Arkitektur i Horsens
Vi sætter fokus på arkitektur under festivalen Horsens Holder. Vil du med?
Horsens Holder er en 4 dages festuge som afholdes den 5.-8. juni 2025.
Under Horsens Holder, sætter Horsens Kommune i år også fokus på arkitekturen.
Du kan på denne side følge med i alle de fantastiske aktiviteter vi byder ind med, som har et arkitektonisk præg - lige fra byvandringer til rundvisninger på de "hemmelige steder" i Horsens.
Længere nede på siden kan du se hele programmet for Horsens Holder.
Følg løbende med her så du kan se hvad der sker i 2025!



Vi har mere end nogensinde før brug for dejlige rum i byen, hvor vi kan mødes både i hverdagen og til fest.
Arkitekturprisen 2025 - De nominerede projekter
Arkitekturprisen uddeles i 6 kategorier som du kan læse om herunder:
Bedste Byrum - Anlæg
Kategorien byrum indeholder alle typer af uderum og anlæg som parker, pladser, gårdrum, gavludsmykning med mere.
Bedste Nybyggeri
Nybyggeri kan være alt fra erhverv til en daginstitution eller et boligprojekt i form af etageboliger, plejeboliger eller noget helt tredje. Byggeriet kan have fokus på alt fra materialer til tilpasning til den eksisterende by, eller at det er opført bæredygtigt, med mere.
Bedste Nybyggede enfamiliehus
Hverdagsbyggeri er en ny kategori som kan rumme gode eksempler på alt fra parcelhuse til rækkehuse, dets tilpasning til terræn, tilpasning til naboer, materialer og detaljer med mere.
Bedste Restaurering
Denne kategori indeholder alt fra renoveringer eller transformationer af eksisterende bygninger, til bevaring af kulturmiljøer og bevaring af historiske spor med mere.
Bedste Transformation
Denne kategori indeholder transformationer der har givet et stort løft til eksisterede byggeri og projekter der er tænkt transformeret istedet for at nedrive. Projekterne er ligeledes som indpasses til det eksisterende område.
Publikumsprisen
Denne pris går til publikums favorit blandt de i alt 25 nominerede projekter.
Stem på Publikumsprisen på Horsens Folkeblad fra den 25. maj til 1. juni 2025 på dette link
Prisoverrækkelse den 6. juni kl. 15.00
Alle vindere af Arkitekturprisen 2025 bliver afsløret og hædret på ved prisuddelingen på Håndværkskollegiet den 6. juni kl. 15.00, hvor du også er inviteret med til prisoverrækkelsen. Det festlige arrangement bliver afholdt på Håndværkskollegiet.
Vores faglige bedømmelsesudvalg skal vurdere alle de nominerede projekter og udvælge tre nominerede i hver kategori.
Det vigtigste parameter for bedømmelsesudvalget er, hvordan projektet møder stedet, det ligger i, og hvordan det forholder til til Horsens Kommunes Arkitekturpolitik, mere end det handler om interiør eller eksklusive løsninger.
I alle nomineringer lægges vægt på, i hvilken grad et givent projekt taler ind i de tre skalatrin fra Arkitekturpolitikken - henholdsvis "Styrk hele Horsens", "Vær en god nabo" og "Byg til hverdagslivet".
Dommerpanelet i 2023 består af:
- Helene Krusborg, Leder af Plan og By, Horsens Kommune
- Kari-Ann Broeng, Leder af Byg, Erhverv og BBR, Horsens Kommune
- Martin Wiehe Esbensen, Horsens Bygningsforbedringsfond
- Jonas Rump, Foreningen Bedre Bymiljø, Horsens
- Rasmus Simonsen, Arkitekt, Horsens Kommune
De tre nominerede i kategorien Bedste By- eller Landskabsrum:
1. Grusgrav i Egebjerg
Bygherre: Hansted-Egebjerg Lokalråd og Horsens Kommune
Arkitekt/rådgiver: FLÅK
Hansted Egebjerg Grusgrav er et grønt åndehul i byen for en bred målgruppe. Projektet er udarbejdet med lokalrådet og lokale borgere som drivkraft, med et mål om at understøtte byen, som et attraktivt sted at bo.
