Gå til hovedindhold

Helene

"Vi sparer på vores forbrug af plastik". Familien gør det for at passe på miljøet ved at fjerne noget af det plastik, der er svært at nedbryde.

 • Læs op

Indhold

  Hjemme hos Helene står der hverken shampoo, sæbe, rengørings- eller opvaskemidler i de almindelige plastikdunke, vi alle kender. Helene og hendes familie har nemlig taget et aktivt valg om at skære så meget ned på deres forbrug af plastik som muligt. 

  Det er godt for miljøet, hvis vi kan spare på vores brug af plastik. Det er svært helt at undgå plastik, men vi prøver der, hvor vi kan, og jeg synes, det har været hurtigt og nemt at få nye vaner, hvor vi finder andre løsninger end at bruge plastik

  Helene Henneberg-Johansen

  I stedet for den traditionelle shampoo-flaske bruger familien en shampoo-bar, som fungerer ligesom et stykke sæbe. Vasketøjet bliver rent ved brug af vaskenødder, som er et alternativ til det traditionelle vaskepulver, hvor man i stedet bruger skaller fra sæbebær til vask. Hænderne vaskes med et gammeldags stykke håndsæbe, og opvaskemidlet blandes i en genbrugsflaske af glas. 

  ”Vi ved jo, at plastik er skadeligt for miljøet, og det er svært at nedbryde. Derfor vil vi gerne bidrage til at skære ned på forbruget, for det er et nemt sted, vi kan gøre en forskel” siger Helene, som også laver sin egen deodorant, der bliver opbevaret i en lille metaldåse. 

  ”Det er ret simpelt. Man blander sheasmør, kokosolie, natron og en duft, og så har du en form for creme, der kan bruges som deodorant” forklarer Helene, der bor i Horsens med sin mand og deres to sønner. 

  ”Vi er slet ikke fanatiske i forhold til ikke at ville bruge plastik, for nogle madvarer holder sig f.eks. bedst i plastik, men vi tænker over, hvor vi ikke har brug for plastik, men lige så nemt kan bruge andre løsninger” fortæller Helene. 

  Tre gode råd til at skære ned på plastik

  • Husk din drikkedunk
  • Brug bivokspapir til madpakken
  • Prøv dig frem og find de løsninger, der passer bedst til dig