Skip Navigation

Arkitekturens Dag mandag den 3. oktober 2022

Vinderne af Horsens Kommunes Arkitekturpris blev kåret og hædret på Arkitekturens Dag den 3. oktober. Læs om de forskellige nomineringer, vinderprojekterne og hvilke ord, vinderne fik med i forbindelse med prisoverrækkelsen. 

Arkitektur er så meget mere end blot de bygninger, der bygges. Arkitektur handler om at skabe rum - både inde og ude - hvor mennesker kan lide at bo og leve det gode hverdagsliv, opholde sig og mødes.

På Arkitekturens Dag fejrede vi den gode arkitektur og alle de fine og meget vellykkede projekter i vores kommune. Dem er der heldigvis mange af.

Vi uddelte Horsens Kommunes Arkitekturpris til prisværdig arkitektur inden for fem kategorier .

I alt 20 projekter og byggerier i kommunen, som er færdiggjort i løbet af 2019-2022, blev i forbindelse med Arkitekturens Dag nomineret som de arkitektonisk mest vellykkede byrum og bygninger. Se her på siden, hvilke projekter, der var nomineret til årets pris, hvilke der løb med førstepladsen og hvilke der fik en særlig hæder.

Prisoverrækkelsen i Sønderbro Kirke

Luk alle
Åbn alle

Vinderne af Horsens Kommunes Arkitekturpris 2022

Luk alle
Åbn alle

De nominerede til arkitekturprisen 2022 

Luk alle
Åbn alle

Stedsans og rum for mennesker

På Arkitekturens Dag 2022 var temaet "stedsans".

Stedsans er en tilgang, der betyder, at man udvikler og bygger med sans for stedets særlige identitet, kvaliteter og udfordringer.

Årets tema taler rigtig godt ind i vores arkitekturpolitik ”Rum for mennesker”.

Læs vores arkitekturpolitik "Rum for mennesker" på vores side om kommunens fysiske planlægning.

Bedømmelsesudvalget har i alle nomineringer blandt andet lagt vægt på, i hvilken grad et givent projekt taler ind i de tre skalatrin fra Horsens Kommunes Arkitekturpolitik - henholdsvis "Styrk hele Horsens", "Vær en god nabo" og "Byg til hverdagslivet".