Projektet bevarer den eksisterende beplantning, og tilføjer nye elementer som stier, leg, ophold som giver området mange anvendelsesmuligheder til hverdag og fest. Alle elementer er naturligt indpasset i området – fra overdækket siddeområde til legeelementer i træ.
Grusgraven er en del af en områdefornyelse og er et godt eksempel på hvordan lokale kræfter kan samle store og små og sammen opnå at skabe et sted med plads til mangfoldighed. Grusgraven bidrager til aktivitet og sammenhold og driftes og vedligeholdes af lokale kræfter.
Foto: Horsens Kommune
2. Tunnelerne i Hatting og Hansted-Egebjerg
Bygherre: Hansted-Egebjerg Lokalråd, Rasmus Bissenbakker og Bane Danmark
Rådgiver: Phuc Van Dang og Michael Wisniewski
De to projekter er nomineret sammen, da de begge er gode eksempler på at selv mindre projekter gør en stor forskel for et sted. Fokus ved begge tunneler er at skabe bedre og mere trygge stiforbindelser for Hansted-Egebjergs og Hattings borgere og samtidig bidrage til udsmykning af en ellers kedelig og utryg tunnel.
Begge projekter, som er støttet af Horsens Kommunes Oplandspulje, har haft stor fokus på borgerinddragelse, og projekterne er blevet til sammen med de fremtidige brugere.
Foto: Phuc Van Dang og Rasmus Bissenbakker
3. Natur Østbirk
Bygherre: Velux medarbejderfonden
Rådgiver: DET BLÅ
Anlægget har tidligere været forbeholdt virksomheden VELUX, og er nu gjort tilgængeligt for offentligheden, med en masse fine nye tiltag i området. Parken indeholder stier, tårne til at kigge på fugle og natur samt picnicsheltere, som er lavet af lokalt træ, der patinerer smukt, og gør området interessant at bevæge sig rundt i.
Parken er udviklet med respekt for det naturlige miljø og har både til formål at fremme biodiversiteten og bringe mennesker tættere på naturen i den 70.000 kvadratmeter store skov, i Østbirk.
Parken indeholder vandrestier og udsigtspunkter, naturmagneter til bl.a. træning eller afslapning og et vandhul med plads til leg og læring.
Natur Østbirk er et godt eksempel på at en virksomhed giver noget tilbage til ansatte ved Velux, lokale i Østbirk eller andre der måtte komme forbi denne lille veletablerede grønne oase i Bakkelandet.
Foto: The Velux Group
De tre nominerede i kategorien Bedste Nybyggeri er:
1. Townhouses, Rolighedsvej
Bygherre: Pilea Estate
Arkitekt/Rådgiver: Laban Arkitekter
De små townhouses i baggården bag Strandpromenaden er et godt eksempel på små boliger med høj kvalitet i en god skala, indpasset i en baggård i den eksisterende bymidte.
Med shedtage i metal og facader i lyse tegl fremstår husene enkle og rolige med fine detaljer, som bidrager til at give dem karakter. Ankomst- og havearealer opdeler byggeriet, og skaber mødesteder på tværs af beboerne.
Byggeriet er et eksempel på fortætning i den eksisterende by, der med enkle greb og velindrettede boliger viser, at man sagtens kan bo godt, mindre og tættere og få endnu mere ud af den by, der allerede er der.
Foto: Pilea Estate
2. Daginstitution Nørrestrand
Bygherre: Horsens Kommune
Arkitekt/rådgiver: Skala Architects
Daginstitution Nørrestrand er et projekt med tydelig sammenhæng mellem landskab og byggeri – en sammenhæng, som både er vigtig for daginstitutionens placering i det store flotte landskab og for hele bydelen Nørrestrand, som institutionen er en del af.
Byggeriet består af flere nedskalerede bygninger, som danner gode uderum, hvor vandhåndtering på terræn indbyder til leg og læring. Byggeriet er opført i træ med et lavt CO2-aftryk og et stort grønt sedumtag bidrager yderligere til, at byggeriet indpasser sig naturligt i landskabet ligesom institutionens udenomsarealer. Institutionen har et enkelt og tidløst udtryk, hvor legende elementer som grønne vinduer og døre giver byggeriet karakter.
