Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Kom med input til Mobilitetsplanen: Hvad skal til, for at du kan komme nemt, sikkert og grønt rundt i Horsens?

Horsens Kommune arbejder på, hvordan man som borger fortsat skal kunne komme nemt, grønt og sikkert rundt i kommunen - i takt med at flere skal dele pladsen på stier, veje og i byen. Nu spørger kommunen, hvad borgerne mener skal til, for at Horsens også fremover er en god by at færdes i. Kom med dine input til kommunens såkaldte mobilitetsplan fra i dag, hvor idefasen åbnes for hele offentligheden.

15. mar. 2024

Indhold

  • Læs op

  Med Mobilitetsplan 2035 arbejder Horsens Kommune på at forbedre og fremtidssikre mobiliteten og infrastrukturen i kommunen. I den forbindelse vil kommunen gerne i dialog med borgerne og få deres input til planen. Foto: Horsens Kommune.

  Trafikken er under lup og arbejdet med Mobilitetsplan 2035 er godt i gang. Den strategiske plan skal sætte rammerne for Horsens Kommunes kommende års arbejde med mobilitet og infrastruktur. Med mål, der skal understøtte trafiksikkerhed, god fremkommelighed og bæredygtig mobilitet, bliver der tænkt på tværs af transportformer, og hvordan det skal gøres let og attraktivt at vælge forskellige transportløsninger. Kommunen kigger på både kollektiv trafik, fodgængere, cyklister, bilister og erhvervstrafik og har fokus på en grøn omstilling af vores transportvaner. Det handler altså om mere end de veje og stier, der skal bygges.

  Ikke mindst i forhold til transportvaner er kommunen meget interesseret i at høre fra borgerne. Hvordan oplever horsensianerne, erhvervslivet og pendlerne mobiliteten i og omkring Horsens? Og hvilke forhold er afgørende for den enkeltes valg af transportform? Hvilke tiltag vil gøre det nemmere og mere trygt at vælge en grøn transportform? Hvordan kan vi tænke mobiliteten smartere, så de eksisterende vejes kapacitet kan udnyttes bedre, end de bliver i dag?

  Kommunen indsamler alle ideer, erfaringer og holdninger i den aktuelle idefase, og borgmester Peter Sørensen opfordrer både private og erhvervslivet til at give deres besyv med:

  - Når vi inddrager borgerne og de erhvervsdrivende, er det jo fordi lokal viden og erfaring er uvurderlig i arbejdet med at skabe en plan, som skal imødekomme og afspejle vores fælles behov. Vi skal finde en balance, hvor der er plads til alle trafikgrupper, og hvor vi understøtter de bæredygtige, effektive og aktive valg - til gavn for os alle og bymiljøet. Både horsensianerne og pendlernes erfaringer og overvejelser kan give os en dybere forståelse af mobiliteten - og jeg håber personligt, at mange vil bidrage med input i løbet af vores åbne idefase, siger Peter Sørensen.

  Man indsender input til Mobilitetsplanen via dette link:

  https://www.survey-xact.dk/engage/app/project/4612aba5719d4ee3

  Alle indsendte input kommer til at fremgå af hjemmesiden.

  Læs mere om målsætningerne og processen på horsens.dk/mobilitet.

  Vedhæftede filer

  Brikker_mobilitet.jpg