Gå til hovedindhold

Varmeplanen

CO2-neutralitet i 2030 kræver, at vi har fokus på, hvordan vi opvarmer vores boliger, institutioner og virksomheder. Varmeplanen beskriver de planlagte udviklinger i varmeforsyningen for hele kommunen.

 • Læs op

Indhold

  Varmeplan 2023-2030

  Horsens Kommunes Varmeplan beskriver planlagte udviklinger i varmeforsyningen for hele kommunen. Planen indeholder en undersøgelse af, hvor i kommunen der er potentiale for fjernvarme og beskriver, hvilke varmeløsninger der er fordelagtige i de områder, hvor der ikke er mulighed for fjernvarme.

  Varmeplan blev vedtaget af Byrådet den 20. december 2022. 

  Se Varmeplan 2023-2030 (pdf)

  FAQ - Se generelle spørgsmål og svar om varmeløsninger (pdf)

  Fælles varmeløsninger i de små lokalsamfund

  På baggrund af vores varmeplan har vi samarbejdet med kommunens landsbyer om at få afdækket mulighederne for fælles varmeløsninger i de enkelte lokalsamfund. Lokalsamfundene har hver især kunnet søge om at få udarbejdet et beslutningsgrundlag med konkrete fakta om hvilken type fælles varme, der er den teknisk og økonomisk bedste løsning i netop deres lokalsamfund.

  Søvind og Haldrup er vores pilotprojekter. Begge byer har fået udarbejdet et beslutningsgrundlag og er i gang med at skaffe opbakning til at lave fælles varme.

  Desuden har Sønder Vissing, Vestbirk, Kattrup, Sattrup, Tønning-Træden og Tvingstrup søgt beslutningsgrundlag, hvilke alle burde være færdigudarbejdet i 2024.