Gå til hovedindhold
Høringer og afgørelser

Høringer fra Teknik og Miljø

Forslag, høringer, indkaldelse af ideer, mulighed for indsigelser m.m.

  • Læs op

Indhold

    Planer i høring

    Plan og Vejudvalget har på mødet den 9. april 2024 vedtaget at offentliggøre Forslag til Kommuneplantillæg 2021-5 Centerformål, Alrøvej, Horsens og Forslag til

    Baggrunden for planlægningen er, at en privat ejendomsudvikler ønsker at udvikle området til et nyt erhvervs- og butiksområde. Udviklerens vision er at skabe et attraktivt erhvervsområde med en synlig placering i byen, kvalitet i arkitekturen samt synergi mellem bygning, brugere og by.

    Området består i dag af ældre erhvervsbygninger, der har været i anvendelse til forskellige erhvervsformål, herunder detailhandel. Området vil få primært få synlighed ud mod Høegh Guldbergs gade og Ove Jensens Allé.

    Planen sendes i høring i mindst 4 uger

    Frist for at indsende høringssvar er den 10. maj 2024 kl. 23.59 – læs mere i forslaget. 

    Du kan indsende høringssvar ved at trykke her eller læs mere i planforslagene.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslagene ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10.

    Se forslaget og afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering til Lokalplan 389 på lokalplaner.horsens.dk.

    Link til forslag til Kommuneplantillæg: https://kommuneplan2021.horsens.dk/tillaeg/2021-5-centerformaal-alroevej-horsens-midtby/

     

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 9. april 2024 vedtaget at offentliggøre Forslag til Lokalplan 411, Centerområde, Karré- og Kvartershuset på Emilies Plads, Horsens.

    Formålet med planlægningen er at muliggøre et byggeprojekt på Emilies Plads i Horsens midtby med ca. 55 seniorboliger, i 2-4 etager, med fælles faciliteter samt udadvendte funktioner for offentligheden.

    Projektet er i overensstemmelse med intentionerne for Udviklingsplanen for Åkvarteret.

    Planen sendes i høring i 4 uger

    Frist for at indsende høringssvar er den 9. maj 2024 – læs mere i forslaget. 

    Du kan indsende høringssvar ved at trykke her eller læs mere i planforslagene.

    Dit høringssvar skal være modtaget hos Horsens Kommune senest kl. 23.59 på dagen hvor høringen udløber.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10.

    Se forslaget og afgørelsen om at/ikke at gennemføre en miljøvurdering til Lokalplan 411 på lokalplaner.horsens.dk.

    Byrådet har på mødet den 30. januar 2024 vedtaget at offentliggøre Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for landsbyerne til Kommuneplan 2021-2033. 

    Formålet med Tematillæg for landsbyerne til Kommuneplan 2021-33 er at revidere retningslinjerne for Landsbyer og Landdistrikter, og samtidig præsentere en ny og sammenhængende strategi for den fremtidige udvikling af kommunens landsbyer.

    Tematillægget omfatter i alt 30 landsbyer i Horsens Kommune. Tematillægget er afgrænset ved, at allerede lokalplanlagte landsbyer ikke er omfattet, da lokalplanerne har større retsvirkning end kommuneplanen. Som en del af tematillægget indgår et opslagsværk over de 30 omfattede landsbyer, hvor landsbyernes kvaliteter, planlægningsmæssige udfordringer, sårbarheder og konkrete strategiske målsætninger præsenteres.

    Planen blev sendt i høring i 8 uger frem til den 27.03.24 og høringen er derfor slut.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10. 

    Se afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering til Kommuneplantillæg nr. 12 her

    Se forslag til Kommuneplantillægget for landsbyerne her

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 16. januar 2024 vedtaget at offentliggøre Forslag til Lokalplan 419, Centerområde, Rådhustorvet, Horsens.

    Kort over eksisterende forhold.

    Formålet med lokalplanen er at ændre anvendelsen for det tidligere rådhus og give mulighed for flere funktioner end i dag, samt give mulighed for nedrivning af en del af det tidligere rådhus. 

