Dagtilbud, skole og specialtilbud

Alle vores dagtilbud, herunder også dagpleje, og skoler for 0.-5. klassetrin, herunder også SFO, åbner hurtigst muligt - i udgangspunktet onsdag d. 15. april - når vi er sikre på, at det ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer er forsvarligt. Vi glæder os rigtig meget til igen at se og passe godt på jeres børn. For de ældste elever (6. klasse og op) fortsætter den nuværende skolegang med fjernundervisning indtil videre frem til den 10. maj.

Er du forælder til et barn i skole og dagtilbud i Horsens Kommune, så hold dig løbende orienteret på Skoleintra, Daycare, via nyheder og på sociale medier.

Specialtilbud åbner for alle klassetrin

Samtidig med åbningen af vores skoler og SFO’er for 0.-5. klasse, åbner vi for elever på alle klassetrin i specialtilbud, specialklasser, ungdomsskolens heltidsundervisning m.v. Vi åbner også i disse tilbud, når vi er sikre på, at det ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer er forsvarligt og i udgangspunktet onsdag d. 15. april.

 

Der vil være mulighed for nødpasning som hidtil tirsdag d. 14. april.

Genåbning af alle dagtilbud og skoler for 0.-5. klasse

Vi kommer selvfølgelig til at leve op til alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer for genåbning af dagtilbud og skoler for 0.-5. klassetrin.

Dem kan du finde her: dagtilbud - skole

Vores vigtigste opgave i arbejdet frem mod genåbningen er at sikre, at jeres børn får en god, tryg og sikker hverdag. Vi ved, at I har mange spørgsmål, og det kan vi sagtens forstå. Men vi vil gerne bede jer om have lidt tålmodighed og vente på, at vi får planlagt det hele lidt nærmere. 

Der vil være mulighed for nødpasning som hidtil tirsdag d. 14. april.

 

Fjernundervisning for 6. klasse og op

Vores fælles opgave er, at give dit barn en hverdag, hvor han eller hun både lærer noget og trives så godt som overhovedet muligt. De får opgaver, som vi selvfølgelig mener, at de skal lave, men det er også vores tilgang, at både børn og familier skal kunne holde balance i hverdagslivet, mens fjernundervisningen er en realitet.

Hjælp derfor dit barn med at få lavet så meget, som det er muligt, og brug opgaver og lektier til at skabe struktur i hverdagen.

 

Hvad betyder fjernundervisningen for mit barns videre skolegang?

Vi kan godt forstå, hvis du bliver bekymret for dit barns læring og videre skoleforløb.

Dit barns lærere arbejder hver eneste dag hårdt på at sikre den bedst mulige undervisning under de givne forudsætninger. Derfor er vi også overbeviste om, at dit barn fortsat lærer en masse i disse dage.

Samtidig vil vi selvfølgelig sørge for at samle ekstra godt op på det enkelte barn, når hverdagen vender tilbage, og skolerne åbner igen. Du kan derfor være helt tryg omkring dit barns skoleliv – også på den anden side af COVID-19.

 

Hvad med eksamener og prøver?

Elever i 9. og 10. klasse skal ikke til afgangseksamen i år. I stedet ophøjes de afsluttende standpunktskarakterer, der gives senest muligt på skoleåret, til prøvekarakterer. Det betyder, at alle elever får et fuldt eksamensbevis og kan søge ungdomsuddannelse som normalt. Børne- og Undervisningsministeriet vil fastsætte de nærmere regler.

Hvordan kan forældre støtte op om læringsaktiviteter i den periode, fjernundervisningen står på?

På Børne- og undervisningsministeriets læringsportal emu.dk kan du finde gode råd til, hvordan du støtter dit barn.

Fortsat mulighed for nødpasning for unge med særlige behov

Der vil fortsat være mulighed for nødpasning for unge med særlige behov på 6. klassetrin og op.

Pladsanvisning

Pladsanvisningen er fortsat åben. 

På grund af tekniske udfordringer er det desværre ikke muligt at have telefonerne åbne i vores træffetid. Du kan sende en mail til pladsanvisningen@horsens.dk.

Skriv i mailen, om du ønsker at blive ringet op. Så gør vi gerne det.

Husk, at det ikke er sikkert at skrive personlige oplysninger i en almindelig e-mail. Det gælder fx dit cpr-nummer, helbredsmæssige eller økonomiske oplysninger.