Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Ny butik giver unge iværksættere vigtigt start-up-skub

Ny butik i Bytorv Horsens slår dørene op den 3. maj. Indehaverne er unge iværksættere, der får mentorer, erfaring og et vigtigt start-up-skub i indflyttergave

29. apr. 2024

Indhold

  • Læs op

  Iværksættere Silje Lund Olesen og Johanne Albæk Pedersen i Upcomers sammen med Casper Johansen fra Business Horsens.

  Den 3. maj kl. 15 slår butikken Upcomers dørene op for første gang i Bytorv Horsens, og her venter kunderne en anderledes oplevelse. Indehaverne er nemlig unge iværksættere, der udvikler deres produkter, forretning og erfaring i en fælles butik, som Horsens Kommune og Business Horsens stiller til rådighed.

  - Butikken er en stærk tilføjelse til den brede vifte af tiltag, der er for iværksættere i vores kommune - og en rigtig god mulighed for unge start-ups, der kan få et særligt fællesskab her, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen 

  Iværksættergejsten trives i Horsens 
  I Midtjylland er Horsens kun overgået af Aarhus Kommune, når det kommer til antallet af nye iværksættere, der tør tage springet og etablere egen virksomhed. Det viser en undersøgelse foretaget af Iris Group.

  - Vi er stolte af den stærke iværksætter-kultur, der hersker i vores område. Den vil vi selvfølgelig gerne værne om, men også udvikle, siger Mia N. Gregersen, erhvervsdirektør i Business Horsens, og uddyber:

  - Iværksætterbutikken er et forsøg på at styrke og guide de unge iværksættere, så de får en fantastisk start på deres karriere - og samtidig inspirere flere lokale unge til at gå deres egne forretnings-veje. Her får de mulighed for at teste en fysisk butik med de udfordringer, læringer og muligheder, det rummer. 

  Ung iværksætter har ambitioner for Upcomers
  Èn af de iværksættere, der står klar til at tage imod butikkens første kunder, er 23-årige Silje Lund Olesen, der som 18-årig stiftede webshoppen gardinskinner.dk. Siden har hun tilføjet broderikits.dk til sin start-up-portefølje, og nu glæder hun sig til at teste sine produkter i en fysisk butik: 

  - Det er et stort skridt at åbne sin egen butik, men her får jeg mulighed for at teste det af uden at sætte økonomien over styr, fortæller hun og fortsætter:

  - Samtidig får jeg et fællesskab med de andre iværksættere, og vi har allerede ambitioner om at gøre Upcomers til et sted med flotte produkter, workshops og plads til at sparre om iværksætteri for unge. Det behøver nemlig ikke være så svært, som det kan se ud på sociale medier og i programmer som Løvens Hule.

  Alle er velkomne til åbningen af Upcomers den 3. maj 2024 kl. 15.00.
   

  Åbningsprogram for Upcomers - 3. maj 2024
  •    Kl. 15.00: Velkomst v. Casper Johansen, Business Horsens
  •    Officiel åbning v. Borgmester Peter Sørensen
  •    Mia Gregersen, direktør i Business Horsens
  •    Præsentation af iværksættere v. Casper Johansen
  Det vil være snacks og forfriskninger til eventet.
   

  Invitation: Vær med til at sætte Horsens på start-up-landkortet
  Horsens Kommune inviterer iværksættere, erhvervslivet og uddannelsesmiljøet til workshop om en ny, ambitiøs iværksætterplan, der skal skabe en endnu stærkere iværksætterkultur i vores område.

  • Dato:     30. maj 2024
  • Tid:     Kl. 15.00 - 18.00
  • Sted:     FÆNGSLET, Snedkeriet, Fussingvej 8, 8700 Horsens

  Læs mere, og tilmeld dig lige her (begrænset pladser): https://businesshorsens.nemtilmeld.dk/85/
   

  Vedhæftede filer

  Upcomers.png