Gå til hovedindhold

Oplysningspligt - Facebook

Her kan du blive klogere på, hvor vi indhenter og gemmer dine oplysninger i forbindelse med Facebook, samt hvilke rettigheder du har, når kommunen behandler dine personoplysninger.

 • Læs op

Indhold

  Sådan modererer vi

  På Horsens Kommunes profiler på sociale medier ønsker vi en debat i en god og konstruktiv tone, hvor alle kan komme til orde uden at blive nedgjort. Derfor modererer vi vores debat ved at fjerne kommentarer, der bryder med vores retningslinjer. 

  Ligeledes vil du kunne opleve, at platformen, debatten foregår på, kan fjerne en kommentar, fordi den bryder med tjenestens retningslinjer.

  For vores moderation gælder følgende retningslinjer. Vi accepterer ikke indhold, der:

  • ikke holder debatten i en god tone,
  • strider imod dansk lovgivning (fx injurierende eller racistisk indhold),
  • ikke forholder sig til det pågældende indhold eller på anden måde afsporer debatten,
  • er nedladende, har karakter af hadefulde kommentarer eller chikane (fx mod navngivne personer) eller er personlige angreb (mod andre brugere, medvirkende eller ansatte i Horsens Kommune),
  • udleverer følsomme og/eller fortrolige personoplysninger om enten dig selv eller andre (herunder doxing),
  • ikke har en personlig afsender eller har karakter af spam, gentagelser og/eller reklame
  • kun har til formål at drive trafik til politiske agendaer, kommercielle formål mv.
  • er voldeligt, pornografisk, groft stødende eller diskriminerende
  • ikke overholder Ophavsretsloven
  • er reklame/kommercielt indhold
  • er faktuelt forkert 

  Hvis du overtræder vores retningslinjer, fjerner vi indholdet. Du risikerer også at blive udelukket fra debatten ved gentagne eller særligt grove overtrædelser.

  Kommer der spørgsmål på væggen, der kræver sagsbehandling, vil vi henvise til en relevant afdeling. Sagsbehandling hører nemlig ikke til på vores Facebook-sider, og vi fraråder generelt, at du opslår personlige oplysninger eller skriver om personsager på væggen. Du er også altid velkommen til at ringe til vores kollegaer, der passer telefonen på vores hovednummer 76 29 29 29. Så skal de nok stille dig videre til den relevante afdeling eller fagperson. Du kan også skrive til os via Digital Post: https://horsens.dk/omhorsenskommune/kontaktogaabningstider/sikkermailtilkommunen

  Vi gør desuden opmærksom på, at denne side ikke er en politisk side, men en kommunal side. Det betyder, at vi ikke besvarer spørgsmål af politisk karakter, og vi henviser i stedet til, at spørgsmål rettes mod de politiske partier.

  Du skal være opmærksom på, at Facebook indsamler data ved hjælp af cookies, når du bruger vores Facebooksider. Det betyder blandt andet, at vi kan få statistik på vores opslag, ligesom Facebook bruger oplysningerne til at målrette indhold til dig. Du kan læse mere om Facebooks cookiepolitik her.

  Du kan også læse mere om Facebooks aftaletekst om dataansvar her: https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing

  Horsens Kommune har ingen indflydelse på, hvordan Facebook bruger dine data, men virksomheder har ifølge en EU-dom fra 5. juni 2018 et fælles ansvar med Facebook for at overholde reglerne om beskyttelse af dine persondata. Justitsministeriet er på vegne af den offentlige sektor i Danmark i dialog med Facebook om konsekvenserne af dommen om delt dataansvar. Dialogen med Facebook sker ikke kun i Danmark, men på fælleseuropæisk plan. Horsens Kommune afventer resultatet af denne dialog og efterfølgende anbefalinger fra kommunernes organisation KL. Du kan læse mere om, hvordan vi behandler og beskytter data her: 
  https://horsens.dk/omhorsenskommune/kontaktogaabningstider/databeskyttelsesraadgiver

  Har du spørgsmål om Horsens Kommunes brug af Facebook, kan du altid kontakte os på horsens.kommune@horsens.dk.