Gå til hovedindhold
Børn og unge
Kultur og events

For børn og unge

Find kulturoplevelser for børn og unge.

 • Læs op

Indhold

  Kulturstationen i Skolegade er et åbent børnekulturhus, hvor du hver weekend kan møde andre familier til gratis aktiviteter, kreativ leg og hyggelige stunder. Her kan I bruge tiden sammen, mens I bliver inspirerede og får helt nye oplevelser. Du kan fordybe dig og prøve kræfter med både teater, musik, kunst og alt derimellem.

  Læs mere på Kulturstationens hjemmeside

  Kulturstationen danner også rammen om byens kulturskoler, og det er her, dit barn kan gå til teater, musik, ballet og billedkunst.

  Musikskolen

  Vil dit barn gerne lære at spille eller synge? Horsens Musikskole tilbyder undervisning til børn og unge fra 0-25 år. 

  Helt små børn kan gå til musik sammen med deres forældre. Lidt ældre børn kan begynde at lære at spille et instrument og gå til kor og sammenspil. Dit barn kan få undervisning ved Horsens Musikskole på mange folkeskoler i kommunen og i Musikskolens lokaler på Kulturstationen i Skolegade.

  Læs mere på Musik- og Balletskolens hjemmeside

  Komediehuset

  Lige meget om du er barn, ung eller voksen, kan du på Komediehuset modtage undervisning inden for teater og dans. På Komediehuset arbejder du med at skabe visuelt og fysisk teater gennem leg og læring. Det hele ender ud i underholdende forestillinger.      

  Komediehuset tilbyder bl.a. teaterskole for børn og deltager gerne i teaterprojekter med både børnehaver, skoler og gymnasier, ligesom huset summer af aktiviteter i ferierne.

  Læs mere på Komediehusets hjemmeside

  Billedskolen

  På Billedskolen kan børn og unge prøve kræfter med kunstneriske udtryksformer indenfor billedkunst, design og arkitektur. Dit barn kan blive tilmeldt et fritidshold, men Billedskolen samarbejder også med institutioner og folkeskoler.

  Hvis du ønsker et inspirationskursus, projektforløb eller lignende for din virksomhed, tilbyder Billedskolen flere forløb tilpasset netop jer. Billedskolen kan også hjælpe med at integrere arbejdet med billedkunst bedre i jeres institution.

  Læs mere på Billedskolens hjemmeside

  Balletskolen

  På Balletskolen kan børn og unge lære klassisk ballet og moderne dans. For at skabe fællesskab på skolen, kan danserne, udover den almindelige træning, også deltage i forestillinger, komme med på turné og deltage i workshops og hyggeaktiviteter.

  Balletskolen hører under Horsens Musikskole og har dansesal på Kulturstationen i Skolegade.

  Læs mere på Musik- og Balletskolens hjemmeside

  Kulturstationen på Skolegade

  Ungdomsskolen tilbyder fritidsaktiviteter til alle 13-18 årige i Horsens Kommune. Holdundervisning, ungdomsklubber, rejser, events mm. Det er generelt gratis at deltage i undervisning og klubaktiviteter.

  Læs mere på Ungdomsskolens hjemmeside www.unghorsens.dk

  Billede af ung mand med kasket

  Platform K er Horsens' nye ungekulturhus og en fusion af spillestedet KulisseLageret og ungehuset Det Gule Pakhus.

  Læs mere på www.platformk.dk

  Flere kulturoplevelser?

  Følg med i hvad der sker for børn og unge i kommunen på Kystlandets hjemmeside