kan få træning, genoptræning og rådgivning, hvis du har været indlagt på sygehus eller er svækket efter sygdom og har brug for at genvinde din evne til at fungere i hverdagen.
Det er vigtigt, at du får den hjælp, du har brug for, når du bliver udskrevet fra sygehuset. Kommunens Kom Godt Hjem team hjælper dig med det.
Søger du information om aktiviteter og fritidstilbud, hjælp til uhelbredeligt syge, pension, ældre- og plejeboliger eller andet, kan du finde det her.
Børn og unge
Mener du, at et barn mistrives, eller har du brug for vejledning til dit barns trivsel?
Børn udvikler sig hele livet og har forskellige behov. Få vejledning til, hvordan du giver dit barn en sund opvækst fra fødslen, til barnet går ud af folkeskolen.
Tandplejen prioriterer forebyggelse højt. Det er vigtigt for os, at det bliver så god en oplevelse som muligt for dit barn at komme til tandlæge.
Specialtandpleje er for dig, der ikke kan benytte almindelig tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, omsorgstandplejen eller hos private tandlæger.
Handicap og psykiatri
Er du socialt eller psykisk sårbar og ønsker at se nye muligheder i dit liv? Vi er her for at støtte og guide dig til at realisere dine drømme.
En erhvervet hjerneskade (også kaldet senhjerneskade) kan fx opstå i forbindelse med en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, betændelsestilstande, forgiftning og trafikulykke.
Hvis du på grund af et fysisk handicap er ude af stand til at transportere dig selv eller benytte den kollektive trafik, kan du blive visiteret til individuel handicapkørsel
Læs om dine muligheder for at få undervisning, støtte, rådgivning og vejledning.
Der findes en bred vifte af teknologiske løsninger, som kan hjælpe dig i din hverdag, hvis du har et handicap. Nogle kan du få bevilliget, andre skal du selv betale for.
Har du eller dit barn et handicap eller alvorlig sygdom, kan du få støtte til at kompensere for de udgifter, som handicappet giver.
Søger du information om afløsning og aflastning, sociale netværk, botilbud, ledsager og BPA, uddannelse og beskæftigelse eller andet, kan du finde det her.
Læger
Find nyttige telefonnumre og information om de forskellige sygdoms- og sundhedstilbud.
Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein. Kortet er gratis og gælder i op til fem år.
Som pensionist kan du i nogle tilfælde bestille gratis kørsel til læge og sygehus. Her kan du læse om reglerne for transport, og hvem du skal kontakte.
Du kan frit vælge en læge, der har åbent for tilgang, og du kan læse om, hvad det vil sige at skifte sikringsgruppe.
Sundhedskort er navnet på det gule sygesikringsbevis, som giver dig ret til sundhedsydelser i Danmark.
Sundhedsfremme
Ønsker du at ændre alkoholvaner, kan du få gratis behandling.
Har du KOL, kræft, type 2 diabetes eller lider af hjerte-kar-sygdomme, kan du få hjælp til bedre at klare hverdagen.
Hvis du bor i Horsens Kommune og vil stoppe med at ryge, kan du deltage i gratis nikotinstopkurser
Du kan få støtte ved at mødes i en gruppe og dele erfaringer og tanker om et fælles problem.
Læs mere om, hvilke sundhedstilbud der er i din kommune.
Du kan få gratis, professionel rådgivning og behandling, hvis du ønsker at ændre dit forbrug af euforiserende stoffer. Pårørende kan også få støtte og rådgivning.
Alle digitale services fra A-Å. Betjen dig selv døgnet rundt.