Foto: Skala Architecture
3. Håndværkskollegiet Horsens
Bygherre: BRFfonden – Fonden for Håndværkskollegier
Arkitekt/rådgiver: Cubo Arkitekter, DANØ Arkitektur, Schønherr, Tri-Consult / EKJ
Håndværkskollegiets formål er at præge fremtidens håndværkere, og er i sig selv et usædvanligt gennemført eksempel på godt håndværk i alle dele af projektet, fra tilpasning til den bymæssige sammenhæng over landskabsbearbejdning og vandhåndtering til rum og materialer, detaljer og kvalitet i udførelsen.
Håndværkskollegiet er et sjældent eksempel på et gesamtkunstwerk med en helt let enkelthed og en enormt høj grad af detaljering, hvor landskabet med vandhåndtering, karakterfulde overflader og en smuk beplantning er med til at binde det hele sammen også med den omgivende by.
Foto: Frame & Work
De tre nominerede i kategorien Bedste nybyggede enfamiliehus er:
1. Såby Gammelmølle
Bygherre: Peter Jensen og Maj Kibeck Andersen
Arkitekt/rådgiver: Peter Jensen og Maj Kibeck Andersen
Huset er en nyfortolkning af et landhus med fine henvisninger til byggeskik på landet, som portåbning, gårdrum, sammensætning af længehuse og klassisk saddeltag. Byggeriet fremstår i ubehandlet træ med metaltage, og underordner sig diskret det eksisterende landskab, hvor en del af en tidligere eksisterende beplantning er bevaret, og danner en naturlig afgrænsning af et mindre rum i landskabets store.
Naturen trækkes ind i stuen med store glaspartier, som sikrer udsigten ud over det kuperede terræn med mark, eng og skov, samtidig med, at der med de tre længers placering dannes et mindre lukket gårdrum i landskabets store rum.
Foto: Privatfoto
2. Henning Grønlund Carlsens Vænge 17, Horsens
Bygherre: Josephine og Søren Vinbæk Stenger
Arkitekt/rådgiver: Uldumhuse og Josephine og Søren Vinbæk Stenger
Boligen er et gennemarbejdet fuldmuret teglhus med flere fine detaljer og en åben carport med trælameller, som giver en god overgang mellem bygning og carport og en indbydende lethed mod vejen.
Huset er indpasset på en vanskelig hjørnegrund, som er godt udnyttet med byggeriets T-form, som skaber flere fine uderum. Haveanlægget er gennemarbejdet med bevidst indarbejdelse af synlig vandhåndtering på terræn, som udover at tjene sin funktion bidrager med skønhed og oplevelser i hverdagen.
Foto: Uldum Huse
3. Victor Fussing Rasmussens Vænge 12, Horsens
Bygherre: Emilie Westensee og Malte Hjorth Sindberg
Arkitekt/rådgiver: Kim Westensee og Emilie Westensee
Et helt enkelt og gennemarbejdet enfamiliehus, der er fint placeret på grunden, med tydelig for- og bagside. Byggeriet består af en teglfacade mod vejen og ubehandlet træfacade på en del af byggeriet mod landskabet og havesiden. En stor portåbning på forsiden giver en lethed i byggeriet, fungerer som carport, og skaber en god forbindelse mellem for- og bagside, og samtidig indrammer det flotte landskab fra gadesiden – også for naboer og gæster på vejen.
Byggeriet har et let og elegant tag med ensidig hældning, gennemført placering af vinduer, en fin detaljering og bidrager naturligt til sammenhængen i kvarteret.
Foto: Emilie Westensee
De tre nominerede i kategorien Bedste Restaurering er:
1. Østergade 114, Horsens
Bygherre: Claus Petersen og Wickie Pedersen
Arkitekt/rådgiver: Claus Petersen og Wickie Pedersen
Ejendommen, tegnet af Christian Fussing, blev opført i 1916, og de nuværende ejere overtog huset i 2022. Villaen på Østergade er et eksempel på byggestilen bedre byggeskik, som er en særlig dansk arkitekturstilart i perioden omkring 1915-1945. Bedre Byggeskik er ofte helt almindelige danske huse i god kvalitet, som holder længe, og kan tilpasses skiftende tiders behov – således også dette.