    Læs mere om lokalplanens indhold, i forslag til lokalplanen på her eller på horsens.dk/lokalplaner 

    Vil du indsende en bemærkning?

    Hvis du har kommentarer til forslaget til lokalplanen, skal Plan & By senest have modtaget disse d. 15. februar 2024 kl. 23.59.

    Høringen er udløbet.

    Screening for miljøvurdering

    Horsens Kommune har gennemført en miljøscreening, for at undersøge om planens påvirkning af miljøet kræver en miljøvurdering. 
    Det er vurderet, at planlægningen ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.
    Læs mere om afgørelsen, under miljøvurdering, i forslag til lokalplanen her: 

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 10. oktober 2023 vedtaget at offentliggøre forslag til Lokalplan 404 - bevarende lokalplan, Nebel, Horsens

    Lokalplanen har til formål at sikre og fremme bevaringen og udviklingen af værdifulde bebyggelser, bymiljøer og kulturmiljøer. Modsat lokalplaner generelt kan en bevarende lokalplan jf. planlovens § 15, stk. 2 nr. 18 indeholde kompetence normer, der i nogle tilfælde betyder at bebyggelser kun med særlig tilladelse fra kommunalbestyrelsen må nedrives, ombygges eller på anden måde ændres.

    Bevaringsværdier er ofte bundet til (by)miljøer frem for til de enkelte boliger. Det kan f.eks., som i Nebels tilfælde, være et landsbymiljø, hvor de enkelte bygninger måske har en begrænset bevaringsværdi, men tilsammen fortsat fortæller en historie. I bevarende lokalplaner er det relevant at fastlægge, hvor eventuel ny bebyggelse kan opføres og i hvilket omfang bebyggelsen kan få, så ny bebyggelse tilpasser sig bebyggelsesstrukturen og de eksisterende bygningers karaktertræk.

    De bevaringsmæssige interesser for bygningerne sikres, jf. Planlovens § 15, stk. 2, nr. 18, ved et forbud mod nedrivning og med bestemmelser om, at alle ændringer, om- og tilbygninger, der berører bygningens ydre fremtræden, kun må udføres med tilladelse fra Byrådet.

    Med lokalplanens bestemmelser sikres blandt andet:
    •    bevaring af bevaringsværdig bebyggelse 
    •    mulighed for opførelse af ny bebyggelse
    •    bevaring af eller reetablering af bestående beplantning
    •    fortsat mulighed for at opretholde bestående husdyrbrug
    •    udvidede anvendelsesmuligheder af tiloversblevne landbrugsbygninger


    Planen sendes i høring i 8 uger

    Frist for at indsende høringssvar er den 7. december 2023 – læs mere i forslaget.

    Du kan indsende høringssvar ved at trykke her eller læs mere i planforslagene. 

    Dit høringssvar skal være modtaget hos Horsens Kommune senest kl. 23.59 på dagen hvor høringen udløber.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10. 

    Se forslaget og afgørelsen om at/ikke at gennemføre en miljøvurdering til Lokalplan 404 på lokalplaner.horsens.dk.

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 6. september 2023 vedtaget at offentliggøre Forslag til Lokalplan 397, Boliger, Vestervej 11, Gedved.

    Formålet med lokalplanen er at give mulighed for et boligbyggeri, på baggrund af et konkret projektønske fra en privat bygherre.

    Lokalplanen skal give mulighed for at bygge ca. 30 boliger i en etage, som rækkehuse med enkelte dobbelthuse. Bebyggelsen er inspireret af den gamle landsbystruktur der historisk set har været i Gedved Landsby, skala og materialitet afspejler denne fortælling. Et centralt fælleshus er omdrejningspunktet for at skabe et sammentømret fællesskab i boligområdet med muligheder for fællesspisning, orangeri, byttecentral, værkstedsfaciliteter og gæsteværelser.

    Planlægningen er i overensstemmelse med Kommuneplan 2021-2033.

    Frist for at indsende høringssvar er den 12. oktober 2023 – læs mere i forslaget. 

    Høringen er slut.

