Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Kender du en dygtig graffitikunstner? Nu åbnes der op for kunstværker på midlertidigt byggehegn

Fra uge 28 kan interesserede kunstnere male på midlertidigt byggehegn - helt lovligt.

02. jul. 2024

Indhold

  • Læs op

  De fleste steder er det ulovligt, men nu får graffitimalere i Horsens og omegn en helt særlig mulighed. Om kort tid bliver der åbnet op for, at alle interesserede kunstnere kan male på et udvalgt stykke af det lange byggehegn i træ, der er sat op rundt om det gamle rådhus på Rådhustorvet.

  M+ Ejendomme A/S har indgået en aftale med Horsens Kommunes bylivsindsats, MÆRK Byen, om at hegnet, som kommer til at stå rundt om bygningerne i hvert fald til udgangen af 2025, skal udsmykkes.

  Det kommer til at betyde, at der både laves et 'open call' til etablerede kunstnere, som har lyst til at male på byggehegnet mod et lille honorar.

  - Vi opfordrer alle kunstnere, der har lyst til at henvende sig til os, hvis de kunne tænkte sig at udsmykke en del af hegnet. Vi kan tilbyde et lille honorar - samt et offentligt byggehegn, hvor vi tror, mange kommer forbi og holder øje med processen, siger fortæller Anne-Mai Vig Mott, der er projektkoordinator i MÆRK Byen.

  Derudover vil hegnet blive brugt til information om Horsens Kommunes Biblioteker, borgerservice og Horsens Sund By, der alle flytter ind i det gamle rådhus, når det er færdigrenoveret.

  Og sidst, men ikke mindst, bliver der afsat en række meter til, at alle, der har lyst, kan udsmykke hegnet.

  - Hele det lange byggehegn bliver grundet, så det er til at male på, og så markerer vi den del af det, hvor vi 'giver det fri' - og hvor alle må male. Det bliver en graffitivæg, hvor vi på udvalgte dage i løbet af sommerferien også holder åbne graffiti-workshops. Vi stiller materialer til rådighed for både øvede og nybegyndere, og så kan man bare komme og slå kreativiteten løs, fortæller Anne-Mai Vig Mott.

  Et sted, hvor borgerne har lyst til at følge med

  Det betyder altså, at det ikke 'bare' er et kedeligt hegn i træ, borgerne kommer til at se på det næste halvandet år. Derimod kommer hegnet forhåbentlig til at sprudle af farver, illustrationer og spændende motiver.

  - Det hegn er jo ikke det pæneste at se på lige nu, så vi er glade for, at det kan lade sig gøre at få det udsmykket på en ordentlig måde, siger Lars Rahbek, der er projektudviklingschef hos M+ Ejendomme A/S.

  - Men vores ønske med det her er også, at der skal være noget aktivitet omkring huset, så det allerede nu bliver et sted, som borgerne har lyst til at følge med i - og noget, de vil tage til sig, som deres eget. Og så har vi planer om at lave huller i hegnet, så både børn og voksne kan følge med i, hvad der sker inde bagved, siger han.

  Det er MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, der står bag samarbejdet med M+ Ejendomme A/S om at udsmykke byggehegnet. MÆRK Byen står også bag en lang række gavlmalerier og street art rundt omkring i Horsens Kommune. Se mere lige her: https://maerkbyen.dk/street-art og følg med på MÆRK Byens Instagram og Facebook-sider.

  Har du lyst til at udsmykke byggehegnet eller kender du en, der har? Så send en mail til maerkbyen@horsens.dk eller ring på 23 37 22 03.