Gå til hovedindhold
Skadedyr

Hvad gør du med herreløse katte?

Vildkatte kan skabe problemer, hvor de færdes. Se hvem du skal kontakte, hvis du er generet af vilde katte, eller hvis katten er i nød.

  • Læs op

Indhold

    Vil du have hjælp til indfangning?

    Hvis du føler dig generet af eller har konstateret hjemløse eller vildtlevende katte og gerne vil have dem indfanget til aflivning eller genudsætning, kan du kontakte Kattens Værn

    Kattens Værn kan stå for indfangningen. Horsens Kommune betaler for indfangningen.

    Kattens Værn tager stilling til, hvad der skal ske med katten. Du kan indgå en aftale om vaccination, neutralisering og genudsætning af katten, men dette skal du selv betale. Man må ikke genudsætte katte i kolonihaveområder.

    Kontakt

    Kattens Værn på telefon 38 88 12 00.

     

    Er den vilde kat i nød?

    Dyrenes Beskyttelse kan hjælpe med dyr, der er syge, kommet skade, hjælpeløse eller er blevet mishandlet. Du skal kun kontakte Dyrenes Beskyttelse, hvis dyrene er i nød. 

    Læs Dyrenes Beskyttelses folder "Hvis katten ikke er din" 

    Kontakt

    Dyrenes Beskyttelse på telefon 33 28 70 00.

    Hvem har et ansvar, når kattene skaber problemer?

    Vildtlevende herreløse katte udgør en risiko for uhygiejniske forhold.

    Vores forpligtigelser som kommune i forhold til vildkatte er meget begrænsede - og vi er ikke forpligtet til at tage os af herreløse vildtlevende katte.

    Du må i høj grad selv tage et ansvar for situationen, hvis du vælger at fodre vildkattene.

    Boligforeninger, borgerforeninger og grundejerforeninger m.m. må også tage ansvar i henhold til foreningens eventuelle vedtægter og ordensreglementer.

    Har du husket at ID-mærke din kat?

    Horsens Kommune er ikke interesseret i at tage din kat, og vi ønsker ikke at give katte, som allerede har en familie, videre til nye hjem.

    Vi lægger derfor særligt vægt på vigtigheden af ID-mærkning. Er du katteejer, skal du være meget opmærksom på at få ID-mærket din kat for at gøre krav på dit ejerskab.

    Din kat er ID-mærket, hvis den er øretatoveret, chipmærket eller bærer halsbånd.

    Ifølge lovgivningen om katte må enhver tage en kat og gøre den til sin, hvis ikke katten er ID-mærket. Der er ikke længere lovkrav om, at man først prøver at finde frem til kattens ejer, hvis man finder og tager en kat, der ikke er ID-mærket.

     

    I tilfælde hvor katte er ID-mærkede og optages, skal man kontakte ejeren. Katten skal hentes inden for 24 timer, ellers overgår katten som optagers ejendom.

    Katten kan blive ID-mærket enten ved at få tatoveret et nummer i øret eller ved at få indsat en chip under huden. Begge dele skal du have gjort hos din dyrlæge. For at folk skal kunne finde frem til dig, hvis de finder din kat, skal den også registreres i et af de to katteregistre i Danmark: Det Danske Katteregister eller Dansk Katteregister.