Horsens midtby får en kærlig hånd

Horsens midtby får en overhaling. Vi er snart ved at være i mål med at forvandle Horsens gågade til en væregade. Derudover skal vi renovere facader og gøre forladte baggårde til grønne lommeparker.

Søndergade, Jessensgade og Torvet er under forvandling. Vi har med renoveringen af gågaden arbejdet målrettet på at udnytte hele gadens bredde, plante træer og skabe intime rum, hvor vores levende kulturliv kan folde sig ud, og du kan tage en pause, mødes med dine venner eller måske få en oplevelse, du ikke havde forventet. Kort fortalt så forvandler vi vores gågade til en rar og imødekommende væregade.

Vi bliver færdige med at renovere vores hovedstrøg i 2020 og fejrer det hele med en kæmpe gadefest i efteråret.

Læs mere om renoveringen af gågaden på horsensvokser.dk.

 

Midtbystrategien, der blev vedtaget i december 2016, danner fundamentet for midtbyens udvikling. Den er baseret på indspark fra over 500 horsensianere: blandt andet har Ældrerådet, VIA-studerende, Skolelederforeningen, Ungerådet, Insero, gågadens brugere og butiksejere givet deres besyv med.

Horsens midtby bliver en samlet helhed 

Det er ikke kun Søndergade, der skal have et løft i vores midtby. Vi tager også triste facader, forsømte baggårde og udtjente bygninger under vores vinger for at istandsætte og forvandle dem til charmerende gader, grønne lommeparker og gode hjem. Det gør vi blandt andet i tæt samarbejde med midtbybeboerne, der kan søge om midler til at renovere deres facader. Det er vigtigt for os at skabe sammenhæng i midtbyen, så alt det, vi bygger og omdanner, bidrager positivt og skaber en samlet helhed.

 

Byrådet har afsat 32 millioner kroner i støttemidler til at forbedre ejendomme og friarealer i Horsens midtby mellem 2018 og 2021.

Hvis du gerne vil sætte din midtby-ejendom i stand, så kontakt arkitekt Jette Brandt-Hansen på tejbh@horsens.dk, og hør meget mere om dine muligheder.

Kontakt os

Midtbyen

Lene Krogh, arkitekt
Telefon: 76 29 25 98  
telkr@horsens.dk