Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

24.000 husstande får nu en kasse til miljøfarligt affald og småt elektronik

Nu bliver det nemmere at sortere miljøfarligt affald og småt elektronik derhjemme. I marts og april kører Horsens Kommune miljøkasser ud til alle enfamiliehuse 

28. feb. 2019

Indhold

    En hel masse røde kasser til miljøfarligt affald og småt elektronik bliver i den kommende tid kørt ud til 24.000 husstande i Horsens Kommune. Foto: Horsens Kommune

    Af Rikke Schjøtz Jensen

    Inden længe slipper mange borgere i Horsens Kommune for at skulle køre på genbrugspladsen med sprayflasker, elpærer og kemikalier. I løbet af marts og april får beboere i alle enfamiliehuse en miljøkasse til det affald, der hører under kategorierne miljøfarligt affald og småt elektronik.

    "Med miljøkasserne gør vi det nemmere for borgerne at komme af med deres miljøfarlige affald. Når vi får affaldet i miljøkasserne, sørger vi efterfølgende for, at det bliver miljørigtigt behandlet, og at mest muligt bliver genanvendt. Vi kan se, at noget af det farlige affald i dag ender i restaffald, og det vil vi gerne ændre på, så vi passer endnu bedre på vores miljø", siger Marie Lindberg Tefre, afdelingsleder i Affald & Genbrug i Horsens Kommune.

    I miljøkasserne kan man bl.a. putte batterier, elpærer, småt elektronik, kemikalier og olie. I alle kasserne ligger en folder, som giver meget mere information om, hvordan kasserne skal bruges, og hvordan de forskellige typer affald skal emballeres. På genbrugspladsen sorterer personalet affaldet, så det efterfølgende kan blive korrekt behandlet, og derfor er det vigtigt, at det er tydeligt angivet på emballagen, hvilken type affald der er tale om.

    Formand for Plan- og Miljøudvalget i Horsens Kommune, Martin Ravn (V), glæder sig over, at miljøkasserne nu er på vej ud til en stor del af horsensianerne.

    "Vi er allerede nået rigtig langt med affaldssorteringen i Horsens Kommune. Ved at indføre sortering hjemme hos borgerne har vi hævet genanvendelsesprocenten på husholdningsaffald fra 18 - 50 pct, hvilket er rigtig godt gået. Det viser, at det virker, når vi gør det nemt for borgerne at sortere, og derfor er det rigtig godt, at vi nu også gør det nemmere for borgerne at sortere affald i miljøkasserne," siger Martin Ravn.

    Dette er første etape

    Borgerne kan tage deres nye miljøkasse i brug, så snart den er leveret. Når den skal tømmes, sætter man den ud på sin affaldsbeholder, så skraldemændene kan tage den med, når de kommer for at tømme de andre beholdere.

    Uddelingen af miljøkasser til de 24.000 husstande er blot første etape. Kasserne vil senere blive delt ud til beboere i etageejendomme.

    "Vi begynder med alle enfamiliehuse, og så vil vi senere rulle ordningen ud til også at omfatte de borgere, der bor i etageejendomme", fortæller Marie Lindberg Tefre.