    Dit høringssvar skal være modtaget hos Horsens Kommune senest kl. 23.59 på dagen, hvor høringen udløber.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10. 

    Se forslaget og afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering til Lokalplan 397 på lokalplaner.horsens.dk.

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 8. november 2022 vedtaget at offentliggøre forslag til Lokalplan 385, Rekreative formål, Horsens Marina, Horsens.

    Formålet med lokalplanforslaget er at give mulighed for omdannelsen af Nordhavnen i Horsens fra primært at være en erhvervshavn, til at være en ny bydel med mulighed for et rigt foreningsliv, caféer og lignende samt rekreative arealer, stævnepladser, parkering og andet med forbindelse til en funktionel marina for både klubber, gæster og borgere.

    Lokalplanen giver mulighed for foreningsliv, caféer og lignende samt rekreative arealer, stævnepladser, parkering og andet med forbindelse til en funktionel marina for både klubber, gæster og borgere.

    Ny bebyggelse skal opføres inden for byggefelter og der fastsættes i lokalplanen bestemmelser for maksimal højde på 2 etager samt bestemmelser for materialer og arkitektonisk udtryk.

    Planen sendes i høring i 4 uger.

    Frist for at indsende høringssvar er den 15. december 2022 – du kan derfor ikke indsende høringssvar.

    Høringen er udløbet.

    Der er truffet afgørelse om, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens § 10.

    Se forslaget og afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering til Lokalplan 385 på lokalplaner.horsens.dk. 

    Senest vedtagne planer

    Plan- og Vejudvalget har på mødet den 6. februar 2024 vedtaget Lokalplan 405, Offentlige formål, Botilbud, Østergade, Horsens

    Formålet med lokalplanforslaget er at give mulighed for at der kan opføres nye boliger i tilknytning til det eksisterende botilbud. 

    Lokalplanen giver mulighed for, at der kan opføres et botilbud med 15 nye boliger, fordelt i to bebyggelser. Bebyggelserne opføres i henholdsvis to etager mod Østergade og en etage mod det eksisterende botilbud syd for lokalplanområdet.

    Med intentionen om en ”landsby i byen” danner bebyggelsen et gårdrum, hvor der er plads til et fælleshus for fælles aktiviteter og personale faciliteter. Gårdrummet danner rammerne for et trygt møde mellem beboerne og indrettes med nedslag til forskellige sanselige oplevelser langs den interne sti.

    Planlægningen er i overensstemmelse med Kommuneplan 2021-2033

    Se lokalplan 405 på lokalplaner.horsens.dk.

    Udviklingsplaner

    Offentliggørelse af procesoplysninger i forbindelse med miljøvurderinger

    Horsens Kommune er i gang med udarbejdelse af forslag til Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens.

    Baggrunden for planlægningen er, at en tidligere lokalplan for byggeriet "Pakhusene" på Horsens Havn, blev ophævet i Planklagenævnet i 2021. Lokalplanen og det sideløbende kommuneplantillæg udarbejdes således for, at skabe et retligt lovliggørende plangrundlag for et byggeri, der allerede er opført.

    Det er vurderet, at planerne er omfattet af miljøvurderingsloven, og derfor gennemføres der en miljøvurderingsproces sideløbende med udarbejdelse af planforslagene. Det betyder, at ændringerne i Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens, vurderes i en miljørapport, der offentliggøres samtidig med planforslagene.

    Forud for miljørapporten afgrænses vurderingens omfang og indhold i et afgrænsningsnotat. Berørte myndigheder er blevet hørt om denne afgrænsning. Det vurderes foreløbigt, at de berørte myndigheder er:

    • Erhvervsstyrelsen
    • Miljøstyrelsen
    • Region Midtjylland
    • Byg, Erhverv og BBR (Horsens Kommune)
    • Natur og Miljø (Horsens Kommune)
    • Affald og Trafik (Horsens Kommune)

    Ændringerne i planforslagene medfører ikke grænseoverskridende miljøpåvirkninger og der foretages derfor ikke en høring af berørte stater.

