Gå til hovedindhold
Udvikling

Områdefornyelse

Vi har en ambition om at gøre oplandsbyerne til endnu skønnere steder at bo og besøge. Derfor er vi sammen med lokale kræfter i gang med at forny områderne i og omkring byerne.

Indhold

  Områdefornyelse Hovedgård

  Den nye vision for Hovedgård skal definere rammerne for et nyt og endnu mere attraktivt liv i byen samt en tydelig identitet. 

  Visionen kombinerer byens natur, lokalsamfund og kulturarv, og har fokus på at højne biodiversiteten, herlighedsværdien og styrke fællesskaber på tværs af lokalsamfundet. Hovedgård by skal være et attraktivt sted at bo.

  Ydermere fremhæver det grønne lag kulturhistoriske nedslagspunkter og forbindelser, og er derfor med til at definere og tydeliggøre byens kulturlag. Det grønne lag med skov, grønne forløb og forbindelser bliver identitetsskabende og binder byen sammen ved at lave en sammenkobling med byens kulturfortælling, borgernes behov og det liv der leves i Hovedgård. Gennem grøn planlægning benyttes biodiversitet som design og udviklingsparameter for byen. Den første indsats i visionen vil være at skabe en grøn kulturplads ved stationen. Byens borgerne skal via lokalrådet i høj grad inddrages i selve designprocessen, der skal arbejdes med herlighedsværdien, de lokale fællesskaber, klima, kulturmiljøet og biodiversiteten. 

  Læs mere om områdefornyelsen i Hovedgård ved at trykke her (PDF) 

  Områdefornyelse Brædstrup

  Brædstrup er omgivet af helt unik natur. Og den vil vi gerne gøre endnu mere tilgængelig, end den er i dag, så endnu flere kan få glæde af den. Naturen og byen skal kobles sammen, så området danner rammer for aktivitet, leg og fællesskaber. Samtidig vil vi gøre det lettere for dig at komme ud i naturen, så du både kan løbe en tur i skoven, lufte din hund eller bygge huler med dine børn. 

  I 2018 afsatte byrådet 18 millioner kroner til fornyelse af Brædstrup mellem 2018 og 2022. Der blev også afsat fem millioner til at forbedre bygninger i byen. 

  Du kan læse mere om områdefornyelse i Brædstrup her (pdf).