Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Nye byrumsmøbler lægger op til liv og leg:Første stop bliver Torvet i Horsens

En række nye, sekskantede møbler i træ skal skabe mulighed for mere ophold, hygge og leg. Bag møblerne står EFFEKT Arkitekter, der også står bag blandt andet det populære Skovtårnet i Rønnede nær Faxe.

09. maj 2023

Indhold

  Her ses en skitsetegning af de nye byrumsmøbler. Møblerne kan flyttes rundt, så det passer ind i det øvrige program på Torvet sommeren over. Illustration: EFFEKT Arkitekter

  Et nyt projekt fra Horsens Kommunes bylivsindsats, MÆRK Byen, ser snart dagens lys, når Torvet til juni bliver fyldt med mobile byrumsmøbler i træ.

  Håbet er, at de nye byrumsmøbler vil skabe mere liv og flere mødesteder henover sommeren til glæde for både borgere samt gæster og turister i Horsens.

  - Vi har arbejdet med forskellige midlertidige projekter i byen de seneste mange år. Nogen husker måske byskoven på Rådhustorvet, kunstinstallationen 'Vejen ind er vejen ud' med to store runde labyrinter ved Fængslet og Jernlageret på Havnen. Både i dette og tidligere projekter bruger vi midlertidige greb til at undersøge, hvordan vi skaber mere ophold, leg, bevægelse og oplevelser i byens rum, siger Henriette Wittendorff Ipsen, projektkoordinator i MÆRK Byen.

  - Vi glæder os til at se, hvordan de nye møbler bliver taget imod og forhåbentlig brugt i stor stil henover sommeren, siger hun.

  De nye byrumsmøbler kommer op i forbindelse med Horsens' nye festuge, Horsens Holder, der i år holdes for anden gang den 8.-11. juni.

  Møblerne bliver stående til og med september, så de kan være med til at skabe liv og leg på Torvet i sommerferien og i sensommeren. Herefter vil man kunne se møblerne dukke op andre steder de kommende år.

  - Vi arbejder meget med bæredygtighed og genanvendelse, så på sigt kan det også være, møblerne kan skilles ad og bruges til noget helt andet, siger Henriette Wittendorff Ipsen.

  Kendt arkitektfirma står bag

  Det er arkitektfirmaet EFFEKT, som blandt andet står bag det meget populære Skovtårnet i Rønnede nær Faxe, der har tegnet de nye møbler.

  - Vi håber, at byrumsmøblerne skaber et dynamisk, foranderligt og legesygt udtryk, som understøtter bylivet med gode opholdsrammer til festugen, siger Virginie Le Goffic, der er landskabsarkitekt ved EFFEKT.

  - Møblerne er både skabt til ophold og leg, de kan bruges som en miniscene, som legetårn med mere, fordi de er flytbare og kan sættes sammen på mange måder. Vi har også sørget for at integrere planter i møblerne, der giver læ, skygge og sætter kulør på pladsen, siger hun.

  Projektet med de nye møbler er bare et af flere tiltag, hvis formål er at skabe mere liv i byen.

  I øjeblikket er der også gang i flere BID-projekter (Business Improvement District, red.) i Hestedamsgade, Graven samt på Torvet, hvor butikker og ejendomsejere omkring Torvet, City Horsens og Horsens Kommune samarbejder om at skabe et endnu mere attraktivt torv med flere oplevelser og opholdsmuligheder.

  De nye møbler kommer til at stå på Torvet fra uge 23 til og med september i år.

  Det er Hansted Tømrer- og Snedkerforretning, der bygger de nye byrumsmøbler. Foto: Hansted Tømrer- og Snedkerforretning

  Vedhæftede filer

  Illustration2.jpgIllustration1.jpgIllustration3.jpgIllustration4.jpgMøbler1.jpgMøbler2.jpgMøbler5.jpg