    Efter høringen af berørte myndigheder inddrages eventuelle høringssvar, og den endelige afgrænsning af miljørapportens indhold fastlægges.

    Miljørapporten udarbejdes sideløbende med forslag til Lokalplan 381 og Kommuneplantillæg 2021-7, og dokumenterne fremlægges i en 8 ugers offentlig høring, hvor både offentligheden og berørte myndigheder høres.

    Høringen vil blive offentliggjort på Horsens kommunes hjemmeside med høringer, tilladelser og dispensationer, hvor der også vil fremgå kontaktoplysninger og tidsfrister for afgivelse af høringssvar.

    Efter den offentlige høring tager kommunen stilling til eventuelle høringssvar til efterretning.

    Der udarbejdes derefter en sammenfattende redegørelse, som beskriver hvordan miljøhensyn er inddraget i planlægningen.

    Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens kan derefter vedtages og offentliggøres sammen med den sammenfattende redegørelse. 

    Den foreløbige tidsplan for forslag til Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens og den tilhørende miljøvurdering er:

    • Juni-september 2022: afgrænsning af miljørapportens indhold, 2 ugers afgrænsningshøring af berørte myndigheder
    • September-oktober 2022: udarbejdelse af miljørapport
    • December 2022: 8 ugers offentlig høring af planforslag og den ledsagende miljørapport
    • Primo 2023: endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens.

    Forslag til Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens udarbejdes efter reglerne i planloven: LBK nr. 1157 af 1. juli 2020. Bekendtgørelse af lov om planlægning.

    Miljøvurdering af forslag til Kommuneplantillæg 2021-7 og Lokalplan 381, Blandede byfunktioner, Pakhusene, Horsens gennemføres efter reglerne i miljøvurderingsloven med senere ændringer: LBK nr. 973 af 25. juni 2020. Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

    Miljørapport, sammenfattende redegørelse og eventuelle rapporter og miljøoplysninger, som er anvendt til miljøvurderingen, offentliggøres på Horsens kommunes hjemmeside med høringer, tilladelser og dispensationer

    Bemærkninger eller spørgsmål til processen kan rettes til:
    Plan og By på mail til planogby@horsens.dk 

    Lokalplan 380 for et erhvervsområde ved Fuglevangsvej, Horsens

    Horsens Kommune ønsker at styrke rammevilkårene i erhvervsområdet omkring Fuglevangsvej for produktionsvirksomheder og virksomheder med særlige beliggenhedskrav. Derfor udarbejdes Tillæg 2021-9 til Kommuneplanen og Lokalplan 380.

    Formålet er dels at sikre virksomhedernes drifts- og udvidelsesmuligheder i fremtiden og dels at forebygge sameksistens med blødere anvendelser uden for planområdet.

    Planlægningen for erhvervsområdet sker gennem et tillæg til kommuneplanen og en ny lokalplan.

    Det er vurderet, at planen er omfattet af miljøvurderingsloven, og derfor er der gennemført en miljøvurderingsproces sideløbende med udarbejdelse af planforslaget. Det betyder, at lokalplans indhold vurderes i en såkaldt miljørapport, der offentliggøres samtidig med planforslaget. Dette er en orientering af offentligheden jf. § 32 i miljøvurderingsloven.

    Der er gennemført en høring af berørte myndigheder vedrørende beslutningen om at miljøvurdere planforslagene og afgrænsningen af miljørapportens indhold.

    • Naturstyrelsen
    • Erhvervsstyrelsen
    • Bolig- og planstyrelsen
    • Kulturstyrelsen
    • Slot- og Kulturstyrelsen
    • Miljøstyrelsen
    • Horsens Museum

    Tillæg 2021-9 til kommuneplanen og lokalplan 380 medfører ikke grænseoverskridende miljøpåvirkninger, og der foretages derfor ikke en høring af berørte stater.

    Miljørapporten er udarbejdet sideløbende med forslag til Kommuneplan 2021 og begge dokumenter fremlægges i minimum 8 ugers offentlig høring, hvor både offentligheden og berørte myndigheder høres. Høringen er offentliggjort på kommunes hjemmeside med høringer, tilladelser og dispensationer: Høring. På denne side vil kontaktoplysninger og tidsfrister for afgivelse af høringssvar også fremgå.