Huset er tilbageført med udskiftning af vinduer, kalkmørtel og traditionelle materialer og metoder. Restaureringen er lavet i samarbejde med Horsens Kommunes Bygningsforbedringsfond.
Foto: Claus Petersen
2. Nørregade 4, Horsens
Bygherre: PEJA Ejendomsinvest
Arkitekt/rådgiver: Linjen Arkitekter
Ejendommen er et historisk bindingsværkshus fra 1600-tallet som er hensynsfuldt og flot restaureret, med fine detaljer, gamle håndværksmetoder og materialebrug. Husets facade samt portåbning er oprettet og bindingsværk og murværk er istandsat. Ejendommen er kalket, tilsat gult okker, som man gjorde før hen så bygningen er bragt tilbage til hvordan den så ud for 100 år siden.
Huset som er placeret på hjørnet af Nørregade og Graven har i mange år været nedslidt og restaureringen er et godt eksempel på hvordan en restaurering kan gøres med respekt for historien, samtidig med at det giver et stort løft til hele gadebilledet.
Foto: Horsens Kommune
3. Den grå fabrik, Horsens
Bygherre: MW Invest Aps
Arkitekt/rådgiver: Søren Vadstrup
De tidligere lidt anonyme bygninger er et klassisk eksempel på den byggestil der kaldes bedre byggeskik, og blandt andet er kendetegnet ved enkle velkomponerede facader, afdæmpede murværksdekorationer, kviste, saddeltage og sprossede vinduer.
Restaureringen består blandt andet i udskiftning af vinduer, plastikfuger er blevet udskiftet med mørtelfuger, og facaderne er blevet renset for plastikmaling og i stedet er facaderne blevet pudset eller filtset med indfarvet kalkmørtel i originale farver og siden behandlet med sandkalk og kalkmælk. Alt sammen gamle metoder som har en lang holdbarhed, og med farver som gør stedet til alt andet end en kedelig grå fabrik.
Restaureringen af Den grå fabrik er et godt eksempel på hvordan farver kan bidrage til at skabe et nyt udtryk med respekt for det eksisterende område.
Foto: Morten Pape
De tre nominerede i kategorien Bedste Transformation er:
1. Designmarket, Hattingvej 5, Horsens
Bygherre: United Properties A/S
Arkitekt/rådgiver: Ardess Arkitekter
Den tidligere produktionsbygning fra 1966 er blevet åbnet op og transformeret til en ny butik, som efter transformationen inviterer lys ind fra fem store åbninger i facaden, samt fra nye store ovenlysvinduer. De nye vinduesåbninger gengiver rytmen og farvenuancerne fra den øvrige eksisterende facade
Med enkle og effektive virkemidler er der skabt en god sammenhæng mellem alt fra belægning og bygning til vinduer og belysning, som gør det til en helstøbt transformation med respekt for det eksisterende byggeri.
Foto: Ardess Arkitekter
2. Løvenørnsgade 12, 8700 Horsens
Bygherre: Løvenørnsgade 12, Horsens Aps, c/o Mortensen Gruppen
Arkitekt/rådgiver: Ginnerup Arkitekter
Byggeriet er et godt eksempel på, hvad man kan få ud af at genbruge og forbedre et eksisterende byggeri i stedet for at rive ned; både hvad angår bygningen i sig selv, og den bymæssige sammenhæng, det indgår i.
Transformationen består i nye træfacader, og ændring af åbninger i facaden, som på ny løfter en eksisterende bygning ved helt enkle greb. De nye facader giver bygningen helt nyt liv, og bidrager til at løfte kvaliteten for hele området omkring sig. Et godt eksempel på en lille, men alligevel betydningsfuld transformation.
Foto: Lars Reese Photography
3. Velux Innovationscenter, Østbirk
Bygherre: VKR Holding A/S og Østbirk Bygningsindustri A/S
Arkitekt/rådgiver: Praksis Arkitekter, BRIQ og DET BLÅ
Byggeriet er en transformation af det tidligere trælager på Velux’ fabrik i Østbirk til en ny bygning på 12.500 etagemeter. De tidligere lagerbygninger fra 1995 er oprindelig tegnet af Lars Kann Rasmussen, og er nu omdannet til en moderne arbejdsplads, som huser det meste af Velux’ produktudvikling.
