Gå til hovedindhold
Om Horsens

Kort og godt om Horsens Kommune

Med sine 97.500 indbyggere er Horsens Kommune et fantastisk sted med masser af liv. Her er kultur, oplevelser og en enestående natur. Og så er vi en masse søde horsensianere, der holder sammen, passer på hinanden og får tingene til at ske.

 • Læs op

Indhold

  Store koncerter, mange forskellige festivaler, hverdagens små skæve oplevelser, fjord og Gudenå, flotte bakkede skovområder, et rigt foreningsliv med engagerede ildsjæle og et inspirerende og kreativt iværksættermiljø – i Horsens Kommune finder du det hele. Og så er her et helt særligt fællesskab. 'Vi løfter i flok' er et motto, som er dybt forankret i vores måde at udvikle stærke, nye initiativer på - sammen. 

  Det gør kulturlivet, naturen og foreningslivet til omdrejningspunkter for det gode liv i Horsens Kommune. Samtidig er her dagtilbud og skoler, der år for år løfter niveauet, et stærkt uddannelsesmiljø, der bliver endnu stærkere med etableringen af et nyt centralt campus, attraktive job- og karrieremuligheder for mange, og hjælp og støtte til dem, der har brug for det. 

  På Danmarks bredeste gågade i Søndergade Horsens finder du hyggelige opholdssteder, spændende butikker, lækre cafeer og restauranter. På havnen har vi fået en ny bydel med en masse fine nybyggede boliger. Og så vil vi også lige nævne, at vi i det bynære naturområde Nørrestrand er i fuld gang med at skabe et unikt boligområde. Her får du det bedste fra byen, og samtidig har du den vilde natur lige uden for døren med plads til gåture, friluftsaktiviteter og dyreliv. 
  Er du nysgerrig på hvad Horsens ellers har at byde på? Så kan du læse mere her. 

  Her finder du også masser af arbejdspladser, et voksende iværksættermiljø og god erhvervsservice, som tilsammen skaber gode rammer for de over 4000 virksomheder i Horsens Kommune.
  Læs mere om erhvervslivet i Horsens her.  

  Desuden ligger Horsens kun 30 minutter fra Aarhus mod nord og trekantsområdet mod syd, hvilket gør Horsens Kommune et attraktivt sted for tilflyttere og virksomheder. 

  Fakta om Horsens Kommune

  • Indbyggere i januar 2024: 97.500
  • Befolkningstilvækst: Gennemsnitligt ca. 1000 flere borgere om året over de seneste 10 år.
  • Forventet befolkningstal i 2034: 107.651
  • Horsens er blandt andet kendt for FÆNGSLET, festivaler, skønne naturperler og spændende kulturoplevelser
  • Virksomheder i Horsens Kommune specialiserer sig især i fødevarer, transport og bygge-/bolig-branchen.