    Horsens Kommune forventer ikke at gennemføre et borgermøde under den offentlige høringsperiode.

    Efter den offentlige høring behandles eventuelle høringssvar. Der udarbejdes derefter en sammenfattende redegørelse, som beskriver hvordan miljøhensyn er inddraget i planlægningen. Når lokalplan 380 er vedtaget, offentliggøres den med den sammenfattende redegørelse.

    Den foreløbige tidsplan for tillæg 2021-9 til Kommuneplan 2021-2033 og til Lokalplan 380 er:

    • April 2024: Politisk behandling
    • Maj - Juni 2024: 8 ugers offentlig høring af planforslagene og den ledsagende miljørapport
    • September – Oktober 2024: forventet endelig vedtagelse af planerne.

    Tillæg 2021-9 og Lokalplan 380 udarbejdes efter reglerne i planloven: LBK nr. 223 af 1. marts 2024 af Lov om planlægning med senere lovændringer.

    Miljøvurdering af planforslagene gennemføres efter reglerne i miljøvurderingsloven med senere ændringer: LBK nr. 973 af 25. juni 2020. Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

    Miljørapport, sammenfattende redegørelse og eventuelle rapporter og miljøoplysninger, som er anvendt til miljøvurderingen offentliggøres på denne hjemmeside horsens.dk/lokalplaner

    Bemærkninger eller spørgsmål til processen kan rettes til:

    Horsens Kommune - Teknik og Miljø - Plan og By, E-mail: planogby@horsens.dk

    Horsens Kommune udarbejder forslag til Lokalplan 415, Erhverv, Saturnvej 65, 8700 Horsens Syd.

    Administrationen har vurderet, at planen kan medføre væsentlige miljøpåvirkninger, som skal undersøges nærmere. Derfor gennemfører Horsens Kommune en miljøvurderings-proces og udarbejder en miljørapport. Det betyder, at væsentlige miljøpåvirkninger bliver undersøgt og vurderet. Miljørapporten offentliggøres samtidig med planforslagene.

    Der er gennemført en høring af berørte myndigheder vedrørende beslutningen om at miljøvurdere planforslagene og afgrænsningen af miljørapportens indhold, og der er med denne orientering gennemført den lovpligtige information af offentligheden efter miljøvurderingslovens § 32, stk. 1 og 2. Det er vurderet, at der ikke skal gennemføres en høring af nabostater.

    Følgende myndigheder er hørt:

    Miljøstyrelsen, Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

    Procesplan og anslået tidsplan for 2024:

    • Februar/April:      Udarbejdelse af miljørapport og lokalplan
    • Juni:                    Politisk behandling af planforslag og miljøvurdering.
    • Juli/August:         Offentlig høring af planforslag og miljørapport
    • September:         Behandling af høringssvar, udarbejdelse af sammenfattende redegørelse.
    • November:          Endelig vedtagelse af lokalplan.

    Planforslaget udarbejdes efter bestemmelser i planloven, LBK nr. 223 af 1. marts 2024 af Lov om planlægning med senere lovændringer. Miljøvurdering af planforslagene gennemføres efter reglerne i miljøvurderingsloven med senere ændringer: LBK nr. 1976 af 27/10/2021. Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

    Bemærkninger fra berørte myndigheder, offentligheden og høringssvar, som Horsens Kommune modtager under den offentlige fremlæggelse af planforslagene, kan indarbejdes i miljørapporten, dens ikke tekniske-resumé og den sammenfattende redegørelse om miljøvurderingen.