Den oprindelige bygningskrop er bibeholdt, men der er skåret to huller til gårdrum midt i byggeriet, som giver lys og kig til beplantning ind i bygningen. Alle de ny funktioner er tro mod det eksisterende byggeri i alt fra ny åbninger i facaden, til at der primært benyttes træ inde som ude. En af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved transformationen er genbrug af materialer fra den oprindelige bygning, hvilket har resulteret i en betydelig reduktion af CO₂-aftrykket. Over halvdelen af de oprindelige byggematerialer, såsom træfacader og betonsokkel, er blevet genbrugt.
Transformationen er et godt eksempel på hvordan man, ved at tænke i nye baner, kan transformere og holde CO2-aftrykket nede på samme tid.
Foto: Adam Mørk
Du har nu mulighed for at stemme på din personlige favorit blandt de 15 nominerede projekter. Du er dermed med til at kåre den bedste arkitektur i vores kommune.
Afstemningen sker på Horsens Folkeblads hjemmeside.
Stem på Publikumsprisen på Horsens Folkeblad fra den 25. maj til 1. juni 2025 på dette link
På baggrund af denne offentlige afstemning udpeges vinderen af Publikumsprisen 2025.
Du kan læse om alle de 15 nominerede projekter ovenfor her på siden.
Vi uddeler prisen i samarbejde med Horsens Folkeblad.
Horsens Holder - arkitekturen i fokus - se alle vores spændende aktiviteter fra 5-9. juni 2025 her
Torsdag 5/6 kl. 8.30: Landsbyrådet (LR) inviterer i samarbejde med Horsens Kommune til Arkitekturens Dag
Med dette arrangement ønsker vi at indbyde både private og professionelle med interesse indenfor arkitektur og det at ny-/om-/tilbygge i åbent land. Målet er, at vi ved at samle os på tværs af interesser, fagligheder og roller kan skabe nye perspektiver og muligheder sammen. Så kom og vær med!
Dagens program:
08:30 Dagen starter med kaffe/the/croissant
08:50 Velkomst ved Annette Hansen og Børge Jørgensen (LR)
09:00 Tale ved borgmester Peter Sørensen
09:15 Præmiering af arkitektur på landet indenfor de 4 kategorier (se anden side) v/borgmester Peter Sørensen og stadsarkitekt Jesper Pagh
09:45 Oplæg med udgangspunkt i ”Tematillæg om udvikling og bevarelse af landsbyerne”: - Jesper Pagh, stadsarkitekt v/Horsens kommune - Søren Vadstrup, restaureringsarkitekt og forfatter - Lene Aagaard, rådgivende arkitekt v/Velas
11:00 Afslutning v/Børge Jørgensen (LR)
Tilmelding til arrangementet er nødvendig på dette link
Præmiering og nominering:
Bygningerne nomineres af lokale borgere og offentliggøres i Østbirk Avis og Onsdagsavisen i løbet af maj 2025. Se mere i programmet for Horsens Holder 2025 eller kontakt Børge Jørgensen, tlf. 40 53 40 89.
Priserne overrækkes på dagen i følgende kategorier:
Landsbyhus med historie. (f.eks. gl. skole, jernbanebygning, husmandssted): Bygningen skal vise: At den har haft væsentlig historisk betydning i landsbyens udvikling. At den er velbevaret i det ydre. At vi passer på kulturarven.
Landsbyhus -vel bevaret og vel vedligeholdt. (f.eks. velvedligeholdt ældre hus):
Bygningen skal vise: At vi holder værdierne ved hus og have i hævd. At vi gør os umage med at vælge de rette materialer. At vi ved god bevaring skaber værdier for landsbyens nutid og eftertid. At vi er nænsomme og respektfulde overfor det oprindelige hus og tankerne med det
Landsbyhus – ny bygget. (hus bygget efter år 2000):
Bygningen skal vise: At den tilpasser sig i proportioner, materialer og udformning til landsbymiljøet. At den skaber ny æstetisk værdi for landsbymiljøet. At den har taget stilling til sine omgivelser.
Landsbyhus – ombygget/tilbygget (Bygning(er) ombygget evt. med ny funktion):
Bygningen skal vise: At ombygningen har skabt ny værdi ved ny brug. At ombygningen kan være udført med genbrug og gode materialer. At ombygningen har tilført nyt liv eller funktion til landsbymiljøet.
