Gå til hovedindhold
Om Horsens

Kort og godt om Horsens Kommune

Med sine 96.500 indbyggere er Horsens Kommune et fantastisk sted med masser af liv. Her er kultur, oplevelser og en enestående natur. Og så er vi en masse søde horsensianere, der holder sammen, passer på hinanden og får tingene til at ske.

 • Læs op

Indhold

  Store koncerter, mange forskellige festivaler, hverdagens små skæve oplevelser, fjord og Gudenå, flotte bakkede skovområder, et rigt foreningsliv med engagerede ildsjæle og et inspirerende og kreativt iværksættermiljø – i Horsens Kommune finder du det hele. Og så er her et helt særligt fællesskab. ’Vi gør det bare’ og ’vi gør det sammen’ er mottoer, som er dybt forankret i vores måde at udvikle stærke, nye initiativer på. 

  Det gør kulturlivet, naturen og foreningslivet til omdrejningspunkter for det gode liv i Horsens Kommune. Samtidig er her dagtilbud og skoler, der år for år løfter niveauet, et stærkt uddannelsesmiljø, der bliver endnu stærkere med etableringen af et nyt centralt campus, attraktive job- og karrieremuligheder for mange, og hjælp og støtte til dem, der har brug for det. 

  I sommeren 2020 indvier vi vores nyrenoverede gågade, der byder på hyggelige opholdssteder, spændende butikker og lækre cafeer og restauranter. På havnen i Horsens er en helt ny bydel på vej, og i 2021 kan du springe i bølgen blå i byens nye havnebad. Og så vil vi også lige nævne, at vi i det bynære naturområde Nørrestrand er i fuld gang med at skabe et unikt boligområde, hvor du får det bedste fra byen, og samtidig har den vilde natur lige uden for døren med plads til gåture, friluftsaktiviteter og dyreliv. 

  Med kun 30 minutter til Aarhus mod nord og trekantsområdet mod syd er Horsens Kommune dermed et attraktivt sted for tilflyttere og virksomheder. Læs mere om alle vores igangværende udviklingsprojekter her.

  Fakta om Horsens Kommune

  • Indbyggere i januar 2023: 96.500
  • Befolkningstilvækst: Gennemsnitligt ca. 1000 flere borgere om året over de seneste 10 år.
  • Forventet befolkningstal i 2033: 103.433
  • Horsens er blandt andet kendt for FÆNGSLET, festivaler, skønne naturperler og spændende kulturoplevelser
  • Virksomheder i Horsens Kommune specialiserer sig især i fødevarer, transport og bygge-/bolig-branchen.