Gå til hovedindhold

Arne

"Jeg reparerer ting, så de kan bruges igen". Arne reparerer ting, så de får nyt liv. Både for at spare på ressourcerne, og fordi han ikke kan li' at smide ting væk.

 • Læs op

Indhold

  Lige siden Arne var dreng, har han fikset ting og sager, der er gået i stykker. 

  ”Jeg smider sjældent noget ud, for mange ting kan sagtens bruges igen, hvis blot de bliver repareret. Det kræver ofte en lille indsats – måske mangler der en skrue, eller der skal en klat lim eller et par dråber olie til. Og hvis ikke tingene kan repareres, er der måske dele derfra, man kan genbruge” fortæller Arne Paulsen. 

  En gang om måneden er han en af ”fixerne” i Repair Café på Horsens Bibliotek, hvor alle kan møde op og få hjælp til reparation af diverse ting og sager. 

  ”Jeg synes, det er sjovt at hjælpe, og så sparer det jo ressourcer, hvis vi bliver bedre til ikke bare at smide ting ud og købe noget nyt” siger Arne. 

  I caféen har han bl.a. været med til at ordne et spejl, der var gået op i svejsningen. Han har også repareret en brødrister samt en kuffert, hvor håndtaget ikke kunne slås ned. 

  Tit er det kun en lille ting, der skal løses, for at tingene sagtens kan bruges igen. Vi skal tage bedre hånd om miljøet, og her hjælper det også, hvis vi bliver bedre til at reparere ting i stedet for at smide dem ud

  Arne Paulsen

  3 gode råd til at holde liv i gamle ting og sager

  • Få en med lidt fingersnilde til at kigge på det, der er gået i stykker, inden du smider det væk
  • Vær villig til at bruge lidt tid på at reparere de ting, der går i stykker
  • Husk at se værdien i dine gamle ting og sager

  Hvis du har brug for hjælp til at få repareret en ting, er der Repair Café på Horsens Bibliotek den første torsdag i hver måned. Du kan læse meget mere om Repair Café lige her.