Vi transformerer havnen til en ny bydel

Frisk vind i ansigtet, caféer og et havnebad. Det er nogle af de ting, vores nye bydel på havnen kommer til at byde på.

Vores havn har længe været præget af tung industri, men i dag har vores behov ændret sig. Vi har brug for en åben havn, hvor vi kan bo, komme helt tæt på naturen, mødes på tværs, lege med hinanden og få pulsen op. De rammer vil vores nye bydel på havnen sætte med sine kanaler, hvor du kan lægge til med din kajak, lounge-områder, der inviterer til afslapning med fjordudsigt og legepladser til legebørn i alle aldre.

En havn med plads til alle

Det er vigtigt for os, at alle kan føle sig hjemme i vores nye bydel på havnen. Derfor bygger vi store ejerlejligheder, almene boliger med fjordudsigt, smukke lejelejligheder og inspirerende kontorbygninger til virksomheder og de 5000 nye havne-beboere. Det gør lokalmiljøet mangfoldigt og sætter rammerne for et stærkt naboskab.

Vi arbejder hårdt for, at vores nye bydel står klar så hurtigt som muligt, og vi forventer, at det vil tage fem-syv år.

Det summer af liv

Der skal være liv på havnen, så alle – og ikke kun de ekstra heldige, der bor her – kan nyde vores bynære fjord. Derfor har vi reserveret mange af stueetagerne til restauranter, butikker, caféer og mødesteder, der skaber aktivitet og fællesskab. På sigt flytter klubhuse og foreninger også ind på havnen, så bydelen bliver en helt naturlig del af vores hverdag.

 

Læs mere om vores nye bydel på havnen på horsensvokser.horsens.dk.

Kontakt os

Havnen

Jesper Gemmer, By- og havneudviklingschef 
Telefon: 76 29 25 20 
jge@horsens.dk