Skip Navigation

Ny affaldssortering fra 2024

Fra 2024 skal vi til at sortere på en ny måde. Den nye ordning er i høring fra den 16. maj. Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, du måtte have til den nye ordning.

Forslag om den nye affaldsordning, som træder i kraft 2024

Et flertal i Folketinget har besluttet, at alle danskere skal til at sortere deres affald i 10 affaldstyper nemlig rest-, mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast, tekstilaffald samt drikke- og fødevare-kartoner og farligt affald.

Derfor indfører vi en ny affaldsordning med start i september 2024.

Vores politikere har givet et foreløbigt grønt lys til, at vi med den nye affaldsordning alle skal have tre affaldsbeholdere stående ved enfamilies-ejendomme: to beholdere, som er to-delte, og en beholder, som er udelt.

Herunder kan du finde svar på de spørgsmål, som ofte bliver stillet i forbindelse med den nye affaldsordning.

Forslaget om den nye affaldsordning er i høring fra den 16. maj til og med den 31. juli 2022.

 

Gå til Miljøministeriets hjemmeside, hvor du har mulighed for at blive lidt klogere på det hele via deres informationskampagne Affaldssortering Nytter

Spørgsmål og svar om den nye affaldsordning

Luk alle
Åbn alle

Vores forslag til den ny affaldsordning er i høring fra den 16. maj til og med den 31. juli 2022

Vi indfører den nye affaldssortering i 2024. Nu er tiden kommet til, at vi skal beslutte, hvilken model vi ønsker at bruge.

Den nye affaldsordning er beskrevet i revisionen af Ressourceplan 2019-2030. Revisionen af Ressourceplan 2019-2030 indeholder også andre ændringer på grund af ændret lovning.

Du har mulighed for at afgive høringssvar med din mening om den nye affaldsordning. Høringen er åben i perioden 16. maj til den 31. juli 2022.

Du kan kun lave høringssvar på selve forslaget. For eksempel kan du komme med høringssvar på antallet af beholdere, eller hvor ofte beholderne skal tømmes. Derimod er det fx ikke relevant at skrive, at du slet ikke vil sortere affald, da dette er et lovkrav og dermed ikke kan bruges som et høringssvar til forslaget. Du kan heller ikke sende bemærkninger til kommunens genbrugspladser som høringssvar vedrørende den nye ordning. 

 

Fra mandag den 16. maj:

Læs mere om høringen og send os dit høringssvar via vores høringsside.