Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Nyt gavlmaleri hylder horsensiansk sportskvinde

Jenny Kammersgaard bliver hovedpersonen på nyt gavlværk i Kildegade. Kunstneren bag er Line Jensen Illu, der maler sit første gavlmaleri under Horsens Holder.

03. jun. 2024

Indhold

  • Læs op

  Horsens midtby rummer allerede en perlerække af gavlmalerier og street art-værker, og nu kommer der endnu ét på kortet. En gavl i Kildegade bliver nemlig taget under kærlig behandling af Line Jensen Illu. Line Jensen er uddannet grafisk designer, men bedst kendt fra sine dagbogstegninger på Instagram om hverdagslivet med mand og børn.

  - Jeg glæder mig helt vildt til at prøve at overføre mine gnidrede notesbogstegninger til stor skala, fortæller Line Jensen.

  Svømmepigen fra Horsens

  Motivet på den store gavl i Kildegade giver plads til en historisk horsensiansk kvinde - nemlig Jenny Kammersgaard, der var én af Danmarks første store sportsstjerner.

  Jenny var en del af svømmepigerne i 1930'erne, der satte både danmarks- og verdensrekorder i vandet.

  - Jeg har valgt at tegne langdistancesvømmeren Jenny Kammersgaard, der voksede op i Horsens og var meget syg som barn, så lægen forbød hende at bade i fjorden med de andre børn. Derfor lærte hun først at svømme som 15-årig, men allerede som 18-årig svømmede hun fra Sjællands Odde til Grenå. Jenny Kammersgaard blev vildt berømt i sin samtid, men er stort set glemt i dag. Jeg synes, alle børn i Horsens har krav på at kende Jennys historie, så jeg har tænkt mig at male hende kæmpestort på væggen, fortæller Line Jensen.

  50 street art- og gavlværker

  Det nye gavlmaleri i Kildegade bliver en del af det imponerende gadegalleri med tæt på 50 gavlmalerier og street art-værker, der gennem de sidste 10 år er blevet bygget op i Horsens midtby. Bare det seneste år har flere kunstnere besøgt byen med invitation fra MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats.

  Udover værket med Line Jensen Illu kan man opleve et lyskunstværk på gavlen ved Kamtjatka af kunstner Astrid Gjesing, tre værker af street art-kunstner HuskMitNavn og en række installationsværker i latinerkvarteret af den spansk-galiciske billedkunstner Isaac Cordal.

  Line Jensens værk bliver til lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni under Horsens Holder, hvor man er meget velkommen til at kigge forbi og følge processen.

  I samme boldgade er hele byen inviteret til fernisering for de nye værker af HuskMitNavn, Isaac Cordal og Atsrid Gjesing, der allerede er klar til Horsens Holder.

  Det foregår torsdag d. 6. juni kl. 17 på Amaliegade ved Kamtjatka.

  Læs mere om de nye værker og følg med på MÆRK Byens Facebook- og Instagram-sider.