Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Infomøde om Talent-idrætsklasser 2024-25

Hvad kræves der for at nå langt med sin sport? Tirsdag den 14. november er der informationsmøde om Langmarkskolens Talent-idrætsklasser. 

06. nov. 2023

Indhold

  • Læs op

  I skoleåret 2023/24 går der 140 elever i Talent-idrætsklasserne fordelt på 7.-9. årgang.

  Langmarkskolen optager igen elever til talent-idrætsklasserne. 

  Nysgerrige unge idrætstalenter og deres forældre har mulighed for at høre mere om talent-idrætsklasserne, når Langmarkskolen afholder informationsmøde.

  Hvad kræves der for at nå langt med sin sport? Hvordan forløber en skoledag, hvor skole og sport kombineres? Og hvad er forældrenes rolle? Tirsdag den 14. november kl. 17.00-19.00 kan nysgerrige unge idrætstalenter og deres forældre få svar på det og en masse andet, når Langmarkskolen afholder informationsmøde om skolens Talent-idrætsklasser. Det sker i Insero Atrium ved Forum Horsens.

  En stor beslutning for børn og forældre

  På mødet vil man kunne høre nuværende elever fortælle om, hvordan dagligdagen er i en klasse, der vægter idræt lige så højt som de faglige fag, ligesom forældre og trænere vil fortælle om, hvordan skole og sport kan spille sammen.

  - Et skoleskift er en stor beslutning både for børn og forældre. Derfor vil vi gerne klæde de unge atleter og deres forældre bedst muligt på til at tage deres beslutning. Forældre og elever får masser af viden om, hvad det vil sige at være en del af en Talent-idrætsklasse, og hvordan det kan være med til at udvikle de unge mennesker sportsligt, fagligt og personligt, fortæller eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen fra Horsens Kommune.

  Skoleleder på Langmarkskolen Christian Christensen ser ligeledes frem til optagelsesprocessen til talent-idrætsklasserne:

  - Jeg oplever, at vi som skole lykkedes med at skabe et miljø omkring de unge talenter, hvor skole og idræt kombineres på et højt niveau. Vi ser frem til igen at informere interesserede om denne unikke mulighed. Rigtig mange af vores talent-idrætselever udtrykker, at det er sjovt, udviklende og lærerigt at have sin daglige gang i et uddannelses- og træningsmiljø sammen med mange andre unge, der brænder for idræt, siger skoleleder fra Langmarkskolen Christian Christensen.

  Ved infomødet vil deltagerne få viden med om muligheder for morgentræning som en del af skoledagen, krav til elever, forældre og skole og hele ansøgningsproceduren til de kommende Talent-idrætsklasser fra skoleåret 2024/25.

  Primært et tilbud til 7. klasser

  Talent-idrætsklasserne henvender sig primært til elever der skal starte i 7. klasse efter sommeren 2024. Der kan også optages elever til 8. og 9. årgang, hvis det sportslige niveau og indstilling til skole og sport berettiger til optagelse.

  Muligheden for at kombinere skolegang med idræt på højt niveau udspringer af Elitesport Horsens, som er et samarbejde mellem Horsens Kommune, byens lokale eliteidrætsklubber, kommunens uddannelsesinstitutioner og Team Danmark.

  Der kan findes yderligere oplysninger på Elitesport Horsens og Langmarkskolens hjemmeside.

  Fakta:

  I skoleåret 2023/24 går der 140 elever i Talent-idrætsklasserne fordelt på 7.-9. årgang. Der er idrætsspecifik morgentræning inden for følgende idrætter:

  Kommer man fra en anden idræt, er der mulighed for at blive tilknyttet Basislinjen. Her samles atleter fra en række forskellige idrætter og træner fælles basis- og fysisk træning under vejledning af en fysisk træner.

  Vil du høre mere om informationsmødet den 14. november eller hvordan det er at gå i en Talent-idrætsklasse, så kontakt eliteidrætskonsulent ved Horsens Kommune Søren Jochumsen eller skoleleder på Langmarkskolen Christian Christensen.

  Vedhæftede filer

  Talent-idrætsklasser 2024-25Fodbold (17).JPG