Gå til hovedindhold
Kultur og events

Kulturhuse og spillesteder

Få kulturoplevelser i byens kulturhuse og spillesteder.

 • Læs op

Indhold

  KUBEN er et transparent kulturhus - en 6 x 6 x 6 meter stor kube af glas midt på gågaden i Horsens. KUBEN er knudepunkt for kulturelle oplevelser af enhver art i Horsens midtby. 

  Du kan låne KUBEN gratis til dit eget kulturarrangement. Aktiviteter i KUBEN må dog ikke have en religiøs, politisk eller kommerciel karakter.

  Søg om støtte til aktiviteter i KUBEN og midtbyen gennem Mærk Byen.

  Vil du booke KUBEN?

  Skriv en mail til kuben@horsens.dk eller ring på telefon: 76 29 23 07.

  Kulturstationen i Skolegade er et åbent børnekulturhus, hvor du hver weekend kan møde andre familier til gratis aktiviteter, kreativ leg og hyggelige stunder. Her kan I bruge tiden sammen, mens I bliver inspirerede og får helt nye oplevelser.

  Du kan fordybe dig og prøve kræfter med både teater, musik, kunst og alt derimellem. Kulturstationen har åbent hver weekend fra klokken 10-15 - dog lukket i skolernes sommerferie.

  Læs mere på Kulturstationens hjemmeside

  Kulturstationen danner også rammen om byens kulturskoler, og det er her, dit barn kan gå til teater, musik, ballet og billedkunst.

  Musikskolen

  Vil dit barn gerne lære at spille eller synge? Horsens Musikskole tilbyder undervisning til børn og unge fra 0-25 år. 

  Helt små børn kan gå til musik sammen med deres forældre. Lidt ældre børn kan begynde at lære at spille et instrument og gå til kor og sammenspil. Dit barn kan få undervisning ved Horsens Musikskole på mange folkeskoler i kommunen og i Musikskolens lokaler på Kulturstationen i Skolegade.

  Læs mere på Musik- og Balletskolens hjemmeside

  Komediehuset

  Lige meget om du er barn, ung eller voksen, kan du på Komediehuset modtage undervisning inden for teater og dans. På Komediehuset arbejder du med at skabe visuelt og fysisk teater gennem leg og læring. Det hele ender ud i underholdende forestillinger.      

  Komediehuset tilbyder bl.a. teaterskole for børn og deltager gerne i teaterprojekter med både børnehaver, skoler og gymnasier, ligesom huset summer af aktiviteter i ferierne.

  Læs mere på Komediehusets hjemmeside

  Billedskolen

  Billeskolen Horsens er stedet, hvor især børn og unge kan prøve kræfter med forskellige udtryksformer inden for billedkunst, design og arkitektur. Billedskolen har fritidshold samt tilbud til børneinstitutioner og folkeskoler. Den har desuden tilbud rettet mod voksne, firmaer og personale i kommunale institutioner.

  Billedskolen arrangerer hvert år flere events, herunder Makværk Festival.  

  Læs mere på Billedskolens hjemmeside

  Balletskolen

  På Balletskolen kan børn og unge lære klassisk ballet og moderne dans. For at skabe fællesskab på skolen kan danserne, udover den almindelige træning, også deltage i forestillinger, komme med på turné og deltage i workshops og hyggeaktiviteter.

  Balletskolen hører under Musikskolen og har dansesal på Kulturstationen i Skolegade.

  Læs mere på Musik- og Balletskolens hjemmeside

  På Horsens Ny Teater kan du opleve alt fra klassiske koncerter til rock, pop, stand-up og teaterforestillinger. Teatret lægger vægt på at være hele kommunens kulturhus, og hvert år kan du opleve omkring 200 små og store arrangementer for både børn og voksne. Teatrets motto er at levere oplevelser med sjæl. 

  Se hvad du kan opleve på www.horsensnyteater.dk

  Tag en tur bag tremmer i det tidligere Horsens Statsfængsel. De sidste fanger forlod fængslet i 2006, og i 2012 åbnede portene for kulturinstitutionen FÆNGSLET. Besøg Fængselsmuseet eller oplev de gamle bygninger, når FÆNGSLET er vært for koncerter, festivaler, konferencer og meget mere. 

  Vidste du?

  At du kan leje for eksempel gymnastiksalen, kirken, et af de gamle værksteder eller forsamlingshuset som en helt særlig ramme for dit event, konference, møde eller fest?

  Læs mere på www.faengslet.dk

  Platform K er Horsens' fælles kulturhus, som åbnede i 2021. Platform K er en fusion af spillestedet Kulisselageret og Det Gule Pakhus og rummer i dag både en café, et spillested og et skønt udeområde.

  På Platform K er du velkommen med din nysgerrighed, din undren, med dine lektier, dine venner, kolleger, din guitar, din danselyst... Alle er velkomne præcis som de er. 

  Platform K´s håb er at skabe et hus, hvor du føler dig hjemme, hvor man mødes på tværs, og hvor man aldrig holder op med at tro på mødet mellem mennesker. 

  Læs mere på www.platformk.dk

  I de lokale kulturhuse kan I opleve forskellige arrangementer, aktiviteter og udstillinger. Find mere information på hver deres hjemmeside.

  Vestbyens Beboerhus  
  Vestergade 7 B
  8700 Horsens

  Sønderbro Kulturhus  
  Lindvigsvej 4
  8700 Horsens

  Tinghuset 
  Østergade 9 
  8740 Brædstrup

  Seminariet, Gedved Kultur- og Medborgerhus 
  Egebjergvej 1
  8751 Gedved