Skip Navigation

To sideveje til Schüttesvej lukkes fra torsdag

Adgangen fra Schüttesvej til Åbjergskovvej og den østlige del af Lovbyvej lukkes af hensyn til sikkerhed og afvikling af trafikken

Bilister, der skal til Åbjergskovvej, vil fra torsdag skulle en anden vej ind i skoven end fra Schüttesvej. Kort: Horsens Kommune

Fra torsdag den 10. september 2020 vil det ikke være muligt for bilister at dreje fra Schüttesvej ind på Åbjergskovvej samt ind på den østlige del af Lovbyvej (ved gymnasiet).

I forbindelse med udvidelsen af Schüttesvej lukkes de to sideveje af hensyn til sikkerheden samt afviklingen af trafikken. For Åbjergskovvej er der tale om en midlertidig lukning, mens Lovbyvej ikke bliver åbnet igen.

"Efter vi er gået i gang med vejarbejdet på Schüttesvej, er smutvejskørslen fra Schüttesvej og ind på den østlige del af Lovbyvej steget kraftigt, og det giver i perioder rigtig meget kø i kvarteret omkring Studentervænget. Vi er blevet kontaktet af flere beboere, som har svært ved at komme ud fra kvarteret, og derfor lukker vi nu vejen. Det har hele tiden været meningen, at det skulle ske i forbindelse med udvidelsen af Schüttesvej, og nu træder lukningen så bare lidt tidligere i kraft," forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Fra torsdag bliver det nye lyskryds ved Lovbyvej og Silkeborgvej tændt, og det skal sammen med vejlukningen sikre en bedre afvikling af trafikken fra kvarteret.

Omkørsel til skoven

På torsdag lukkes også adgangen fra Schüttesvej til og ud fra Åbjergskovvej midlertidigt. Siden vejarbejdet i uge 36 gik i gang, har det kun været muligt for bilister, der kører sydpå ad Schüttesvej, at dreje til højre ind på vejen i skoven.

"Men der er stadig bilister, der kommer den modsatte vej fra, og kører til venstre ind på Åbjergskovvej. Det skaber farlige situationer, og derfor lukker vi midlertidigt vejen af hensyn til trafiksikkerheden," siger Allan Lyng Hansen.

Er man i bil og skal i Åbjergskoven, skal man derfor ud på en omkørsel ad enten Hattingvej, Ny Hattingvej og Stationsvej eller en omkørsel ad den vestlige del af Lovbyvej rundt om søen.

"Vi ved, at rigtig mange er glade for at bruge Åbjergskoven, og det bliver lidt mere bøvlet for dem at komme frem. Det er dog kun dem, der i forvejen er i bil, vi beder om at køre en anden vej ind til skoven," siger Allan Lyng Hansen, som forventer, at denne vejlukning vil gælde, mens vejarbejdet står på.

Er man på gåben eller cykel, er det stadig muligt at komme ind på Åbjergskovvej fra Schüttesvej. Det kan ske ved overgangen fra Bygholm Park lige over for skoven.

"Fodgængere og cyklister skal dog være meget opmærksomme på, at de krydser Schüttesvej på et sted, hvor der ikke er fodgængerovergang eller lyskryds, så man skal selvfølgelig se sig godt for," siger Allan Lyng Hansen.

Hvis man gerne vil have servicemeddelelser om vejarbejdet sendt på sms, kan man tilmelde sig kommunens sms-serivce. Det sker ved at sende "KOM SCHUTTESVEJ" til 1910. Tjenesten er gratis, og man kan til enhver tid afmelde sig. 

Man kan også finde information om vejprojektet på https://horsensvokser.dk/Schuttesvej

Publiceret: 09. september 2020