Gå til hovedindhold
Udvikling

Horsens midtby i forvandling

Vi forvandler gågaden til en væregade, renoverer facader, giver passager nyt liv og skaber et unikt miljø, når åen kommer tilbage til byen.

Indhold

  Lige nu gennemgår gågaden et stor forvandling. Ny belægning, bedre belysningen, mere grønt, nye legeelementer, store blomsterbede og meget mere kommer til at give gågaden et kæmpe løft.

  Siden 2018 har vi været i gang med at renovere Søndergade, Jessensgade og torvet, og status er, at størstedelen af Søndergade står færdig. Kun enkelte ting mangler, som skal færdiggøres i løbet af sommeren 2020. På Jessensgade er vi også næsten færdige. Her er plantet træer, lagt ny brostensbelægning og opstillet nye cykelstativer, skraldespande og gadelamper. Og nu er vi i fuld gang med at give torvet en stor overhaling.

  Den nye gågade står færdig i sensommeren 2020.

  Næste skridt: Et rekreativt miljø ved Bygholm Å

  Næste skridt er at få åbnet op for åen. For på den måde skaber vi endnu et rekreativt miljø med skønne opholdssteder, lækre cafémiljøer og nye, spændende steder at bo. 

  I dag ligger Bygholm Å gemt bag både buskadser og veje, men åbningen af åen vil skabe et attraktivt miljø i byen. Åen kommer til at skabe atmosfære og god dynamik mellem byen og havnen. 

  Fritlægningen af åen er samtidig meget vigtig for, at vi fremadrettet kan klimatilpasse Horsens by. Øget nedbør er nemlig en stor udfordring for landets byer – også Horsens. Åen kan derfor være med til at forebygge oversvømmelser og håndtere fremtidens stigende vandmængder. 

  Læs mere om de mange byfornyelsesprojekter på horsensvokser.dk.