En helt ny bydel i den vilde natur

Med sine 6,8 km2 er Nørrestrand Danmarks største byudviklingsområde og et banebrydende projekt, fordi den vigtigste nabo er den vilde natur. 

Vilde heste og skotsk højlandskvæg går allerede frit rundt i naturen ved Nørrestrand. De er de første tilflyttere i det bynære naturområde, hvor vi i løbet af de næste 20-30 år skaber plads til 9.000 horsensianere. 

Bo midt i den vilde natur

Nørrestrand bliver en attraktiv og bæredygtig bydel nord for Horsens Centrum. Vi planter ny skov, genslynger Fiskbæk Å og omdanner 250 hektar landbrugsjord til natur – alt sammen for at beskytte det unikke landskab.
Derudover gør vi plads til 9.000 horsensianere i nye boligområder, der får den uspolerede natur som nabo. Men de nye Nørrestrand-beboere er ikke de eneste, der kommer til at nyde den friske luft i deres hverdag. Vi skaber plads til en masse friluftsaktiviteter, motion, dyrekig og gåture for alle, der vil helt tæt på den unikke natur.


Nørrestrand kommer til at danne rammerne om et skønt hverdagsliv for rigtig mange forskellige horsensianere. Almene og private boliger, rækkehuse og etagebyggeri kommer nemlig til at ligge side om side med parcelhuse og bofællesskaber, så man kan mødes på tværs og i et mangfoldigt nabofællesskab.

Kontakt os

Nørrestrand

Sanne Wenzel Jespersen, planlægger
Telefon: 76 29 25 61 
swj@horsens.dk