Gå til hovedindhold

For dig, som ikke har dine egne beholdere

Fra efteråret 2024 skal vi alle sortere vores affald i 10 typer derhjemme. Det gælder, uanset om du bor i hus med dine egne affaldsbeholdere eller et sted med fælles containere eller nedgravede affaldsstationer. Det gælder også for arbejdspladser og virksomheder.

 • Læs op

Indhold

  Ny affaldsordning 2024

  Fra efteråret 2024 skal vi til at sortere 10 affaldstyper derhjemme.

  Bor du til leje, vil din boligforening eller ejeren af ejendommen sørge for, at jeres fælles affaldssystem bliver klar til, at du kan sortere dit affald i de 10 typer. Den nye sortering starter til efteråret 2024, og du vil få brev fra os med yderligere information, når vi nærmer os startdatoen for den nye sortering.

  Indtil den nye affaldsordning starter, skal du sortere dit affald, ligesom du plejer. 

  Glæd dig til din startpakke

  I løbet af august modtager du en startpakke på din dørmåtte eller i din postkasse.

  Her finder du en sorteringsvejledning, som kan hjælpe dig godt i gang med at sortere de 10 affaldstyper. I vejledningen kan du også se eksempler på, hvordan du kan indrette din affaldssortering indendørs. Til det formål får du et ark klistermærker med piktogrammer, du kan sætte på dine indendørs beholdere til affaldssortering. I startpakken finder du også en rulle med røde poser til tekstilaffald, så du er klar, når affaldsordningen starter hos dig.