Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Byskole-elever møder statsministeren til Landsfinalen i Skolernes Skakdag

Elever fra Horsens Byskole afd. Fussingsvej sidder igen i år klar ved skakbrættet til Landsfinalen i Skolernes Skakdag. Sidste år kom de på en andenplads i et felt på 65 skoler. I år har de mulighed for både at få pokalen og et billede med statsministeren med hjem.

25. apr. 2024

Indhold

  • Læs op

  Torsdag den 25. april 2024 samles 1235 elever fra 65 skoler landet over i MAGION, Grindsted, når Landsfinalen i Skolernes Skakdag - hjernens motionsdag, løber af stablen. Blandt deltagerne er elever fra Horsens Byskole afd. Fussingsvej, der håber på at erobre titlen som 'Årets Skakskole 2024'.

  - Vi har tidligere år vundet titlen som 'Årets Skakskole', så vi håber da at kunne gentage det i år, fortæller Peter Santa Sørensen, som er underviser på Horsens Byskole afd. Fussingsvej.
   

  Besøg af statsministeren

  Som noget særligt får landsfinalen i år besøg af statsminister Mette Frederiksen. Flere af de udvalgte elever, der skal tale med statsministeren, kommer fra Horsens Byskole afd. Fussingsvej.

  - Jeg er spændt. Men også ret nervøs. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige til hende, fortæller Isabella Dalsgaard Pedersen fra 4.G, som er en af de heldige elever.

  Peter Santa Sørensen ser også frem til statsministerens besøg, og han håber, at skoleskak kan sættes på dagsordenen i flere folkeskoler fremover.

  - Skoleskak kræver tid og hårdt arbejde både for skolen og eleverne. Men det er ressourcer, der er så godt givet ud. For vi kan se, at det har virkelig en god effekt her på skolen - både i undervisningen, men faktisk også i den generelle trivsel, fortæller han.

  Skoleskak - vejen til succes?
  For knap ti år siden satte Horsens Byskole afd. Fussingsvej som et eksperiment skoleskak på skemaet med Peter Santa Sørensen i spidsen.

  - Jeg fik en idé til at prøve det lidt af og havde egentlig ikke regnet med, at det ville blive så stor en succes. Men det blev det. Og så er det bare vokset stille og roligt derfra. Det går jo rimeligt godt - som du nok kan se, siger han og peger på skolens voksende samling af pokaler.

  Ifølge Peter Santa Sørensen markerer dette en vigtig milepæl for Horsens Byskole afd. Fussingsvej.

  - Vi kan se, at det træner elevernes hjerner, fremmer koncentrationen og tålmodigheden. Og så skaber det samtidig et stærkt fællesskab blandt vores elever. Eleverne lærer hinanden ting på tværs af alder og klassetrin. Det er fedt at se, fortæller han og fortsætter:

  - Formålet med skoleskak er jo ikke at gøre eleverne gode til skak, men at gøre dem gode til at gå i skole. Det er en sidegevinst, at mange af vores elever er så dygtige, at vi vinder pokaler.

  Eleverne istemmer og fortæller, at de faktisk bliver bedre til at gå i skole:

  - Der er mere ro i timen. Vi lærer at være tålmodige og at koncentrere os, siger Jenny Bruun Andresen fra 4.G.

  Fra Horsens Kommune deltager samlet 87 elever - ikke kun fra Horsens Byskole afd. Fussingsvej men også Højvangskolen, Lundskolen og Nim Skole og Børnehus.

  Program for dagen

  Landsfinalen i Skolernes Skakdag - hjernens motionsdag, finder sted torsdag den 25. april 2024 fra kl. 10.00 til 15.15 i MAGION på adressen Tinghusgade 15, 7200 Grindsted.

  Pressen er velkommen til at deltage.

  Vedhæftede filer

  Skoleskak - Billede 1.JPG
  Skoleskak - Billede 2.jpg
  Skoleskak - Billede 3.jpg
  Skoleskak - Billede 4.jpg
  Skoleskak - Billede 5.jpg
  Skoleskak - Billede 6.jpg