Gå til hovedindhold

Frya

"Jeg går på jagt efter genbrugstøj". Frya gør det for at få en helt unik stil og for at gøre op med modebranchens overproduktion af tøj.

 • Læs op

Indhold

  Når Frya åbner kommodeskuffen eller klædeskabet i jagten på dagens outfit, så er det som oftest genbrugsfund, der møder hende. Hun har nemlig altid gået i genbrugstøj. 

  ”Jeg synes, det er spændende at gå på opdagelse efter tøj. Det bliver hurtigt kedeligt bare at gå ned i én af de store kædebutikker og købe noget fra deres nyeste kollektion. Så vil jeg hellere gå i genbrugsbutikker eller tøjbyttehandler, hvor der er en masse forskelligt og unikt at vælge imellem, som passer lige til min stil. Det er lige som at gå på jagt i mine veninders gaderobe” fortæller Frya Sigrid Brogaard. 

  For Frya er jagten på gode genbrugsfund også en måde, hvor hun kan gå op i sin interesse for mode uden at skulle købe en masse nyt, samtidig med at hun passer på klodens ressourcer. 

  ”Det er svært ikke at fucke med klimaet, hvis man vil gå lidt op i fashion. Mange af de store kæder brænder eksempelvis deres gamle, usolgte tøj. Når jeg går i genbrugstøj, ved jeg, at tøjet får et nyt liv” siger Frya. 

  Det handler også om, at vi skal vænne os til, at vi godt kan forbruge og shoppe tøj på en anden måde, end langt de fleste gør i dag.

  Frya Sigrid Brogaard

  Frya anerkender dog, at det godt kan være overvældende at skulle finde sit nye gamle tøj i en genbrugsbutik fyldt med spraglede kjoler, vintagefrakker og gamle jeans.

  ”Det kan godt være forvirrende, fordi der er så meget forskelligt tøj at vælge imellem. Når jeg selv shopper efter genbrugstøj, kigger jeg ikke nødvendigvis efter en bestemt ting, men går i stedet på opdagelse. Så er det, jeg lige pludselig falder over noget fedt, som skal med hjem" siger Frya. 

  Tre gode råd til at komme i gang med genbrugsshopping 

  • Angrib hylderne og gaderobestativerne med et åbent sind og vær frisk på at prøve nye ting af.
  • Tænk over, hvordan du kan mixe eller matche dine genbrugsfund med tøj, du allerede har i din garderobe.
  • Find symaskinen frem. Passer drømmekjolen ikke helt, er det nemt at lave små ændringer, så den kommer til det. Er tøjet fedt, kan det sagtens rettes til!