Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Særlig enhed skal arbejde med rocker- og bandemiljøet i Horsens

Borgere i rocker- og bandemiljøet i Horsens Kommune skal ikke modtage offentlig forsørgelse, medmindre de står til rådighed for arbejdsmarkedet eller er på vej i uddannelse. Samtidig skal der rekrutteres færre unge til miljøet.

01. feb. 2024

Indhold

  • Læs op

  Dét er hovedopgaverne for en specialenhed, der fra 1. marts 2024 etableres på tværs af kommunens jobcenter og ungdomscenter.

  - Vores mål er at skærpe fokus på pligt og ret i et miljø, hvor kriminalitet ofte er en del af hverdagen. Derudover skal vi gøre det sværere at rekruttere unge til det kriminelle miljø, fortæller Michael Nedersøe, der er formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

  Intensiv opfølgning
  Er man først kommet ind i et kriminelt miljø, er det svært at komme ud. Enheden skal derfor også arbejde med resocialiserende indsatser. Det handler fx om at kunne begå sig på en arbejdsplads og at skabe et netværk uden for det kriminelle miljø.

  Derudover bliver aktivitetstilbud og kontaktforløb tilrettelagt, så der er en meget tæt og kontinuerlig kontakt mellem sagsbehandleren og den enkelte borger. Det skal mindske risikoen for at 'falde tilbage' i det kriminelle miljø.

  Samarbejde med politi
  Specialenheden skal desuden fungere som sparringspartner for både interne som eksterne aktører, fx politiet, kriminalforsorgen og psykiatrien.

  Borgmester Peter Sørensen er tilfreds med, at indsatserne over for forskellige grupperinger, der er involveret i kriminalitet, nu bliver skærpet.

  - Det skal have en tydelig konsekvens, hvis man er en del af eller på vej ind i en gruppering, som er indblandet i kriminalitet. Her skal vi sende et klart signal om, at det ikke skaber værdi at leve på den måde - hverken for dem selv eller samfundet omkring dem. Til gengæld skal de, der ønsker at træde ud af én af de her grupperinger, have hjælp til det, siger Peter Sørensen.

  Den nye rocker- og bandenhed er inspireret af en lignende model fra Odense Kommune.

  Det er forligspartierne bag budgetaftalen for 2024-2025, der står bag oprettelsen af den nye enhed med fokus på at bekæmpe bandekriminalitet og minimere misbrug af offentlige ydelser.