Skip Navigation

Forsat stigende smittetal i Horsens Kommune

43 borgere er i det seneste døgn testet positive med Covid-19

Antallet af borgere i Horsens Kommune, der er testet positiv med Covid-19, stiger fortsat og fra torsdag til fredag er 43 nye borgere testet positive.

- Det er meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket, og i vores lokale krisestab følger vi udviklingen tæt. Vi ved nu, at det stigende smittetal i hovedsagen er relateret til polsk arbejdskraft blandt andet med tilknytning til Danish Crown-slagteriet. Her har man igennem et stykke tid intensiveret kontrollen, så alle medarbejdere skal testes, inden de møder på arbejde og derved har man fundet en del smittede, som ikke har haft symptomer på corona-virus, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Peter Sørensen oplyser, at kommunen er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til at vurdere, om der er behov for iværksættelse af yderligere foranstaltninger for at dæmpe smittespredningen. Skulle det blive relevant, er kommunen klar til med kort varsel at handle.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har opgaven med smitteopsporing, og det arbejde er i fuld gang.

- Vores opgave som kommune er først og fremmest at være klar med tilbud om isolationspladser til de smittede borgere, der ikke selv har mulighed for at isolere sig 100 procent fra deres omgivelser. Vi har en aftale med vores nabokommuner om, at vi løser den opgave i fællesskab, og dem har jeg taget kontakt til, så vi er klar med isolationspladser, hvis Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der bliver brug for det, siger Peter Sørensen.

- Og jeg kan fortsat kun opfordre til, at vi passer rigtig godt på hinanden. Det har vi indtil nu været rigtig gode til, og det skal vi blive ved med, siger Peter Sørensen.

Han opfordrer derfor til følgende:

Brug forsigtighedsprincippet. Tænk over, hvor mange du mødes med og begræns mængden af sociale arrangementer.

Husk håndvask, håndsprit og god afstand

Husk mundbind i offentlig transport, og hvis du tager på café- eller restaurantbesøg.

Hent smittestop'-app'en, så det bliver nemmere for myndighederne at lokalisere smittekæder. Du kan finde app'en på www.smittestop.dk

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du, din virksomhed, uddannelsesinstitution eller organisation bedst kan håndtere corona-relaterede situationer, er du altid velkommen til at kontakte Charlotte F. Gjørup, sundheds- og ældrechef ved Horsens Kommune. Charlotte F. Gjørup kan kontaktes på tlf. 24 28 49 72 eller mail: cfg@horsens.dk

Publiceret: 09. oktober 2020