Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Risengrød, juleparade og fællessang:Her er Horsens’ store juleprogram

Traditionen tro kommer julemanden sejlende til byen, og julelysene tændes den 1. december.

09. nov. 2023

Indhold

  • Læs op

  Igen i år kan du nyde julekalendersange med Horsens Musical Teater i Igloen på Torvet efter juletræstændingen den 1. december. Foto: Hanne Nielsen

  Fællessang med Sascha Dupont og Thomas 'Bomle' Engelund, luciaoptog, juleforestillinger og risengrød, juleparade og selvfølgelig juletoget er bare nogle af de ting, du kan opleve i december, når Horsens midtby forvandler sig til et sandt juleeventyr.

  - Vi er glade for at kunne præsentere årets jul i Horsens, hvor du igen kan møde juletoget, Igloen på Torvet og julekarrusellen for børn og meget, meget mere, siger Anne-Mai Vig Mott, der er projektkoordinator i Horsens Kommunes bylivsindsats, MÆRK Byen.

  - Vi glæder os til at se en masse gæster til de mange forskellige arrangementer, vi og vores mange andre samarbejdspartnere har gennem hele julemåneden - heriblandt juletræstænding, juleparade, juleværksted, julekoncerter og en masse andre dejlige arrangementer, siger hun.

  Julen sparkes officielt i gang den 1. december med julemandens ankomst ved Havnetrekanten klokken 16.15 og juletræstænding ved julemanden og borgmester Peter Sørensen på Torvet klokken 17. Herefter er der julekalendersange ved Horsens Musical Teater, og Komediehusets magiske juleparade.

  Allerede fra weekenden den 10.-12. november samt den 17. og 19. november kan du komme i julestemning til Jul på Fængslet, fra den 22. november kan man besøge Bytorv Horsens' store juleland og i løbet af december er der juleworkshops på både Kulturstationen og Platform K.

  Ta' en tur med juletoget eller leg i Nissernes postkontor

  Gennem hele december kommer der til at være masser af arrangementer ikke mindst i Igloen på Torvet med julefællessang, julekoncerter, juleforestillinger og risengrød. Udsmykningen i loftet i Igloen er i år lavet af elever fra Visuelt Gymnasium i Horsens.

  Juletoget kører fra perronen på Torvet hele julen, og i midtbyens gader kan man møde de velkendte nisser fra Komediehuset, ligesom julemanden også er at finde rundt omkring i byen helt frem til jul. Børnene kan også få en tur i julekarrusellen foran Bytorv Horsens, og så kan man også svinge forbi Nissernes postkontor på Torvet, hvor man både kan smugkigge i julegaverne, kravle rundt i de kringlede gange og få sus i maven i rutsjebanen.

  Onsdag den 13. december klokken 16.30-17.15 er der luciaoptog med Horsens Musical Teater, der bevæger sig syngende gennem Søndergade.

  Årets juleprogram bugner af julehyggeri i hele byen, så det er muligt at finde noget for enhver smag.

  Jul i Horsens er et samarbejde mellem MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, City Horsens og Bytorv Horsens samt flere af kommunens kulturinstitutioner.

  Se hele det store juleprogram på www.julihorsens.dk og find det printede juleprogram i byens butikker, på Platform K, på Kulturstationen i Horsens og på Horsens Bibliotek fra midt november. 

  Følg også med på Mærk Byen, City Horsens og Bytorv Horsens' Facebook-sider.

  Vedhæftede filer

  www.julihorsens.dk Jul 2022_Hanne5_031222_574.jpgJul 2022_Hanne5_031222_543.jpgJul 2022_Hanne5_031222_348.jpgJul 2022_Hanne5_031222_358.jpgJul 2022_Hanne5_031222_537.jpgJul 2022_Hanne5_271122_214.jpg