Fritidspas-ordningen i Horsens Kommune
Har du et barn, eller kender du til et barn i alderen 0-18 år, der ikke har mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet i den lokale forening og kulturskolerne, så kan du få hjælp her.

Alle børn og unge i alderen 0-18 år skal have mulighed for at indgå i fællesskabet i den lokale idrætsforening og kulturskolerne. Fritidspas-ordningen hjælper de børn, som ikke i forvejen går til en fritidsaktivitet.
Fritidspas-ordningen består af tre dele:
- Mulighed for økonomisk støtte til kontingent og udstyr (Fritidspasset).
- Familie-rettet vejledning i fritids- og foreningslivet ved fritidsvejleder.
- En ven (fritidsagent), der guider familien og barnet til og ind i aktiviteten i opstarten (op til 5 gange).
Hvilke behov det enkelte barn eller den unge har vurderes ud fra en samtale mellem fritidsvejlederen og familien.
Økonomisk støtte
Der gives opstartsstøtte til kontingent og udstyr, hvis de økonomiske forhold er en barriere for barnets deltagelse. Det er muligt at have en delvis egenbetaling, og forholdene aftales med fritidsvejleder.
Vi har fokus på bæredygtighed i alle facetter, og når det kommer til udstyr, vil vi altid opfordre til genbrug. Er det ikke muligt, hjælper vi også med økonomi til nyt.
Økonomisk støtte gennem fritidspas-ordningen gives maksimalt et år.
Vejledningen
Kan foregå telefonisk, på biblioteket i en forening eller andet sted - det aftales mellem vejleder og familie. Selve vejledningen tager udgangspunkt i barnets ønsker, men også familiens muligheder for at bakke op om aktiviteten og der vil være fokus på, hvilke lokale muligheder, der er.
Fritidsagenter
De kan hjælpe familien og barnet med at komme afsted de første 5 gange, hvorefter der skal være skabt et grundlag for at barnet selv (med familien, foreningen eller netværkets hjælp) kan klare at komme afsted til fritidsaktiviteten.
Hvem kan henvise?
Fagpersoner og aktører i foreninger kan henvise efter samtale med forældre. Som forælder kan du også selv rette henvendelse, hvis du ønsker hjælp til at finde en fritidsaktivitet til dit barn.
Har du kendskab til et barn eller en ung, som kan have gavn af tilbuddet, kræver det blot at du udfylder en henvisning. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive en mail til os.
Udfyld blanketten og vi kontakter dig.
Hvem kan få hjælp?
Alle børn og unge bosiddende i Horsens Kommune, som ikke er foreningsaktive og/eller som har svært ved at blive ved med at gå til en aktivitet.
Andre støttemuligheder til børns fritidsaktiviteter
BROEN Horsens støtter udsatte børn, så de på lige fod med alle andre børn har mulighed for at dyrke fritidsinteresser.
- Hvem kan søge: Alle
- Svartid: Op til 8 uger
- Det kan søges til: Kontingent og udstyr (evt. transport og camps/stævner)
Klik her for at komme direkte til BROEN Horsens' ansøgningsskema.
Puljen Foreningsliv for Alle hjælper økonomisk udsatte børn og unge med at være en del af det lokale idræts- og foreningsliv. DGI’s medlemsforeninger kan søge støtte til udsatte medlemmers kontingent, fripladser på idrætsskoler og udgifter til deltagelse i stævner og turneringer.
- Hvem kan søge: Foreninger, som er medlem af DGI
- Svartid: 2 uger
- Det kan søges til: Kontingent og stævnedeltagelse
Ønsker i støtte fra DGI's pulje, skal i kontakte formanden eller kassereren i foreningen og bede dem søge på jeres vegne.
Klik her for at komme til direkte i DGI's Foreningsliv for Alle Puljeansøgning
Dansk Flygtningehjælp støtter bredt for at fremme deltagelsen i fritids- og foreningslivet for børn og unge med flygtninge- og etnisk minoritetsbaggrund.
Forældre kan søge støtte til kontingent og ferieaktiviteter.
Foreninger kan søge op til 10.000 til afholdelse af aktiviteter, der bygger bro til foreningslivet.
Enestående forældre støtter eneforældre økonomisk, bl.a. med betaling af kontingent, udstyr til fritidsaktiviteter og stævner fx fodboldstævne, håndboldskole eller dansecamp.
Klik her for at komme til Enestående Forældres ansøgningskema.
Støtter eneforsørgere med lav indkomst, som f.eks. kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en lav lønindkomst.
Klik her for at læse mere om Børnesagens Fællesråds fritidsstipendie.