Gå til hovedindhold

Det praktiske

Få styr på de praktiske spørgsmål omkring køb af en kommunal eller privat grund.

Indhold

    Når du er klar til at handle, vil vi foreslå, at du printer vores købsblanket ud og læser den godt igennem. Blanketten kan du downloade her på siden. Siden indførslen af digital tinglysning bliver der ikke længere udarbejdet et egentligt skøde. Derfor indeholder købsblanketten nu også alle de vilkår, der tidligere stod i skødet.

    Den egentlige udfyldelse af købsblanketten skal du foretage i den redigerbare PDF-fil. Når blanketten er udfyldt og printet ud, skal den underskrives.

    Købsblanket

    Oplysningspligt - hvad bruger vi dine oplysninger til i forbindelse med købsblanketten?

    Med i prisen:

    Prisen inkluderer:

    • Et investeringsbidrag i henhold til elselskabets leveringsbestemmelser. Du skal selv afholde udgiften, der er ved at trække en ledning fra nærmeste el-skab ind til grunden.

    • Et tilslutningsbidrag til vandforsyning

    • Et tilslutningsbidrag til det offentlige kloaksystem inklusiv 2 stikledninger (separatsystem).

    • Et tilslutningsbidrag til det offentlige kloaksystem inklusiv 1 stikledning (spildevand) i LAR områder.

    Ikke med i prisen:

    • Grundene sælges uden tilslutning til varmekilde. Ring til salgskonsulent Mette Munk Lauritsen på tlf. 30109167 og få oplyst varmekilde i området.
    • Tilslutningsafgift og stik til fællesantenne, internet/fiberbredbånd og telefon. Afgiften skal betales til det forsyningsselskab, der står for dækningen af området. Du skal selv søge oplysning om, hvem udbyderen er.
    • Forsyningsanlæg og forsyningsledninger af enhver art på grunden. Det gælder også ledningsføring fra et kabelskab til grundens skel, når kabelskabet ikke er placeret i grundens skel.
    • Kloaksystemet inden for det solgte areals skel.
    • Samtlige stikledninger på grunden.
    • Vandstik fra målerbrønd til hus.

    Her kan du læse om en række af de generelle, juridiske forhold, som du og Horsens Kommune er underlagt i forbindelse med handlen. Beskrivelserne er gjort så enkle og forhåbentlig også forståelige som muligt, og de belyser alle relevante, juridiske forhold omkring køb af en byggegrund.

    Er du det mindste i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til juridisk afdeling på telefon 76 29 20 43, hvor Mette Munk Lauritsen er parat til at hjælpe dig.  

    Fortrydelsesret 
    Du har som køber en fortrydelsesret på 6 hverdage. Det er 6 hverdage regnet fra den dag, Horsens kommune har accepteret og meddelt dig accept af din købsblanket.

    Hvis du skulle fortryde, skal din skriftlige meddelelse om fortrydelsen derfor være modtaget af Horsens Kommunes juridiske afdeling, senest 6 hverdage efter den dato, hvor du modtog Horsens kommunes accept af din købsblanket. Weekender og helligdage regnes ikke med.

    Tilbagekøbsret og ophævelse af købet
    Du kan ophæve handlen, hvis du endnu ikke har påbegyndt dit byggeri. Hvis drømmen ikke kan realiseres fx ved ændrede økonomiske vilkår eller andre private årsager, kan du altid ophæve handlen, såfremt du ikke har påbegyndt byggeri. Dette koster et gebyr på 1% af købesummen. Horsens Kommune står for alt det praktiske herom.

    Hvis du ikke kan efterleve din byggepligt, som er 2 år efter overtagelsesdatoen, men gerne vil beholde grunden, kan vi  forsøge at finde en løsning. Det kan være, at man for eksempel først er klar til byggeri et halvt år efter, at byggepligten falder. Så har vi mulighed for forlængelse. 

    Er der umiddelbart ikke udsigt til ændrede vilkår hos køber, og byggeri ikke sker inden for aftalt tid, er byrådet berettiget – men ikke forpligtet – til at kræve den pågældende grund tilbageskødet - altså solgt tilbage - til Horsens Kommune.

    Vi tager grunden tilbage til den pris, du har betalt. Hvis Horsens Kommune beslutter sig for, at en handel skal ophæves – og at grunden skal tilbageskødes til os, skal du være opmærksom på, at kommunen trækker et beløb på 1% af købesummen. Det udgør det gebyr, der skal dække omkostningerne ved ophævelse af handlen. Horsens Kommune udarbejder de nødvendige digitale dokumenter.

    I forbindelse med ophævelse af en handel er det en juridisk forudsætning, at tilbageskøderen giver Horsens Kommune fuldmagt til at stå for ekspeditionen hos tinglysningen, der i dag foregår digitalt. 

    Digital tinglysning
    Siden 2009 er al ting tinglysning udelukkende foregået digitalt. Du modtager altså ikke længere et egentligt skøde på dit grundkøb. Skødet er som i mange andre handler erstattet af en kvittering fra tinglysningen. 

    Læs mere