Horsens Kommune opfordrer sosu'er og sygeplejersker til at melde sig til jobbank

Der bliver behov for flere hænder på sundheds- og ældreområdet i den kommende tid, og sosu'er og sygeplejersker kan nu tilmelde sig Horsens Kommunes jobbank

Horsens Kommune har oprettet en jobbank for sosu'er og sygeplejersker. Foto: Horsens Kommune

Er du uddannet social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller sygeplejerske, og er du villig til at give en hånd med i den kommende tid? Så må du meget gerne melde dig til vores jobbank. Sådan lyder den klare opfordring fra Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

- Vi må stærkt antage, at sundhedsvæsnet bliver udfordret i den kommende tid. Vi vil se flere corona-smittede, og det betyder bl.a., at andre patienter vil blive sendt tidligere hjem fra sygehuset. Dem skal vi tage os af og give en god pleje. Desuden risikerer vi, at flere af vores ansatte bliver syge eller kommer i karantæne. Så derfor vil vi meget gerne høre fra sosu'er og sygeplejersker, der i dag måske beskæftiger sig med andre ting eller er gået på pension, men er villige til at give en hånd med i den nuværende situation, siger Peter Sørensen.

Formålet med jobbanken er at være på forkant, hvis der opstår mangel på ressourcer.

Tænker på tværs af afdelinger

Også internt i kommunen bliver der arbejdet på, hvordan ressourcer på tværs af afdelinger kan bringes i spil.

- Vi har selvfølgelig også lavet et overblik over vores egne medarbejdere for at se, om vi evt. kan bruge nogen i andre funktioner. For vi får behov for at kunne trække på flere hænder, lyder det fra Peter Sørensen.

Vil du være en del af jobbanken af sosu'er og sygeplejersker, skal du kontakte Tina Storm på tina.storm@horsens.dk.

Flere afmelder hjemmehjælp

Flere pårørende til ældre, der får hjemmehjælp, byder ind med hjælp på andre måder. Flere påtager sig selv at stå for plejen af de ældre og afmelder derfor hjemmehjælpen i en periode.

- Det er vi naturligvis rigtig glade for, for det betyder, at vi kan varetage andre af vores vigtige opgaver. Hvis man som pårørende har mulighed for på den måde at hjælpe - selvfølgelig med øje for, at man ikke skal udsætte sig selv eller sine pårørende for smitterisiko - tager vi også meget gerne imod det, siger Peter Sørensen.

Hvis det er tilfældet, skal man huske at afmelde hjemmehjælpen hos den lokale hjemmeplejeenhed.

Vedhæftede filer

Publiceret: 20. marts 2020