Gå til hovedindhold
Udvikling

Ringvej Syd

Planen for videreførelse af Ringvej Syd i Horsens ligger nu klar til politisk behandling. Vejen skal lede trafik uden om midtbyen og sikre vores by mod oversvømmelse.

 • Læs op

Indhold

  Ringvej Syd skaber en ring syd om byen

  Vi planlægger at udbygge Ringvej Syd. Vejen skal forlænges fra Bjerrevej til Bollervej og derfra videre til havnen i Horsens.

  I 2017 åbnede vi første etape af Ringvej Syd fra Vejlevej til Bjerrevej. Siden har vi arbejdet på, hvordan vi kan fuldende projektet med en sydlig ringvej om Horsens by.

  Nu er skitseprojektet klar.

  Med den færdige Ringvej Syd flytter vi trafik uden om Horsens midtby. Og i skitseprojektet er der tænkt ind, hvordan vi kan anlægge vejen, så den samtidig klimasikrer en stor del af midtbyen.

  På baggrund af Trafik 2030-planen besluttede et enigt byråd, at vi i 2019 skulle udarbejde et skitseprojekt for videreførelse af Ringvej Syd.

  Planen ligger nu klar - og vores politikere skal tage stilling til projektet den 17. juni 2019.

  Vejens forløb og formål

   Hvad skal der ske?

  • Vi skaber en sydlig ring om byen med videreførelsen af vejen fra Bjerrevej til Bollervej og videre til havnen i Horsens.
  • Først og fremmest er formålet med ringvejen at lede trafik uden om Horsens midtby. Det vil aflaste vores indfaldsveje og flere boligområder i sydbyen.
  • I planen har vi arbejdet med, hvordan vi kan klimasikre midtbyen, når vi anlægger vejen. En væsentlig del af planen er derfor, at vejen skal krydse Horsens Fjord på dæmninger, der skal fungere som et værn mod forhøjet vandstand i fjorden.
  • Vi vil gerne sænke støjen fra vejen ved boligområder. Derfor planlægger vi flere steder at grave vejen 4-6 meter ned under terræn. Det betyder også, at vejen dermed ikke vil være så synlig i landskabet på disse strækninger.
  • Vejen er 5 km - og på hele strækningen vil vi lave gang- og cykelstier.