Gå til hovedindhold
Udvikling
Natur og friluftsliv

Nørrestrand – bo midt i den vilde natur

Med sine 6,8 km2 er Nørrestrand Danmarks største byudviklingsområde og et banebrydende projekt, fordi den vigtigste nabo er den vilde natur.

  • Læs op

Indhold


    I det bynære naturområde på Nørrestrand får du mulighed for at bo helt tæt på naturen. Området bliver en attraktiv og bæredygtig bydel nord for Horsens. Her planter vi ny skov, genslynger åen Fiskebæk og omdanner 250 hektar landbrugsjord til natur – alt sammen for at beskytte det unikke landskab. 

    Samtidig laver vi plads til op til 9.000 horsensianere i det nye boligområde. Almene og private boliger, rækkehuse og etagebyggeri kommer til at ligge side om side med parcelhuse og bofællesskaber, som alt sammen skal danne rammen om et godt hverdagsliv for rigtig mange horsensianere. 

    Det er ikke kun beboerne, der kommer til at nyde området. Nørrestrand kommer nemlig til at danne rammen om gåture, friluftsaktiviteter og dyreliv, som alle horsensianere og naturturister kan nyde godt af. 

    På den måde bliver Nørrestrand et fantastisk supplement til de mange andre skønne naturområder, som Horsens kan byde på ved fx Klostermølle, Klokkedal, Bollerskovene og Horsens Fjord.