    Miljørapport, sammenfattende redegørelse og eventuelle rapporter og miljøoplysninger, som er anvendt til miljøvurderingen, vil blive offentliggjort på høringer.horsens.dk

    Bemærkninger eller spørgsmål til processen kan rettes til:

    Horsens Kommune - Teknik og Miljø - Plan og By, E-mail: planogby@horsens.dk

    Horsens Kommune møder en efterspørgsel på transport- og logistik virksomheder. Kommunen har i forvejen en stærk erhvervsklynge inden for netop denne type af virksomheder.  Derfor udarbejder Horsens Kommune – Tillæg 2021-20 og en helhedsplan for et område ved Østbirkvej. Tillægget udpeger arealerne, mens helhedsplanen belyser helheden samt de landskabelige og trafikale forhold.

    Dette er en orientering af offentligheden jf. § 32 i miljøvurderingsloven.

    Tillægget udlægger fire nye rammer – to til erhvervsformål, et til rekreative formål, et til øget biodiversitet samt regnvandshåndtering og et teknisk anlæg til affald.

    Det er vurderet, at planen er omfattet af lov om miljøvurdering, og derfor udarbejder Horsens Kommune en miljørapport sideløbende med udarbejdelse af planforslaget. Miljørapporten offentliggøres samtidig med planerne.

    Følgende berørte myndigheder er hørt om beslutningen om at udarbejde en miljørapport og om af afgrænsning af rapportens indhold:

    • Naturstyrelsen,
    • Erhvervsstyrelsen
    • Bolig- og planstyrelsen
    • Kulturstyrelsen
    • Slot- og Kulturstyrelsen
    • Miljøstyrelsen og
    • Horsens Museum
    • Plan- og landdistriktsstyrelsen

    På baggrund af høringen er der indledt en dialog med Vejdirektoratet om en trafikal redegørelse.

    Tillæg 2021-20 til kommuneplanen og Helhedsplan for et erhvervsområde ved Østbirkvej medfører ikke grænseoverskridende miljøpåvirkninger, og der foretages derfor ikke en høring af berørte stater. 

    Horsens Kommune offentliggør Tillæg 2021-20 til kommuneplan 2021 – 2033, Helhedsplan for et erhvervsområde ved Østbirkvej og en miljørapport i mindst 8 uger.

    Høringen bliver offentliggjort på Horsens Kommunes hjemmeside med høringer, tilladelser og dispensationer: Høring, hvor der også vil fremgå kontaktoplysninger og tidsfrister for afgivelse af høringssvar.

    Efter høringen behandler Horsens Kommune høringssvar. Kommunen udarbejder derefter en sammenfattende redegørelse, som beskriver hvordan miljøhensyn er inddraget i planlægningen. Når planerne er vedtaget, offentliggøres de med en sammenfattende redegørelse.

    Den foreløbige tidsplan:

    2024

    • April – juli:                   Udarbejdelse af planer
    • September:                 Politisk behandling af planerne
    • Oktober - november:   Forventet offentlig høring
    • December:                  Behandling af indsigelser

    2025

    • Marts:                         Byrådet vedtager planerne

    Tillæg 2021-20 til Kommuneplan 2021-2033 følger reglerne i planloven: LBK nr. 223 af 1. marts 2024 af Lov om planlægning med senere lovændringer.

    Miljøvurdering af planforslagene gennemføres efter reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM): LBK. nr. 1976 af 27. oktober 2021, med de ændringer, der følger af § 8 i lov nr. 900 af 21. juni 2022.

    Miljørapport, sammenfattende redegørelse og eventuelle rapporter og miljøoplysninger, som er anvendt til miljøvurderingen offentliggøres på denne hjemmeside. Link: Høringer

    Bemærkninger eller spørgsmål til processen kan rettes til:

    Horsens Kommune - Teknik og Miljø - Plan og By, E-mail: planogby@horsens.dk

     

     

    Natura 2000 handleplaner i høring

    Horsens Kommune har udarbejdet forslag til handleplaner for 3. planperiode, der skal være med til at sikre naturen i kommunens fem internationale naturområder – de såkaldte Natura 2000-områder.

    Samtlige fem internationale naturområder går på tværs af kommunegrænser, og forslag til handleplanerne er udarbejdet i samarbejde med andre involverede kommuner.

    Forslagene til Natura 2000-handleplanerne udsendes i høring jf. miljømålslovens § 46b, stk. 2.

