Nyt campus skal give plads til 8.000 studerende 

Det har i mange år været en drøm at få bygget et stort campus til byens uddannelsesinstitutioner midt i byen. Nu er drømmen godt på vej til at blive til virkelighed.

Lige over for banegården i Horsens midtby er byggeriet af et nyt kæmpestort uddannelsescenter i fuld gang. 

På det nye campus skal ca. 3.700 studerende fra VIAs uddannelser studere side om side med unge fra andre uddannelsesinstitutioner – blandt andet ca. 600 studerende fra Social- og sundhedsskolen, som også har besluttet at flytte til Campus-grunden. 

Med campus kommer der endnu flere unge til vores by. Den nye uddannelsescampus kommer til at ligge i gåafstand til centrum af byen, så de studerende og vores mange butikker og cafeer kan nye godt af hinanden. 

På den måde vil campus tilføre endnu mere liv i midtbyen og skabe grobund for endnu flere tilbud målrettet unge. Allerede nu er et nyt ungekulturhus på vej, og med Kulturstationen – samlingsstedet for vores kulturskoler – er vi godt i gang med at skabe et fælles hus til teater, kunst, musik og dans.

Vi har også mange andre tilbud for unge på tapetet, fx musikfestivalen Wall of Sound på Fængslet, som løber af stablen hvert år i september.  

Samtidig vil campus gøre Horsens til et endnu stærkere videns- og uddannelsescentrum, som også virksomhederne i Horsens Kommune kommer til at få stor glæde af, når de i fremtiden skal rekruttere de bedste medarbejdere. 

Med sin direkte adgang til mange bus- og toglinjer vil det nye campus gøre det attraktivt at studere i Horsens – både for horsensianere og for rigtig mange udefra.

Læs mere om Campusbyggeriet på horsensvokser.dk.

Kontakt os

Campus

Niels Aalund, projektdirektør
naa@horsens.dk