Kultur, biblioteker og fritidstilbud

Idræts- og foreningsaktiviteter 

Kraftigt stigende smittetal betyder, at der fra mandag den 26. oktober til og med den 22. november 2020 er nye restriktioner for idræts- og foreningsaktiviteter, som udfolder sig i haller, gymnastiksale, skoler, klubhuse med mere.

Forsamlingsforbud

Der gælder forskellige restriktioner, alt efter om du er barn/ung, voksen eller professionel idrætsudøver:

 • Børn og unge til og med 21 år: 50 personer.
 • Voksne over 21 år: 10 personer.
 • Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.
 • Ved events med publikum gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 500 personer, hvis de sidder ned og har retning mod en scene, bane eller lignende.
 • Sundhedsmyndighederne anbefaler, at arrangementer, der primært har et socialt formål samt arrangementer med overnatning, aflyses.

Vær derudover opmærksom på:

 • Undgå fysisk samvær før og efter træning. Klæd derfor om hjemmefra og gå i bad hjemme efter træning, hvis det overhovedet er muligt, og undgå sociale aktiviteter før og efter træning.
 • Medbring din egen drikkedunk og eget udstyr, hvis det er muligt.
 • Mød ikke op, hvis du har blot de mindste symptomer.

Mundbind

Fra torsdag den 29. oktober er der krav om mundbind, når du deltager i indendørs fritids- og idrætsaktiviteter. Det gælder for personer fra 12 år og opefter – dog ikke i forbindelse med udførelsen af selve aktiviteten, der hører til idrætten eller foreningen. 

Er du i tvivl om noget?

Hvis du har spørgsmål til benyttelse af de kommunale haller, så kontakt Forum Horsens på forum@horsens.dk eller telefon 76 29 23 23. Drejer det sig om klubhuse og mere generel vejledning, er du velkommen til at kontakte fritidsafdelingen på fritid@horsens.dk eller telefon 76 29 23 05 eller 76 29 23 18.

Yderligere information kan findes på Fritidsportalen.

Horsens Kommunes Biblioteker

Fra torsdag den 29. oktober er der krav om, at du bærer mundbind eller visir, når du opholder dig på kommunens biblioteker.

Du kan opholde dig på vores biblioteker i den bemandede åbningstid; der er dog fortsat lukket for selvbetjening på alle Horsens Kommunes Biblioteker. Du kan blandt andet booke studierum, printe via Princh eller læse dagens avis. 

Du kan selvfølgelig altid benytte dig af bibliotekernes digitale tilbud og finde mere information på Horsens Kommunes bibliotekers hjemmeside.

Kulturinstitutioner og -arrangementer

Også på kulturområdet gælder der nye og skærpede restriktioner fra mandag d. 26. oktober 2020.

 • Du skal bære mundbind eller visir, når du opholder dig indendørs på kulturinstitutioner som museer, spillesteder, kulturhuse, teatre, biografer mv. Dette gælder fra torsdag d. 29. oktober.
 • I lokaler og til arrangementer, hvor deltagerne sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, bane eller lignende, må der være op til 500 personer til stede.
 • Der må ikke forsamles mere end 10 personer. Almindelig færden på et museum, bibliotek eller lignende regnes ikke som en forsamling. 
 • Arrangementer, som primært har et socialt formål, aflyses. 

Er du i tvivl om noget, kan du læse mere på Kulturministeriets hjemmeside