Skip Navigation

Pas til børn

Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre skrive under på ansøgningen, når barnet er under 18 år. Når I ansøger digitalt kan I samtidig bestille tid, så I undgår ventetid.

4 ting du skal gøre, når dit barn skal have nyt pas

  1. Ansøg om pas med NemID og betalingskort, og bestil tid så I undgår ventetid. Hvis I har fælles forældremyndighed over barnet skal I begge skrive under med NemID.
  2. Du eller barnets anden forælder skal komme i Borgerservice eller på Brædstrup Bibliotek sammen med barnet. I skal komme senest 30 dage efter I har udfyldt ansøgningen. 
  3. I skal tage barnets gamle pas med, hvis det har et. Ellers skal I tage andet legitimation med (dåbs-/personattest og sundhedskort). Du skal også selv have legitimation med.
  4. Tag pasfoto med fra fotografen, eller få taget foto i Borgerservice/Brædstrup Bibliotek. Vi anbefaler, at børn op til 5 år får taget foto hos en fotograf, og vi kan ikke tage billede af helt små børn, fordi barnet skal kunne stå selv i vores fotoautomat.

Hvis I vil annullere eller ændre den tid I har bestilt, skal I bruge linket som er nederst i kvitteringsmailen. For at bestille ny tid skal I lave ny pasansøgning og ny betalingsreservation. De penge der er reserveret fra den tidligere pasansøgning bliver ikke trukket på dit kort.

Det er obligatorisk at søge pas digitalt.

Hvis I har fælles forældremyndighed, skal I begge underskrive med NemID, både ved barnet første pas, men også ved eventuel forlængelse af pas og fornyelse af pas.

Luk alle
Åbn alle
Billede af kvinde

Kontakt os

Den Digitale Hotline

Telefon: 70 20 00 00

Åbningstider:
Mandag - torsdag 8:00 til 20:00
Fredag 8:00 til 16:00
Lørdag Lukket
Søndag 16:00 til 20:00

Borgerservice

Samsøgade 3
8700 Horsens

Telefon: 76 29 21 25

Åbningstider:

Mandag – onsdag 10:00 til 15:00
Torsdag 10:00 til 17:00
Fredag 10:00 til 13:00


Lukket: 1. maj, 2. pinsedag, 5. juni, fredagen efter Kristi Himmelfartsdag og mellem jul og nytår.

Tidsbestilling til borgerservice

Brædstrup Bibliotek

Niels Wongesvej 8
8740 Brædstrup

Se åbningstider