Skip Navigation

Fra fredag kan man køre med Flextur til vaccinationscentret i Horsens

Vaccinationscenter_web.jpg

Der er god mulighed for at komme med både bus og Flextur til vaccinationscentret på Fuglevangsvej. Kort: Horsens Kommune 

Fra fredag den 8. januar 2021 vil det være muligt for alle horsensianere at bestille en Flextur til et nyt såkaldt knudepunkt, der ligger ved regionens vaccinationscenter på Fuglevangsvej 61. Horsens Kommune har sammen med Region Midtjylland besluttet at oprette det ekstra knudepunkt for at gøre det let at komme til og fra centret. Knudepunktet er midlertidigt og vil være der, så længe der er vaccinationscenter.

- Vi vil selvfølgelig gerne sikre, at alle har mulighed for at komme ud og blive vaccineret mod covid-19, og derfor bliver der lavet et ekstra stop ved centret. Flextur er en god og fleksibel ordning, og jeg er glad for, at vi sammen med regionen og Midttrafik har kunnet lave denne løsning, der ligger inden for vores budget på området, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Med Flextur vælger du selv, hvor og hvornår du vil hentes, blot du husker at bestille turen min. en time før, du skal afsted. I Horsens midtby er der tre af de såkaldte knudepunkter ved hhv. Trafikterminalen, Vitus Berings Plads og Regionshospitalet Horsens, og de bliver altså nu suppleret af det fjerde på Fuglevangsvej - til den normale takst for Flexture.

Tre buslinjer stopper tæt på

Fra Horsens er det også muligt at tage buslinjerne 8 og 14 samt rute 220. Til busserne bliver der lavet et særligt stoppested på Sverigesvej, hvorfra der bliver skiltet til vaccinationscentret.

- Det er naturligvis vigtigt, at horsensianere, som ikke har bil, til gengæld kan komme med kollektiv transport ud til centret, og det kan de med busser og nu også Flextur. I takt med, at vaccinerne kommer til Danmark, vil vi selvfølgelig gerne give alle de borgere, der vil modtage vaccinen, mulighed for det, siger Peter Sørensen.

På nationalt plan er der nedsat en taskforce, der prioriterer i hvilken rækkefølge, borgerne skal have vaccinen tilbudt.

Størstedelen af borgerne vil få vaccinen tilbudt på et vaccinationscenter. I takt med, at borgerne bliver visiteret, vil man få en invitation i E-boks (eller på papirbrev, hvis man er undtaget fra Digital Post).

Ligesom i den øvrige kollektive trafik skal du på en Flextur huske mundbind, som du også skal have på i vaccinationscentret. En Flextur kan bestilles via app'en "Flextrafik", online på http://www.midttrafik.flextrafik.dk eller på tlf. 87 40 83 00 mellem kl. 8 - 16.

Læs mere om Flextur her: https://www.midttrafik.dk/flextrafik/flextur/

Publiceret: 07. januar 2021