Skip Navigation

Vaccination mod Covid-19 

Hvor, hvornår og hvordan kan du blive vaccineret? 

Vaccination mod Covid-19 er gratis, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet. Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination, fordi vaccinen beskytter mod at blive smittet og syg af Covid-19.

Du modtager en invitation til at blive vaccineret i din e-boks. Hvis du er digitalt fritaget, modtager du invitationen som brev med posten. Når du har modtaget en invitation til vaccination, kan du bestille tid på vacciner.dk. Du skal logge ind med dit NemID.

Det er kun muligt at bestille tid til vaccination, hvis du har modtaget information fra sundhedsmyndighederne om, at du er i målgruppen for at blive vaccineret mod Covid-19. 

Når du skal vaccineres mod Covid-19, skal du møde op til den aftalte tid på vaccinationsstedet. Du skal huske dit gule sundhedskort, som vil blive scannet, når du møder op.

Har du brug for hjælp til egen tidsbestilling eller tidsbestilling for et familiemedlem?

Hvis du er digitalt fritaget, kan du ringe til Region Midtjylland for tidsbestilling på telefon 70 23 24 15 alle hverdage fra kl. 8-16.

Du kan få flere oplysninger om tidsbestilling og vaccine på vacciner.dk.

Sådan bliver du vaccineret - Sundhedsstyrelsens trin-for-trin-vejledning

 

Hvor kan du blive vaccineret?

Det er muligt at modtage vaccinen på det vaccinationscenter, Region Midtjylland har etableret i Horsens Kommune. Adressen er Fuglevangsvej 61, 8700 Horsens.

Der er gode muligheder for parkering ved vaccinationscentret.

Transport

Du står som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscentret, ligesom du selv skal betale for transporten, uanset om du benytter dig af egen bil, taxa, offentlig transport eller kører med en pårørende. 

Der er god mulighed for at komme med både bus og Flextur til vaccinationscentret på Fuglevangsvej. 

Er du pårørende til en person, der skal modtage vaccinen, er det en stor hjælp, hvis du kan hjælpe dit familiemedlem med at komme frem og tilbage til vaccinationscentret, hvis vedkommende ikke selv har transportmulighed. 

Hvis du ikke har mulighed for at hjælpe med transport, er det også en stor hjælp, hvis du kan hjælpe fx din far eller mor med at blive klar til transporten. 

 

Har du brug for hjælp til transport?

Horsens Kommune yder hjælp til den gruppe af borgere, der i forvejen får hjælp til transport. Der køres kun indenfor Horsens Kommunes grænser til vaccinationscentret på Fuglevangsvej 61, 8700 Horsens. Hvis du har spørgsmål til transport, kan du ringe til kørselskontoret på telefon: 76 29 35 55.

NB!
Der er rigtig travlt på telefonerne, så vi opfordrer dig til at have tålmodighed eller prøve igen på et andet tidspunkt. 

Der er også mulighed for at komme med bus og Flextur til vaccinationscentret

Hvis du modtog hjælp til transport fra Horsens Kommune, da du blev vaccineret første gang, skal vi nok sørge for, at du får hjælp til transport i forbindelse med din revaccination. Vi kontakter dig hurtigst muligt, så du ved, hvornår vi kommer og henter dig.

Hvem får vaccinen?

Det er en national taskforce på sundhedsområdet, der beslutter, hvem der skal vaccineres hvornår. I takt med at der kommer mere vaccine til Danmark, vil flere også få tilbuddet om at modtage vaccinen mod Covid-19. 

Her kan du læse mere om sundhedsmyndighedernes vaccinationsplan.

Hvor kan du finde svar på mere generelle spørgsmål? 

Hvis du er i tvivl, om du kan få vaccinen, anbefaler vi, at du først læser i Sundhedsstyrelsens pjece ’Vaccination mod Covid-19’.
Hvis du har flere spørgsmål, så tal med din praktiserende læge eller den sygehuslæge, der kender dit sygdomsforløb. 

Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod Covid-19, kan du ringe til den myndighedsfælles Covid-19 hotline på telefon 70 20 02 33.

Hos Region Midtjylland, kan du blandt andet læse om de syv nye vaccinationscentre i regionen.

Værd at vide om vacciner

Filmen "Værd at vide om vacciner" kan du se på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvornår bliver det din tur til at få tilbud om vaccine mod Covid-19?

Se prioriteringsrækkefølgen og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Information in English and other languages on vaccination offer against COVID-19

The Danish Health Authority is sending a letter to all citizens over the age of 18 to inform them about vaccination against COVID-19.
The letter contains general guidance on vaccination against COVID-19, provides answers to some of your questions about the vaccination programme and directs you to where you can find up-to-date information.

The animated film "Worth knowing about vaccines" is available in English and several other languages.

The publication "When will it be your turn to be offered vaccination against COVID-19?" is available in English and several other languages.

What to do when you have been vaccinated.