Skip Navigation

Vi skal lukke så meget ned som muligt

Det her handler om at lukke så meget som muligt ned - og ikke om at holde så meget kørende som muligt

Det understreger borgmester Peter Sørensen, efter statsministeren onsdag aften satte en række meget vidtgående foranstaltninger i gang for at undgå spredning af coronavirus - først og fremmest for at beskytte vores mest sårbare borgere og for at sikre, at vi ikke lægger vores sundhedsvæsen fuldstændig ned.

"Statsministerens opfordring var klar og præcis - alle institutioner og skoler holdes lukket fra på mandag, men hvis det overhovedet er muligt, så behold børnene hjemme allerede nu. Vi er i fuld gang med at etablere nødpasning af børn mellem nul og ni år. Det er vigtigt, at de borgere, der har vitale opgaver inden for eksempelvis sundhedsvæsenet, kan passe deres arbejde, så der skal være en mulighed for at få passet børn", siger Peter Sørensen.  

Horsens Kommune forventer at kunne offentliggøre en plan for nødpasningen mellem 14 og 15 torsdag  eftermiddag. Målet er, at der vil blive etableret nødpasning i alle skoledistrikter.

"Der vil også blive etableret et nødberedskab i forhold til de børn, ældre eller handicappede, der måtte have brug for transport. Men det kan ikke understreges kraftigt nok, at alle vores udsatte og sårbare borgere bør blive i deres hjem. Vi har alle et stort og personligt ansvar for ikke at sprede virus - og vi har også selv et stort og personligt ansvar for at undgå at blive smittet", forklarer Peter Sørensen.

Pårørende får forbud mod at besøge ældrecentre

Kommunen har tidligere lukket alle aktivitetscentre, cafeer og lignende på vores ældrecentre, så kun personale og pårørende havde adgang. Nu skærpes restriktionerne, så også de pårørende får forbud mod at besøge beboerne. Kommunen er i øjeblikket i gang med at kontakte alle pårørende til ældre på plejecentre og til handicappede som i botilbud om forbuddet.

"Det vigtigste lige nu er, at vi passer rigtig godt på vores ældre, syge, udsatte og sårbare borgere, og derfor skal coronasmitten inddæmmes og forsinkes, så vores sundhedsvæsen kan behandle og helbrede dem, der er blevet syge", understreger Peter Sørensen.

Borgerservice vil kun tage sig af uopsættelige henvendelser. Der vil snarest blive oprettet en digital hotline, hvor man kan ringe til kommunens hovednummer - 76 29 29 29 - hvor medarbejdere vil svare så godt som muligt på de spørgsmål, der måtte komme.

"De kommende uger vil betyde indskrænkninger og mindre handlefrihed for os alle, men jeg er sikker på, at borgerne i Horsens Kommune er klar til at gøre det, der er nødvendigt. Vi har tidligere vist, at vi kan løfte store opgaver, når vi gør det sammen. Og den opgave, vi står overfor nu for at forhindre spredning af corona er den allerstørste, vi hidtil har stået overfor. Og den kan og skal vi løse sammen", understreger borgmesteren og tilføjer:

"Og så vil jeg gerne understrege, at tingene kan ændre fra time til time, men at vi løbende vil informere om udviklingen på Horsens Kommunes hjemmeside og facebookside."

Publiceret: 12. marts 2020