Kort og godt om Horsens Kommune

Horsens Kommune er et fantastisk sted med masser af liv, oplevelser og en enestående natur. Og så er vi en masse søde horsensianere, der holder sammen, passer på hinanden og får tingene til at ske.

Horsens Kommune ligger i det østlige Jylland mellem Horsens Fjord mod øst og det bakkede søhøjland mod vest. 

Med sine over 90.000 indbyggere er Horsens Kommune et samfund med masser af liv. Ikke mindst i Horsens – Danmarks ottendestørste by, der er kendt for sit rige kulturliv, aktive foreninger og oplevelser året rundt.

Med kun 30 minutter til Aarhus mod nord og trekantsområdet mod syd er Horsens Kommune et attraktivt sted for tilflyttere og virksomheder. Hvert år kommer cirka 1.000 nye horsensianere hertil, hvoraf en stor del af dem slår sig ned i vores nye attraktive boligområder rundt omkring i kommunen.

Fremgangen finder ikke kun sted i Horsens by. Faktisk ligger fire ud af landets ti hurtigst voksende byer under 5.000 indbyggere i Horsens Kommune. Det drejer sig om Lund, Gedved, Egebjerg og Hovedgård, som alle er unikke lokalsamfund karakteriseret ved et stærkt sammenhold og en særlig drivkraft.

I Horsens er mange spændende udviklingsprojekter i gang. Vi bygger et campus til 8.000 studerende ved Banegården, renoverer vores gågade, opfører en ny bydel på havnen, og indretter et unikt boligområde i naturen nord for Nørrestrand.

Og så er vi kendte for at stå sammen, passe på hinanden og for at løfte i flok!

 

Fakta og statistik om Horsens Kommune

  • Indbyggere pr. 1. januar 2019: 90.370.
  • Befolkningstilvækst fra 2009-2019: 900 flere borgere om året.
  • Forventet befolkningstal i 2040: 105.377.
  • I Horsens sparer man i gennemsnit 1,5 mio. kr. på et hus på 150 m2 i forhold til Aarhus. 
  • Horsens er blandt andet kendt for FÆNGSLET, festivaler, en levende midtby og spændende kulturoplevelser.
  • Virksomheder i Horsens specialiserer sig især i i fødevarer, transport og bygge-/bolig-branchen.