Du kan få støtte til personlig pleje og praktiske opgaver i hjemmet og få leveret mad. For at få hjemmepleje skal du visiteres dertil.
Har du brug for hjælp til rengøring og personlig pleje?
Du kan søge om hjemmepleje, hvis du er handicappet, ældre eller har været syg. Du kan også få en samtale med pårørendekonsulenten, hvis du har en pårørende, der er syg mm.
Kontakt Rådgivningsteamet på telefon 76 29 45 00
Selvbetjening
Du kan klage over en afgørelse. Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse om hjemmepleje, skal du klage senest fire uger efter, at du har modtaget afgørelsen.
Udskrivelse fra sygehus
Det er vigtigt, at du får den hjælp, du har brug for, når du bliver udskrevet fra sygehuset. Kommunens Kom Godt Hjem team hjælper dig med det.
Det er altid sygehuset, der vurderer, hvornår udskrivelsen skal planlægges, og det er sygehuset der taget kontakt til kommunen. Det betyder, at hvis du har spørgsmål til din udskrivelse, skal du henvende dig til den aktuelle afdeling.
For at sikre at du får en god og tryg overgang fra sygehus til dit hjem, har vi et team i kommunen, der hedder Kom Godt Hjem. I samarbejde med dig og sygehuset hjælper teamet dig med at få den hjemme- og sygepleje og eventuelle hjælpemidler, du har brug for, når du kommer hjem.
Er du pårørende til en ældre eller syg?
- få en samtale med vores pårørendekonsulent
Det kan være svært at være pårørende til et familiemedlem, der er ældre, syg eller på anden måde har brug for hjælp. Det er naturligt i en sådan situation at føle bekymring, sorg, krise mm.
-
Vores pårørendekonsulent tilbyder samtaler både pr. telefon eller ansigt til ansigt, hvor I sammen kan vende bekymringer, tanker og muligheder.
-
Pårørendekonsulenten kan også hjælpe dig ifm. dialog og samarbejde med medarbejdere i kommunens tilbud.
Kontakt:
Kirsten Kirk Ladefoged
Telefon 20 20 59 64 - man-fre mellem 9-15
OBS: Har du lyst til at blive instruktør?
Vi søger lige nu frivillige undervisere/instruktører til selvhjælpskurset "LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende". På kurset kommer du til at undervise andre i at passe bedre på sig selv, så de får mere overskud og en bedre hverdag. For at blive instruktør skal du have erfaringer som pårørende til en nærtstående med langvarig sygdom og have lyst til at undervise og dele erfaringer med andre pårørende.
Hvert kursus varer 7 uger med en ugentlig mødegang af 2 1/2 time. Der er typisk 12-16 deltagere på et hold.
Yderligere information kontakt:
Kirsten Kirk Ladefoged
Telefon: 20 20 59 64
Læs mere om at blive instruktør/underviser til selvhjælpskurset i denne pjece
Download yderlig information

Kontakt os
Rådgivningsteamet
Telefon: 76 29 45 00
Telefontid:
Hverdage 8.30 - 9.30 og 12.00 - 13.00