    Forslagene redegør for, hvordan de statslige Natura 2000-planer skal gennemføres og der er desuden en oversigt over de tiltag, som kommunerne har gennemført i planperioden 2016-2021.

    Forslagene er i høring på forskellige tidspunkter. Tre af handleplanerne var i høring i 8-9 uger fra d. 9 februar 2024 og to af handleplanerne er i høring i 8 uger fra d. 1. marts 2024. Det er muligt at komme med indsigelser eller bemærkninger til de enkelte handleplaner inden for deres respektive høringsperioder. Et evt. høringssvar skal være skriftligt og skal sendes elektronisk til den myndighed, der er tovholder på den relevante handleplan.

    Forslagene drejer sig om

    • Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå
    • Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling skov og Palsgård skov
    • Yding skov og Ejer skov
    • Horsens Fjord, havet øst for og Endelave
    • Bygholm Ådal

    I de enkelte punkter nedenfor beskrives det, hvor du kan læse de enkelte forslag til handleplanerne, samt hvordan du afgiver høringssvar. 

    Natura 2000-område N52, Salten Å. Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå

    Handleplanen har høringsperiode i 8 uger fra d. 1. marts til d. 26. april.

    Læs handleplanen og afgiv høringssvar på Skanderborg Kommunes hjemmeside via dette link.

    Natura 2000-område N53, Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov

    Handleplanen havde høringsperiode i 9 uger fra d. 9. februar til d. 12. april.

    Natura 2000-område N54, Yding Skov og Ejer Skov

    Handleplanen har høringsperiode i 8 uger fra d. 1. marts til d. 26. april.

    Handleplanen fremlægges for Skanderborg Byråd den 28. februar. Udsendelse af høringen er derfor med forbehold for Skanderborg Byråds godkendelse.

    Fra den 1. marts 2024 kan du læse handleplanen og afgive høringssvar på Miljøstyrelsens hjemmeside via dette link: 

    Læs handleplanen og afgiv høringssvar på Miljøstyrelsens hjemmeside via dette link.

    Natura 2000-område N56, Horsens Fjord, havet øst for og Endelave

    Handleplanen havde høringsperiode i 8 uger fra d. 9. februar til d. 5. april.

    Natura 2000-område N236, Bygholm Ådal

    Handleplanen havde høringsperiode i 8 uger fra d. 9. februar til d. 5. april.

    Vandløb

    Reguleringsprojekt omfattende rørlægning af en 12 m lang strækning af en grøft, sendes i offentlig høring

    Med baggrund i vandløbsloven* og tilhørende bekendtgørelse om vandløbsregulering og –restaurering*, offentliggøres hermed meddelelse om, at Horsens Kommune ønsker at fremme ansøgningen om regulering af Grøft. Ansøgningen sendes derfor i 4 ugers offentlig høring. 

    Resume

    Horsens Kommune, Natur- og Miljøafdelingen har modtaget ansøgning om regulering af en grøft ved rørlægning af 12 m lang strækning af grøften. Rørlægningen kan ikke udføres uden forudgående tilladelse efter vandløbslovens § 17. Ansøgningen er udarbejdet af grøftens lodsejer. Projektet ønsker ved rørlægning at sikre, at grøftens udløbspunkt i nærliggende vejgrøft ikke stopper til.

    Se ansøgningsmaterialet (pdf)

    Send dit høringssvar senest den 30. april 2024

    Høringsperiode: den 2. april 2024 – 30. april 2024.

    Eventuelle høringssvar skal være skriftlige og modtaget inden den 30. april 2024. Høringssvar sendes til Horsens Kommune, vandlob@horsens.dk.

    Lovgivning

    Herunder er henvisninger til relevant lovgivning, som ovenfor er markeret med *:

    Vandløbsloven : Bekendtgørelse nr. 1217 af 25. november 2019 af lov om vandløb.

    Bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering m.v.: BEK nr. 834 af 27. juni 2016

    Hermed fremlægges forslag til restaureringsprojekt af Gudenåen omkring Bredvad Sø i høring for offentligheden. Høringsperioden er 8 uger lang og løber frem til 23. januar 2024.

