Ny pulje på to millioner til kulturinstitutioner og foreninger

- Puljen kan forhåbentlig være med til at støtte det gode arbejde, kulturlivet og foreningerne laver, siger formanden for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille. Foto: Mikkel Bigandt/Colourbox

Inden sommerferien bliver det muligt for selvejende kulturinstitutioner og fritidsforeninger i Horsens Kommune - heriblandt idrætsforeninger og spejdere - at søge en helt særlig pulje.

Puljen, der er på to millioner kroner, er lavet som en hjælpende hånd til kultur- og fritidslivet, der lider under de mange aflyste aktiviteter og arrangementer og manglende indtægter som følge af den nuværende situation med Covid-19.

- Vi har lavet puljen, fordi vi gerne vil understøtte kulturlivet og foreningernes muligheder for fortsat at lave gode arrangementer og aktiviteter for borgerne, siger borgmester Peter Sørensen.

Horsens Kommune udbetaler desuden fortsat fuldt tilskud til kulturinstitutioner og foreninger selvom der for tiden ikke gennemføres aktiviteter.

Regeringen og aftalepartierne har desuden i begyndelsen af måneden besluttet at yde et ekstraordinært tilskud til de danske idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner for at afbøde nogle af de økonomiske konsekvenser, som foreninger rundt omkring i Danmark oplever i denne tid.

Kommunens pulje på to millioner finansieres inden for Kultur- og Civilsamfundsudvalgets ramme.

Puljen forventes at være mulig at søge inden sommerferien, hvor det bliver Kultur- og Civilsamfundsudvalget, der kommer til at tage stilling til, hvem der kan modtage støtte.

- Det er klart, at det har stor betydning, når man er nødsaget til at aflyse arrangementer og aktiviteter, der kunne have givet en vigtig indtjening. Derfor åbner vi nu op for, at de kan søge den her pulje, og det kan forhåbentlig være med til at støtte det gode arbejde, de laver, siger formanden for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille.

Publiceret: 20. april 2020