Torsdag kl. 16.00 - 17.00 - Sølyst, Sundvej 96, 8700 Horsens
Tag med på en eksklusiv rundvisning i forsorgshjemmet Sølyst og oplev stedets særlige historie og imponerende arkitektur helt tæt på.
Arkitekt Lene Holmgaard og museumsinspektør Anders Stokholm guider dig gennem den smukke bygning, tegnet af arkitekt Viggo Norn. De deler fortællinger om forsorgshjemmets funktion, dets arkitektoniske detaljer og bygningens betydning gennem tiden.
Byvandringen er en del af programmet under Horsens Holder og er et samarbejde mellem Plan og By i Horsens Kommune og Horsens Museum.
Guider: Lene Holmgaard, Plan og By og Anders Stokholm, Horsens Museum.
Mødested: Ved hoveddøren, Sundvej 96, 8700 Horsens
Varighed: Ca. 1 time
BEMÆRK, rundvisningen er ikke kørestolsvenlig, da bygningen har flere trapper, høje dørtrin og ingen elevator, lift eller rampe.
Max 50 deltagere.
Arrangementet er gratis, men billet nødvendig på dette link.
Torsdag kl. 16.30 - Campus
Kom med på rundvisning til toppen af Horsens’ højeste bygning og se det hele lidt fra oven. Fra tagterrassen på 17. etage af Campus Horsens kan du se Horsens og opland fra en vinkel som du ikke har set før.
Horsens’ nye campus kan ses vidt og bredt. Med sine 67 meter er det lokalområdets højeste bygning og et ikonisk og letgenkendeligt vartegn for byen. Fra tagterrassen på 17. etage er udsigten svær at matche. Du kan se de mange røde tage i midtbyen, parker og naturområder, havnen, fjorden og ikoniske bygninger som FÆNGSLET og Nordstern Arena. Du kan også se et godt stykke ud i oplandet til flere af landsbyerne, der omgiver byen.
Med de guidede ture har du en unik mulighed for at få adgang til tagterrassen og nyde udsigten. Du kan tage den komfortable tur til toppen med elevatoren eller få pulsen op på en vandretur op ad de 378 trappetrin.
Max 25 pladser
Arrangementet er gratis, men billet påkrævet og bestilles her.
Fredag kl. 13.30 - 15.30 - Håndværkskollegiet
Kom og vær med til en fantastisk LEGO-workshop fyldt med arkitektur!
Vi inviterer dig til nogle spændende timer fyldt med kreativitet og sjov, hvor vi skal bygge bygninger - kun med hvide LEGO-klodser!
Workshoppen leveres af Billedskolen Horsens og foregår i selskab med ingen ringere end Troels Bering fra LEGO Masters, som vil dele sine bedste tips og tricks til at skabe imponerende LEGO-kreationer.
Det bliver nogle timer fyldt med inspiration, læring og masser af LEGO-magi!
Tag dine venner med, og lad os sammen bygge vild arkitektur!
Vi glæder os til at se dig.
Max 20 pladser.
Arrangementet er gratis, men billet nødvendig på dette link
Workshoppen er forbeholdt børn fra 8-14 år.
Efter arrangementet kan du blive hængende til den store arkitektur-præmiering hvor borgmester Peter Sørensen vil uddele årets arkitekturpriser.
Borgmester Peter Sørensen uddeler årets arkitekturpriser ved et festligt arrangement på Håndværkskollegiet ved Banegården.
Horsens' smukke håndværkskollegium lægger lokaler til når årets arkitekturpriser på festlig manér uddeles.
Der vil ved arrangementet være bl.a.
- Arkitektur-Workshop for børn og barnlige sjæle med hvid Lego
- Mød skaberne og Fonden bag Håndværkskollegiet
- Hotdogs til de første 200
- Få en snak med Ellen fra kommunens klima-afdeling hvor du også kan spille vores klima-spil
- Møde engagerede studerende
Årets priser uddeles i følgende kategorier til kommunens bedste:
- By- eller landskabsrum
- Nybyggede enfamilehus
- Nybyggeri
- Transformation
- Restaurering
Herudover vil Horsens Folkeblads uddele publikumsprisen til ét af de nominerede projekter.