    Har du bemærkninger til projektet, kan de sendes til gudenaa@horsens.dk.

    Restaureringsprojektets formål

    Formålet med at restaurere Gudenåen er at fjerne to spærringer for fisk og vandløbssmådyr.

    • Den ene spærring er den opstemmede Bredvad Sø. Denne spærring fjernes ved at en del af Bredvad Sø ændres til Gudenå.
    • Den anden spærring udgøres af en strækning af Gudenåen ved Vestbirk Vandkraftværk, der har så stort et fald, at alle arter af fisk og vandløbssmådyr ikke kan passere. Denne spærring fjernes ved at genslynge Gudenåen.  

    Indsatsen med at fjerne spærringer ved Vestbirk indgår i Vandområdeplan 2021-2027.

    Du kan læse projektbeskrivelse og tilhørende bilag på vores side om Vestbirkprojektet.  

    Projektets større indsatser ses af kortet herunder.

    Lovliggørelse af regulering

    Reguleringsprojekt med henblik på lovliggørelse af genopbygning af møllekanal på vandløbet Afløbet fra Gedved Sø sendes i offentlig høring.

    Med baggrund i vandløbsloven* og tilhørende bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering*, offentliggøres hermed meddelelse om, at Horsens Kommune ønsker at fremme ansøgningen om lovliggørelse af reguleringsprojektet.

    Ansøgningen sendes derfor i 4 ugers offentlig høring fra den 8. november 2023 - 6. december 2023.

    Resume

    Horsens Kommune har modtaget ansøgning om lovliggørelse af regulering af møllekanal på vandløbet Afløbet fra Gedved Sø efter vandløbslovens § 17.

    Lodsejer oplyser, at der har været meget løbende renovering af kanalen, da denne var bygget op af kampesten, gamle jernbanesveller og indstøbte betonelementer, der løbende styrtede sammen. Derfor besluttede lodsejer i forbindelse med et andet anlægsarbejde, at få totalrenoveret kanalen i stedet for at reparere løbende.

    Den gamle kanal havde to opstemninger, lodsejer oplyser at to tilsvarende er etableret med et mindre fald end de foregående. En tredje overløbskant er omtrent 20 cm høj og etableret ved kanalens udløb. Lodsejer fortæller, at den er etableret på fiskerikontrollens opfordring for at fordre at ål og andre vandrende fisk, vælger det parallelle omløbsstryg til passage.

    Indtaget til den nye kanal vil regulere til samme eller mindre vandføring end den foregående.

    Afløbet fra Gedved Sø

    Pågældende vandløbstrækning er et mindre privat vandløb, der får vand delvist fra Gedved Sø og delvist fra Vandløbet i Elling-Tebstrup Enge. Grundet flere overløbs ”by passes” er vandføringen i vandløbet meget konstant. Ved den nyregulerede kanal er der etableret omløbsstryg i år 1999. Lodsejer fortæller, at dette er konstrueret til at tage hoveddelen af vandføringen.

    Omløbstryg og den resterende del af Afløbet fra Gedved Sø er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens § 3 og målsat efter lov om vandplanlægning.

    Vandløbet har en målsætning på god økologisk tilstand og god økologisk tilstand.

    Den aktuelle økologiske tilstand er høj baseret på fisk og smådyr. Den kemiske tilstand og de øvrige tilstandselementer er ukendte.

    Se billedmateriale og oversigtskort her (pdf).

    Send dit høringssvar senest den 6. december 2023

    Høringsperioden er fra den 8. november til 6. december 2023.

    Eventuelle høringssvar skal være skriftlige og modtaget senest 6. december 2023. Send dit høringssvar til Horsens Kommune, vandlob@horsens.dk.

    Lovgivning

    Herunder er henvisninger til relevant lovgivning, som er markeret med * i ovenstående tekst.

    Vandløbsloven 
    Bekendtgørelse nr. 1217 af 25. november 2019 af lov om vandløb

    Bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering m.v. 
    BEK nr. 834 af 27. juni 2016