Gå til hovedindhold

Horsens på hjul: Rekordmange cyklister har tilsammen cyklet 119.000 km. i maj

Der har været drøn på de horsensianske cykelstier i maj måned. Her har medarbejdere fra både offentlige og private arbejdspladser deltaget i Cyklistforbundets landsdækkende kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE - og det har givet imponerende resultater.

12. jun. 2024

Indhold

  • Læs op

  I alt har 1042 medarbejdere deltaget og tilsammen cyklet imponerende 119.104 grønne kilometer.
   
  Horsens Kommune er også blevet højdespringer i den nationale kampagne med næsten 200 % flere deltagere end sidste år, og derfor har der også været travlt på cykelstierne i maj.
   
  - Det er fantastisk at se, hvor mange medarbejdere der har cyklet i løbet af maj - og hold op, der er blevet cyklet nogle kilometer! Det kan vi godt være stolte af alle sammen, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.
   
  Cykelturene har ifølge beregninger fra Cyklistforbundet sparet Horsens Kommune 15.797,84 kg CO2 ved at lade bilen stå. Og det har også haft en positiv effekt på helbredet. Udover at føle sig mere frisk i hovedet om morgenen, så er cykling en god måde at holde sig aktiv og sund på. Tallene fra Cyklistforbundet viser også, at cykelturene i maj samlet har sparet 99,25 sygedage på tværs af kommunen.
   
  - Det har været dejligt at møde en masse medarbejdere fra mange forskellige arbejdspladser på cykelstierne. Det er meget positivt at se, at så mange er hoppet på cyklen og fået frisk luft på vej til og fra arbejde. Disse cykelvaner håber jeg selvfølgelig, at vi kan holde fast i resten af året også, siger Johannes Saugbjerg, bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland.
   
  Venskabelig dyst på cykelstierne
  Blandt de private og offentlige arbejdspladser i Horsens Kommune er der blevet dystet om, hvilket hold, der ville have flest cykeldage i løbet af maj måned. Og til sidst var det holdet "Team Rytter" fra dagtilbud Langmark, der endte på toppen.
   
  Holdet har i alt cyklet til og fra arbejde hele 239 dage i løbet af maj. Det tal imponerer borgmester Peter Sørensen.
   
  - Det er meget imponerende, at de har cyklet så mange dage - "Team Rytter" er et godt forbillede for hele kommunen. Og selvfølgelig er det et hold fra en af de offentlige arbejdspladser, der ender som vinder af den interne konkurrence her i Horsens Kommune. Det havde jeg forudset helt fra starten, siger Peter Sørensen med et glimt i øjet.
   
  Som vinder af den kommunale konkurrence vinder deltagerne fra "Team Rytter" billetter til Rock i Lunden for at få flest mulige kollegaer til at deltage til at cykle en masse til arbejde.
   
  - Vi har faktisk haft to hold her på dagtilbud Langmark, så der har også været lidt intern konkurrence, der har motiveret os til at cykle mere. Men det giver jo drilleri på arbejdspladsen, og det gør bare fællesskabet endnu bedre. Så det har været virkelig sjovt at være med, lyder det fra Lone Brøndum, dagtilbudsleder i dagtilbud Langmark.

  Horsensiansk dagtilbud vandt hovedpræmien
  De mange deltagende hold har også haft mulighed for at vinde præmier igennem Cyklistforbundet. Og her var det også et horsensiansk dagtilbud, der løb med den store nationale hovedpræmie. Cykelholdet "Trækronen" fra dagtilbud Bankager blev gennem lodtrækning den heldige vinder af elcykler til holdets otte deltagere. De havde tilsammen cyklet lidt over 700 km. i løbet af maj måned.
   
  Tidligere i dag fik de også besøg af Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen, samt cyklistforbundet, der overrakte holdet de nye elcykler.
   
  - Vi har virkelig kunnet mærke den gode energi, der kommer af at cykle til arbejde. Den kollegiale konkurrence i at cykle mere end sine kollegaer har helt klart givet et helt særligt fællesskab med mange smil og godt humør her hos os. Og så er det ekstra motiverende at stå her som vinder til sidst, siger Annelise Nørsøller, dagtilbudsleder i dagtilbud Bankager.
   
  Sådan gik det Horsens Kommune, ifølge tal fra Cyklistforbundet:
  - I løbet af maj har cyklisterne samlet sparet 99,25 sygedage.
  - Der er blevet cyklet 119.104 kilometer i maj måned, og der er dermed blevet sparet mere end 16.000 kg CO2.
  - Der er blevet cyklet 74.400 flere kilometer i forhold til sidste års deltagelse.
  - Cyklingen i Horsens Kommune i maj har skabt en økonomisk gevinst på 846.835,34 kr.
  - På tværs af alle deltagere er der blevet cyklet til og fra arbejde 10.868 dage i maj - 10,43 gange pr. deltager.
  - 1042 medarbejdere fordelt på 126 hold har deltaget i kampagnen.
  - Horsens Kommune blev højdespringer i kampagnen med næsten 200 % flere deltagere end sidste år.

  Kontaktinformation
  Borgmester Peter Sørensen, tlf. 40626883.