Afstemning vil ske på Horsens Folkeblads hjemmeside.
Efter prisoverrækkelsen vil der være mulighed for en kort rundvisning på Håndværkskollegiet hvor man kan få en snak med nogen af skaberne af Håndværkskollegiet, Sune Nielsen fra Cubo Arkitekter og Jesper Danø fra Danø Arkitektur.
Tilmelding ikke nødvendig
Lørdag den 7/6 - Banegårdsgade 6, 8700 Horsens
Rundvisning på det nyopførte Håndværkskollegie i Horsens
Håndværkskollegiet i Horsens står nu færdigt og Fonden for Håndværkskolleger inviterer derfor byens borgere til en rundvisning. Er du nysgerrig på at se og høre om dette fantastiske stykke arkitektur, der er skabt til de danske håndværkerlærlinge? Så skal du tilmelde dig en af de særlige rundvisninger, der afholdes i forbindelse med Horsens Holder.
Kollegiet er håndværk i topkvalitet med gennemtænkte materiale- og løsningsvalg. Derfor vil du også opleve, at kollegiet ud over at være hjem for 84 unge lærlinge, desuden er et levende inspirationskatalog i godt håndværk -for både lærlingene, besøgende, forbipasserende og for byens borgere og håndværksmestre.
Fremtidens danske håndværkere skal mærke, at de fag, de uddanner sig til, er attraktive, vigtige og prestigefulde. Vi tror på, at de rigtige rammer kan understøtte lysten til at dygtiggøre sig i sit fag.
Begrænset antal pladser - tilmelding nødvenlig på link længere nede på siden.
Arrangementet koster 50 kr. som betales til kollegiet ved arrangementets start.
Tilmelding på link herunder:
Lørdag kl. 10.30 - 12.00 - Sund By, Åboulevarden 52, 8700 Horsens
Ved Malene Lund Grindsted, projektleder og Allan Malver, Chef for bibliotek, borgerservice og fællesskab
Vi tager jer med på en spændende rejse gennem transformationen af det tidligere Rådhus på Rådhustorvet i Horsens. Bygningen gennemgår netop nu en omfattende forvandling til et nyt, levende fælles hus med bibliotek, borgerservice og Sund By.
Huset bliver et nyt centralt mødested for kommunens borgere. Her kan man fordybe sig i kultur og litteratur, engagere sig i frivillige initiativer, og der vil være plads til kreative og sociale aktiviteter, som samler mennesker omkring fælles interesser.
I ombygningen er der værnet om husets historie og Poul Gernes’ farverige værker, samtidig med at der er tilføjet nye funktioner og moderne løsninger, der understøtter fremtidens behov. Nogle af de mest markante nye elementer er en overdækket atriumgård, der forvandles til et levende, indendørs torv samt den tidligere byrådssal, der får en ny rolle som et inspirerende børnebibliotek for de mindste.
Efter foredraget går vi en tur rundt om det tidligere rådhus for at få et indblik i de praktiske overvejelser, der har været en del af byggeprocessen.
Max. 50 deltagere.
Arrangementet er gratis, men billet påkrævet og bestilles her.
Lørdag kl. 13.00 - Campus
Kom med på rundvisning til toppen af Horsens’ højeste bygning og se det hele lidt fra oven. Fra tagterrassen på 17. etage af Campus Horsens kan du se Horsens og opland fra en vinkel som du ikke har set før.
Horsens’ nye campus kan ses vidt og bredt. Med sine 67 meter er det lokalområdets højeste bygning og et ikonisk og letgenkendeligt vartegn for byen. Fra tagterrassen på 17. etage er udsigten svær at matche. Du kan se de mange røde tage i midtbyen, parker og naturområder, havnen, fjorden og ikoniske bygninger som FÆNGSLET og Nordstern Arena. Du kan også se et godt stykke ud i oplandet til flere af landsbyerne, der omgiver byen.
Med de guidede ture har du en unik mulighed for at få adgang til tagterrassen og nyde udsigten. Du kan tage den komfortable tur til toppen med elevatoren eller få pulsen op på en vandretur op ad de 378 trappetrin.
Max 25 pladser
Arrangementet er gratis, men billet påkrævet og bestilles her.
Se hele programmet til Horsens Holder her: