Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Ny daginstitution ved Nørrestrand bliver bygget med natur, bæredygtighed og biodiversitet i centrum

På fredag bliver der taget 1. spadestik på byggeriet af den nye daginstitution med naturprofil og vilde legepladser ved Nørrestrand. Børn og personale kan glæde sig til at flytte ind til juni næste år

26. apr. 2023

Indhold

  • Læs op

  En ny bæredygtig institution skyder snart op i Horsens Kommune. Visualisering: Skala Arkitekter.

  Antallet af børn i den nye bydel i Nørrestrand samt i Egebjerg stiger, og derfor er der behov for flere vuggestue- og børnehavepladser i Dagtilbud Egebjerg. Fredag den 28. april 2023 bliver der taget 1. spadestik på byggeriet af Horsens Kommunes nye daginstitution på Nørrestrands Allé, og de familier, der får deres daglige gang i huset, har noget at se frem til.

  Naturen kommer nemlig til at være den gennemgående røde tråd i institutionen, og børnene kommer til at boltre sig på vilde legepladser, hvor der er fokus på biodiversitet, leg og læring i naturen.

  - Det er et rigtig spændende byggeri, vi nu sætter gang i, og jeg glæder mig meget til, at vi til næste år kan åbne dørene til vores nye institution, hvor natur, bæredygtighed og biodiversitet er i centrum. Udover i Egebjerg-distriktet har vi også en udvidelse af antallet af pladser på vej i Højvang i Horsens sydby, ligesom vi har planer om udbygninger i Lund, Østbirk og Hovedgård, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

  Masser af natur i hverdagen

  I institutionen bliver der plads til 160-170 børn, og omkring den bliver der masser af muligheder for, at børnene får jord under neglene eller nysgerrigt kan undersøge krible-krable livet i det høje græs. På legepladsen ved institutionen får den vilde natur nemlig lov til at vokse, så der bliver plads til masser af biodiversitet med planter, insekter og dyreliv.

   - Den nye daginstitution ligger i et rigtig dejligt område, og det her derfor været helt oplagt at tænke naturen ind - både i selve byggeriet, men også i indretningen af børnenes legeplads. På den måde bliver naturen gennemgående i børnenes hverdag, siger Mette Faust, direktør i Børn, Unge og Kultur i Horsens Kommune.

  Institutionen er indrettet, så børn og personale er inddelt i mindre grupper, som alle har egen indgang og garderobe, så børnene oplever, at de er i et mindre og trygt miljø.

  Daginstitutionen bliver opført som et bæredygtigt byggeri i træ, der DGNB-certificeres, og med grønne tage. På grund af de bæredygtige elementer er byggeriet støttet af Realdania.

  Opførelsen af den nye daginstitution er en del af budgetaftalen for 2019, hvor Horsens Byråd vedtog, at kapaciteten i Egebjerg skal udbygges.

  Første spadestik bliver taget fredag den 28. april kl. 13, hvor pressen er velkommen på Nørrestrands Allé nr. 21. Det er entreprenørfirmaet EMR, der står for opførelsen af den nye institution.

  Vedhæftede filer

  Daginstitution Nørrestrand.jpgDaginstitution Nørrestrand2.jpg